EOS 400D baterije

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Imam sicer dve originalni Canonovi NB-2LH bateriji, ki pa ju uporabljam obe hkrati v gripu. Zdržijo zelo dolgo, problem je v tem, da se zelo pozno pokaže, da sta bateriji prazni. Naredim recimo 1000++ posnetkov, vse kul, nato pa indikator začne prikazovati le še pol baterije, kar nekako v praksi pomeni 20-30 posnetkov. Če si nekje bogu izza nogu...

Moj point je, da rabim še komplet dveh backup baterij. Ali imate izkušnje z alternativnimi proizvajalci kot je Ansmann? Zanima me predvsem zato, ker je cena originalnih Canonovih baterij 61€, medtem ko je Ansmannov ekvivalent 26€. Ali so za ta denar dovolj kvalitetne? Moja edina izkušnja z Ansmannom so NiMH 2700AMh baterije, ki jih že eno leto uporabljam za flash in sem zadovoljen.

BTW, a je to normalno, da se mi NB-2LH polni (z originalnim Canon polnilcem) 2-3 ure?

lp

EDIT: še link.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
kar se tiče Ansmanovih baterij, je moja izkušnja taka , da sem jo kupil, pa sploh ni se dala polnit, niti fotoaparat ni delal, kot da ni baterije, nekaj težav z to baterijo je imel tudi kolega, res pa je da sma jo midva imela za nikon, kak je z modeli za canon ne vem

l.p.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam imam ekvivalenten backup pack tako za 350D in 40D in moram reči, da zdržita celo dlje, kot original bateriji. original baterija mi je največ zdržala cca. 1300 fotk, medtem, ko mi je z ekvivalentom uspelo naredit tudi cca. 1600 fotk.

da se polni 2 - 3 ure ... mi je pa mal huda ... moje so polne po dobri urci.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
2-3 ure je res malo predolgo za polnit baterije.
Drugače pa imam jaz tudi nek nadomestek za 400D. Originalna mi zdrži nekje 500 slik, z neoriginalno pa ne vem točno še, mi pa je enkrat že po 200 slikah šla
rolleyes-1.gif
(je pa res da sem jo komaj 2x spraznil/napolnil)
Obeh skupaj v gripu pa še nisem do konca spraznil, da bi vedel koliko skupaj zdržita.

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Jaz sem za polnjenje obeh baterij danes porabil celo popoldne - vsaj 4 ure za obe skupaj (žal nisem štopal). Sta pa bili obe čisto prazni že - je aparat javljal, da naj jih zamenjam. Polnim pa toliko časa, dokler se oranžna ledica ne spremeni v zeleno.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Bojda je pri ekvivalentih krajša življenska doba same baterije. Na število posnetkov pa ne sme vplivati, saj gre za enako kapaciteto.

Imam dve originalni Canonovi bateriji. Polnita pa se obe, (kadar sta prazni) cca 90 minut. Tako se mi zdi da tudi piše nekje v navodilih.

Res pa je. Ko ti indikator vzame eno črtico, potem začni pospravljat. Pri uporabi ene baterije narediš le še kakšnih 20 do 30 posnetkov. Brez fleša, seveda.

lp
Dolfe

piXi

Pripravnik
20. avg 2008
244
0
16
primozfidersek.blogspot.com
sam imam neoriginalno, in jo uporabljam v kompletu z originalom, in lahko rečem da z enim setom se da narediti tudi več kot 1000 posnetkov
wink-1.gif
, tudi 6 AA batrij ne zaostaja veliko če so seveda napoljnjene kot se šika

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
...problem je v tem, da se zelo pozno pokaže, da sta bateriji prazni. Naredim recimo 1000++ posnetkov, vse kul, nato pa indikator začne prikazovati le še pol baterije, kar nekako v praksi pomeni 20-30 posnetkov...

To je povsem normalno obnašanje indikatorja, ker imajo ti akumulatorji zelo nelinearno karakteristiko praznenja in zato tudi inidikator ne more pravilno prikazovati koliko energije je še v akumulatorju:
Li_Ion_DiscGph.JPG

Sicer pa sem jaz pred nekaj leti za moj 20D kupil dva noname akumulatorčka na ebayu in še vedno delujeta brezhibno.

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Originalni grip za 400D - BG-E3 ima prilozen vmesnik, ki ga vlozis v grip. Ker pa uporabljam samo akumulatorcke, ga se nisem sprobal. Verjetno deluje.
smile-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Originalni grip za 400D - BG-E3 ima prilozen vmesnik, ki ga vlozis v grip. Ker pa uporabljam samo akumulatorcke, ga se nisem sprobal. Verjetno deluje.
smile-1.gif

In kolk celic AA gre notr 4?

Lp.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
V akumulatorčku ni AA baterij, če pa bi že bile pa bi jih moralo biti 6
tongue-1.gif

Noter sta 2 litijski celici, skupaj 7.2V.