Enormno število novih služb na zavodu

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.974
40
48
Opazil sem, da je v zadnjih dveh tednih število objavljenih delovnih mest na straneh zavoda za zaposlovanje dobesedno "enormno" (glede na pretekle tedne ali mesece). A je to zgolj kakšna "ponovoletna" fora glede subvencij, iztekov pogodb za določen čas, etc.? Veliko jih ima namreč rok prijave zgolj kakih pet dni, pod način prijave pa "pošta" (celo pri tistih, za katere so zagotovo raje na e-pošti) ali celo "drugo" (nič ne piše, kaj).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.365
5.652
113
Mene pa zanima a tm k piše rok prijave npr. 12.1 se gleda prispela al štempel na znamkah?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.426
113
Jaz naprimer ne poznam nikogar, ki bi novo službo našel preko Zavoda za zaposlovanje.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Moj kolega jo je - kaksna stiri leta nazaj. Sluzba v istem kraju, primerna izobrazbi (na banki za salterjem - takrat je imel samo maturo narejeno), meni se ni zdelo slabo, ceprav je on to cez cas zamenjal za sluzbo drugje (ki jo je nasel sam). Z Zavoda so ga sami poklicali in mu rekli naj se takrat in takrat javi tam in tam na razgovoru.

Je pa res edini, za katerega sam iz prve roke vem, da je sluzbo dobil preko Zavoda. Izjema, ki potrjuje pravilo ali primer tega, da res nekaj delajo (ne samo postavke za svoje naklepane ure, ko rit prekladajo po stolu) ?

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Mene pa zanima zakaj se podjetjem za katera se ve, da ne plačujejo, ne prepove iskanje delavcev?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Zaradi statistike. Če greš z borze je eden manj brezposelen, pa tudi če prispevki niso plačani.... Bodo morda nekoč..

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mene pa zanima a tm k piše rok prijave npr. 12.1 se gleda prispela al štempel na znamkah?

Mislim, da se gleda prispela pošta. Sicer pa mislim, da nebi smeli komlicirat tudi, če pride 3dni po tem
smirk-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.569
3.930
113
Kar velja samo, če ni zaposlitev zmenjena že v naprej. Če je (pogosto) potem je vseeno kdaj pošlješ.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.974
40
48
Ker je potem tako ali tako vseeno, saj je kandidat ze vnaprej "neuradno znan".
uf-1.gif

Ko smo ze pri temi - se da pri teh zadevah zahtevati revizijo postopka? Ali da celo dobis na vpogled celoten postopek izbiranja in povezanih aktivnosti z vso relevantno dokumentacijo (in dokler zadeva ni zakljucena, pac ne morejo ali smejo zaposliti novega cloveka, pa se potem lahko dobijo, da morajo ponoviti razpis)? Da pac izbijes klin s klinom in "po dobri slovenski navadi" par ljudem ornk zagrenis zivljenje, ce ze sam nimas nic od tega.
evil.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Po moje ti kot fizična oseba te pravice nimaš, lahko pa jih seveda prijaviš inšpektorju, če sumiš, da ni potekalo po postopkih.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.365
5.652
113
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
cry12bpy.gif
nmj

Zadnji dan roka je vedno enak dnevu posiljanja oziroma postnemu zigu na posiljki.

Sm naredu halo naokol....in smo prišli do enakega zaključka.....hvala anyway
wink-1.gif