eno quickie vprašanje (glede avtomobilskih testov)

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
V dosti revijah (primer Avto Foto Market ) sem pri večini avtomobilskih novinarjev, ki opisujejo avtomobile v testih opazil eno podrobnost, ki je očitno lastna vsem.

Prav vsi se v teh testih obregnejo (največkrat negativno ) ob (po njihovem) ponavadi nepraktično navojnico v prtljažniku.

Ker se sam ravno nimam za avtomobilskega analfabeta me že lep čas zanima KAJ HUDIČA SPLOH JE ta famozna navojnica v prtlažniku !
confused-1.gif

Naj mi nekdo slikovno, če se da razkrije to skrivnost, ker me to vprašanje resnično muči
smile-1.gif

Pa, da ne bo ta tema samo pljunek v morje, naj se opogumijo še drugi in vprašajo v tej temi o podobnih nejasnostih v avtomobilskih testih, ki so zmotili njih.
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
rolo?

seveda je moderno, da si novinarji izmislijo nove besede in jih dosledno uporabljajo, pa če je smiselno ali pa ne, samo da so fensi......

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Hja to kar si odgovorili je edino logično.
Samo meni ki imam strojno šolo pojem navoj, se pravi tudi navojnica in druge izpeljanke iz te besede jasno pomenijo nekaj čisto drugega.
In kaj ima rolo veze z navojem?
confused-1.gif

Mislim da je ta izraz zrasel na zeljniku vsevednega staroste avtombilskih novinarjev Česnja

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Sem se dolgo časa spraševal, kaj bi lahko bilo narobe. Namreč, velikokrat mi ni bilo jasno, kako lahko novinarji pišejo takšne kretenizme. No, vem, da je večina novinarjev kretenov, pa vendar.

Par primerov;

1. pizdakanje, da imajo avtomobili tipa Fiat Panda, Chevrolet Matiz premajhne prtljažnike...
bonk.gif
(čemu so pa namenjeni?)
2. pizdakanje nad visoko porabo goriva avtomobilov z raznimi turbo benciskimi motorji, ali pa še bolje, nad avtomobili, katerih prostornina motorja presega 3000ccm
uf-1.gif

3. pidakanje nad opremljenostjo vozila, katerega cena novega je med 8999 in 10000€
smirk-1.gif

4. pizdakanje, da pnevmatike velikosti 14col niso varne...
5. pizdakanje, da ESP in ASR nista del standardne opreme
6. pizdakanje, da je avtomobil nad 5000 obrati v minuti glasen
...
In še in še...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
najbolj slovenkso bi bilo "svitek, zavitek, nekaj v tem stilu" ko šamrola
smile-1.gif
haha, ne, res ne vem kaj je z "rolojem" narobe. takih cvetk je na tone, sicer pa ne berem več testov, ker postanem živčn poleg.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
senčni rolo ima malokateri avtomobil, tako da bo kar tisti za zapret prtljaznik, verjetno.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Verjetno o teh v karavanih, mehki rolo od zadnjih sedežev do zadnjega stekla
17758-icon_confused.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
4. pizdakanje, da pnevmatike velikosti 14col niso varne...
Huh, to pa prvič sličim (nisem redni bralec avtorevij).
Kaj je pol varno? 13 in 15 colov?
grin1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
evil.gif

Pisalo se je, da 14col je pa premalo, da takšno vozilo potrebuje vsaj 15col pnevmatike, ker so jasno večje in posledično širše in zagotavljajo boljšo in varnejšo lego... ja valda, za vozila mini razreda z do 70 konji so pa 14col pnevmatike res sranje...

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Seveda 19 col gor pol je pa avto nepremičnina, in naenkrat ima porabo kot 2.5 turbo motor.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah, tem ko testirajo nič ni všeč, so mi dosti bolj všeč bolj amaterski testi, kot recimo v Večeru, ko avto testira kak par in vsak iz svojega stališča opiše avto.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Enkrat sem razmišljal, če bi za hec napisal skripto, pri kateri bi vnesel podatke o avtu in opremi, potem bi pa glede na te podatke sama zgenerirala besedilo "testa". Tako nekako mi deluje večina slovenskih avto testov
smile-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
a se ti zdi, da je pisanje testa kakšna kvantna fizika?
Dobro moraš izrazit svoje občutke in to je to.
Pa objektivnosti ti ne sme manjkat

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Evo zdaj butasto vprašanje.....če je tisto rolo ali navojnica al kaj jest vem kaj vse se bodo izmislili....kako se potem imenuje tisto moje čudo ,ki prekriva prtljažnik ,ki se NE zvije v rolo ampak je na palicah, ki se stisnejo ena k drugi?

(Avto je opel asstra G)

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ni kvantna fizika, je pa fino, če je novinar vsaj malce kreativen, ne pa da so vsi njegovi testi narejeni po isti šabloni.