Ergonomska miška in tipkovnica

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Torej, katero ergonomsko miško in tipkovnico izbrati? Zanimajo me tudi trackball miške, Logitech ima na primer dve brezžični Logitech Trackball in katero izbrati? Ena ima trackball na palcu, druga pa na kazalcu. Tisti, ki imate izkušnje katero in zakaj?

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
sam ze vrsto let prisegam na microsoft elite ergonomic keyboard. glede misk pa ne vem.. microsoft je imel vcasih kar nekaj modelov, ampak trenutno nimam vec njihovih misk.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Torej, katero ergonomsko miško in tipkovnico izbrati? Zanimajo me tudi trackball miške, Logitech ima na primer dve brezžični Logitech Trackball in katero izbrati? Ena ima trackball na palcu, druga pa na kazalcu. Tisti, ki imate izkušnje katero in zakaj?

Trackball m570 uporabljam od februarja, prej sem bil vedno na miškah. Na trackball sem prešaltal, ker me je začelo zapestje opozarjati na preobremenjenost. Priporocam. Ergonomija je vrhunska, leva in desna tipka ter kolescek sta istem mestu kot pri klasicnih miskah, dodatek sta gumba levo, jaz ju imam nastavljena za naprej in nazaj po straneh v chromu ali raziskovalcu ipd.
Vsekakor pa lazje s palcem vozim kolesce kot z kazalcem, ki se ga na m570 uporablja za klik oz. dvoklik.

Aha, se to. Recimo da uporabljam m570 od februarja cca. 2 uri na dan, verjetno pa se vec in baterija je se vedno prva.
cheer.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Jaz bi tudi rekel, da je bolj enostavno s palcem premikati. Sem pa uporabljal obe varianti kar lepo število let.

Pa tudi glede baterije, uporabljam sicer miško M705 na kateri sem menjal baterije po približno enem letu uporabe. Tako da jaz bi se definitivno odločil za M570 trackball.

tony

Guru
23. jul 2007
9.749
1.531
113
Če prav vidim, so vse Logijeve trackball sledne kroglice, ki imajo kroglico na palcu tudi brezžične? To drži? Je pri kakšnem drugem proizvajalcu drugače?

Ker me je strah zamika pri brezžični miški...
tongue-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.749
1.531
113
Opa, super!!!
zmaga.gif

Še to: se da s sledno kroglico enako hitro premikati kazalec kot z navadno mišjo? Je sledna kroglica sicer narejena samo za bolj natančno delo?

Nazadnje urejeno:

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Dobro, da te je strah brez vsakih izkušenj
wink-1.gif

Pa naj še kdo odgovori tonyju glede hitrosti in natančnosti
smile-1.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Delovanje trackball m570 se da kar solidno nastaviti in osebno nimam težav s hitrostjo in natančnostjo - izkušnje iz Office, brskalniki, namenski poslovni programi, ipd.

Res pa je, da ne igram igric in o delovanju tam ne morem soditi.

Nazadnje urejeno:

Killerius

Pripravnik
11. jul 2010
149
14
18
Trackball M570, prej pa predhodnika na žici. Obe sta super, neke razlike ni, no brezžičen mi je bol kul zaradi dodatnih 2 gumbov
smile-1.gif
. Sem pa prešaltu na trackballa zaradi problema z zapestjem, ki je zdaj preteklost.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Opa, super!!!
zmaga.gif

Še to: se da s sledno kroglico enako hitro premikati kazalec kot z navadno mišjo? Je sledna kroglica sicer narejena samo za bolj natančno delo?

Lahko jo premikaš na easy počas al pa jo zarolaš, da prekruzaš tist 30" ekran v šusu.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
sam sem imel kaksen teden vmes tega wave-a, ampak sem bil ze prevec navajen na elitko, zato sem po hitrem postopku prodal in si sel po novo elite:)

microsoft-natural-keyboard-4000-2.jpg

raznih eksoticnih tipkovnic za 300 eur pa bi se jaz raje izogibal..