Glede vzdržljivosti baterije lahko potrdim, kot je
Jest napisal.
Pri
LG Urbane 2 LTE - športanje samo z uro (vklopljeno: telefon, predvajanje glasbe + BT za slušalke, merjenje pulza, GPS oz. sledenje preko športne aplikacije) je veselje trajalo skoraj tri ure, potem pa mrk. Morda bi bilo kaj bolje za baterijo, če bi se dalo izklopiti prenos podatkov, ker mi je dovolj, da dela zgolj telefon/SMS na uri.
Če imam pri sebi telefon, je seveda druga pesem. Ura je povezana s telefonom preko BT in od telefona dobi tudi GPS lokacijo. Takrat lahko telefonsko funkcijo na uri izklopim. Na ta način vzdrži ura brez težav ves dan.
Smiselno je tudi, da je ura res podaljšek telefona (da ga ni potrebno zmeraj jemati iz žepa ali pa imeti povsod zraven). To pomeni, da vidiš sporočila in odgovarjaš na njih ter da lahko sprejemaš/kličeš z uro. To ima Samsung z Gear S2/S3 dobro rešeno s Tizen OS - v povezavi s Samsung telefoni (osebno mi je celo bolj všeč kot Wear OS). Predvidevam, da je za Applove uporabnike podobno v navezi iPhone in Apple Watch.
Jaz imam preko MacroDroid rešeno tako, da z uro pošljem SMS s ključno besedo in potem telefon preusmeri telefonske klice in SMS na SIM kartico na uri.