EPROM programator

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Živjo!

Ima kdo EPROM programator (kak Willem ali kaj podobnega), ki je sposoben programiranja EPROMa 27c512 in bi bil pripravljen zadevo posodit za čez vikend? Plačam seveda.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
A bosta z Radirkotom preizkušala pa programirala zaščite
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Napisi se ime proizvajalca in cimbolj tocno oznako (27C512 je genericna, tisto za njo je tudi pomembno, saj imajo nekateri proizvajalci vec verzij, ki se razlikujejo po Vpp ali algoritmu programiranja).

Programatorja si sicer ne mores izposoditi, lahko ti pa jaz naredim. Narejeno je hitro.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Napisi se ime proizvajalca in cimbolj tocno oznako (27C512 je genericna, tisto za njo je tudi pomembno, saj imajo nekateri proizvajalci vec verzij, ki se razlikujejo po Vpp ali algoritmu programiranja).

Programatorja si sicer ne mores izposoditi, lahko ti pa jaz naredim. Narejeno je hitro.

Vem da je generična.
smile-1.gif
Evo ga junaka: http://dl.dropbox.com/u/2523271/sportage/16102010043.jpg ... 28DIL pakiranje, Texas Instruments. Če bi lahko naredil do konca tedna, bi bilo zakon. Sicer imam že naročen Willem, vendar bo trajalo preden pride s Kitajske, rabim pa nujno ta teden zadevo. Hvala vnaprej!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce se pripeljes do Sk. Loke, ti lahko naredim brez problema.

EPROM mora biti prazen, to najbrz tako ali tako ves. Ce ni (tisti na sliki je videti zapisan in z enim priblizom zascitne nalepke), bi se kaksen prazen iste pasme nasel pri meni, lampe za brisanje pa nimam vec.

Mimogrede: drugic daj gor zaresno nalepko (neprosojno - plasticno ali vsaj bolj posten papir), tudi ce je zadeva zaprta v temni skatli ... nikoli ne ves kdaj te bo nategnilo
frown-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Aja, to si mislil, da mi lahko ti sprogramiraš zadevo? Jaz sem mislil, da lahko izdelaš programator. Rabim programator, če bi rabil samo za sprogramirat, bi to naredil na faxu. Zadeva je trenutno montirana na avtu, ki je v vsakodnevni uporabi.

Aja, nalepko je dala gor tovarna, ne jaz. Nisem še popolnoma nič šaril po PCBju.

Thx anyway.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Imas vsebino ali ne ? Ce jo imas, lahko pobrskam pri sebi za kaksen prazen EPROM istega tipa in prides po sprogramiran EPROM, vrzes starega ven in novega noter.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Nimam vsebine. Šele ko jo dobim, jo lahko spremenim in zapišem v nov čip. Na žalost pa bom to najverjetneje moral ponovit večkrat, ker dvomim, da bo v prvo delalo. Prazni EPROMi so že na poti iz Nemčije.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ojej, potem bi bilo pa bolj ekonomicno, ce bi kaksen EEPROM/flash iste kapacitete in v enakem ohisju nabavil (27F/27E/28C/28E/28F/29C/29F in podobno), ce imas precej za preizkusati
frown-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Druge zadeve delajo identicno, kot EPROM (se malce hitreje, ce takega nabavis). Ce bi bil problem v hitrosti dostopa (da bi bila ta previsoka), potem je dizajn zanic.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Vem vse, ne skrbi. Preprosto se mi s takimi "menjavami" ne splača ubadat, niti časovno, niti stroškovno. Dizajn pa je tak kot je, zanj so krivi pri Boschu, jaz nimam nič s tem. Ne rečem, da stvar ne bi delovala, če bi vtaknil kak EEPROM/Flash, ampak ker obstaja možnost, da ne bo delovalo (na podlagi preteklih izkušenj) se s tem preprosto ne bom ubadal.