Espace 2.2 dCi motor - še enkrat

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
Sem pred nakupom ...
Spodaj je sicer tema, ki omenja te težave, vendar me zanima konkretno :
- po ogledu tednika na RTV SLO je jasno, da problemi s tem motorjem so. Predvidevam, da so slej ko prej renojevci motor popravili in so prizadete le določene serije
- nikjer ni podatka, katere so te serije. V salon Reno pa nima smisla spraševati, ker za njih to sploh ni problem
frown-1.gif

Ali je kakšen komptetenten član, ki lahko dobi točno informacijo, katera serija je defektna?

hvala vnaprej

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
1.9 je od letnika 2003 naprej zrihtan... mogoče bi pa tega vzel? O 2.2 pa ne vem nič konkretnega.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Ljudje božji pa še kar naprej rinete v to omako iz žabjih krakov
smirk-1.gif

Človek božji, saj niso EUROncap zvezdice vse na svetu
uf-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Jaz bi rekel prste stran. Sploh zato, ker je motor polomija, motorni management je polomija... v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom pa postane ta gajba prav nevarna ovira na cesti.

Poleg tega, da se v Espacu izredno slabo sedi, ker nimaš prostora, pa čeprav naj bi ga bilo obilo.

Kot bi sedel na kahli.press
bonk.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik borelij pravi:
Sem pred nakupom ...
Spodaj je sicer tema, ki omenja te težave, vendar me zanima konkretno :
- po ogledu tednika na RTV SLO je jasno, da problemi s tem motorjem so. Predvidevam, da so slej ko prej renojevci motor popravili in so prizadete le določene serije
- nikjer ni podatka, katere so te serije. V salon Reno pa nima smisla spraševati, ker za njih to sploh ni problem
frown-1.gif

Ali je kakšen komptetenten član, ki lahko dobi točno informacijo, katera serija je defektna?

hvala vnaprej

Res ne vem kaj te napeljuje, da si želiš ravno 2.2 dci. A ti problemi zdajšnjih lastnikov 2.2 dci motorjev niso zadosti, rabiš vse težave občutiti na lastni koži in z lastnim denarjem. Pred nakupom pojdi na mobile.de in boš videl koliko R-espace in vel satisov z 2.2 dci se prodaja kao z novim motorjem ali zamenjanim motorjem.

No po mojem te je verjetno prepričala ZELO UGODNA cena, ki pa to ni če računaš da vato kupuješ za vsaj nekaj let in da boš v teh letih moral kupiti nov motor.

Moj nasvet vstran od 2.2 dci motorja.

Ti pa kot želiš.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Nič kaj posebnega. Samo zariba, polomi ojnice in napravi luknjo v ohišju.

Poglej si tednik z dne 06.03.2008

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&c_menu=novice , greš v arhiv oddaj.

danes sem malo pogledal kaj se prodaja od 2.2 DCI, v Nemčiji in na Avtonetu sami avti pri katerih je pri cca 100.000 zamenjan motor ali pa predvsem v Nemčiji z okvaro motorja (velsatis letnik 2004 katerega cena novega je nad 30000€ za 7500€ /manj kot 25% vrednosti novega avta v 4 letih/ )

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In kja točno je narobe s tem motorjem? Se razleti?
Ja.
Napaka je na glavni gredi oz. na ojničnih ležajih (zaradi nezadostnega mazanja) ležaj ribne,posledično dobiš na obisk iz bloka motorja ojnico.......
shocked-1.gif

V glavnem cela štala!

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Jaz bi rekel prste stran. Sploh zato, ker je motor polomija, motorni management je polomija... v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom pa postane ta gajba prav nevarna ovira na cesti.

Poleg tega, da se v Espacu izredno slabo sedi, ker nimaš prostora, pa čeprav naj bi ga bilo obilo.

Kot bi sedel na kahli.press
bonk.gif

Kako lahko nekdo sodi francoske avtosedeže enoprostorca, sam pa sedi na 18 let starih italjanskih sedežih?

Smo ga imeli pri bajti, in v avtu si se peljal kot car, pa sem med zahtevnimi. Spredaj zadaj, kje hočeš je blo super.
Nabasani smo se fijakali na hvar, in ko si po večurnem sedenju stopil ven je blo čisto vse ok, pa smo bli v avtu od
3 letnika pa do 55 letnika, vsi brez pripomb.

Na topik: Naš je bil 2003, 1.9, 150k km, brez najmanjše napake. Mogoče smo naleteli na srečen model.
cool-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Predrag je bil takrat, mislim da je bil skoraj miljon več, ki ga pa nismo imeli "viška". Je pa 1.9 lenuh za popizdit,
čeprav osnovne potrebe kot so prevažat familijo in kup prtljage in v poletni vročini držat temperaturo na 21° zadovolji
čisto vredu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
S maxov v izobilju?? Kje??
Na novega se čaka "baje" okol pol leta, starih pa tudi najbrž ni veliko vsaj za tak denar kot espejsov

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Moja izkušnja, 3.0dci, 180.000 km - zaenkrat brez problemov.
Lahko rečem da je espace IV povsem drug avto kot espace III. V novem se bistveno bolje sedi kot v prejšnjih.
In lepo vas prosim, ne bit tako 100% prepričani da se v katerem avtu bolj "nobel" znamke ne more kaj pokvariti.... Imam (žal) tudi nekaj neprijetnih izkušenj z VAG. Seveda so to moje osebne izkušnje ki jih ne želim posploševati.

Nazadnje urejeno: