ericsson podlegel recesiji

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Hm, očitno bo treba pri naslednjem telefonu prestopiti k drugi znamki.
frown-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Sony Ericsson je malo zamudil vlak smartphonov, nima nekega konkurenta N95+ in E71.

Sony Ericsson se je specializiral za high-end ne-smartphone telefone - dober fotoaparat in mp3 player. Sedaj so ljudje začeli kupovati cenejše alternative, premija za ne-smartphone pa je padla. Od tod težave. Ampak jaz preprosto ne mislim, da se Sony upa zapustiti strateško pomemben trg mobilnih telefonov, oziroma sedaj prenosnih multifunkcijskih naprav. Sony ima dolgo zgodovino subvencioniranja zgubaških projektov, če so strateško pomembni. Sir Howard Stringer ne bo odrezal ne PS3, ne telefonov. Jaz se ne bi bal za prihodnost tega podjetja, za razliko od Motorola mobile.

Ericsson je lahko še vedno močan ponudnik telekom opreme, tudi če ne prodaja lastnih mobilnih terminalov.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Res je, SE zadnja leta stavi predvsem na formo brez vsebine. Novi modeli telefonov so tehnološko praktično enaki, spremenjen je le dizajn, dodajo nove farbe... podkožne spremembe pa so minorne, npr. 1Mpix več - na kar padajo samo še telebani, pa še ti samo enkrat.

Sej Nokia dela isto, ampak ima tudi močno Symbian leglo za vse ostale.

Saj ne da vsi rabijo in kupujejo drugo skupino - ampak tam je več zaslužka, "neumnih" telefonov danes ne moreš več prodajat za velike denarce, je postal čisti comodity. In moj laični filing (enkrat na svete cajte preberem cene telefononv) je, da SE svoje nove "neumneže" prodaja za relativno visoko ceno. Kar pomeni, da jih verjetno ne proda veliko oz. da bi moral spustit ceno. V obeh primerih gre zaslužek bye-bye.