ena resna programerska...pomoč

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kle, ker je več obiska..pliz 24 ur pustite.

delam eno malo web stran za moj asflaterski biznis. in imam zaprte strani. recimo temu..servisne strani.

in pol ma vsak moj valar, bobcat, kamion svoj facebook profil..pa gmail račun

in na netu najdem funkcijo 'FB login na vaši web strani'..in pa 'openid'..

zdej..fb ne znam uredit..kill me.

open id sem uredil..ampak ne razumem fore..sem prijavljen v google, grem na svoj web..pa me ne prijavi avtomatično..

a kaj ne štekam, al narobe delam..ali kaj.

preden crknete od firca kaj mam to..mam stroj..stroj ma navi..google mapse..pol ma svoj gmail racun..in belezim premikanje.. zdej bi pa se naredil avtomatiko javljanja parametrov v eno drugo web aplikacijo..da vem kdja kaj menajt..tko k diski v strezniku k napovejo samoumor.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
OpenID prijava ne gre avtomatično, ampak treba link/gumb kliknit.
Vsaj tak sem jaz razumel.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V čem pa delaš to? Ponavadi te prijave pomenijo, da uporabnik v tvojo stran ne vnaša uporabniškega imena in gesla, ampak ga preusmeri na google/facebook, open id providerja,... Tam se prijavi v njihov sistem, potem ga pa preusmeri nazaj na tvojo stran. Pri tem pošlje še par podatkov o uporabniku. Te podatke potem uporabiš na tvoji strani, in uporabnika prijaviš v tvoj sistem.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ksz

tako kot so napisali predhodniki - vse te prijave pomenijo le to, da folk za tvojo stran ne potrebuje še enega user/pass, ampak da uporabijo obstoječi login (OpenID, Facebook). Torej ko pridejo na stran se vpišejo in to je to. To je potrebno samo enkrat, potem te sistem že sam spozna... če se motim naj me kdo popravi.

Ne vem kaj je tako groznega pri fb loginu... meni je uspelo v eni minutki vse narest.

Greš sem:
http://developers.facebook.com/setup/

vneseš ime strani (karkoli)
vneseš url, na katerem bo shranjeno geslo npr http://www.softi.biz/zaprte-strani/ <--pazi le, da poševnico daš tudi na koncu urlja.
Izbereš jezik.

v naslednjem koraku pač rešiš tisto nebodigatreba captcha uganko in presto.

Facebook ti še da kompletno sample code, ki jo takoj lahko preizkusiš. To potem smiselno vključiš v lastno spletno stran, na tistem naslovu, kjer si

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če mi to rata..dam za kosilo.

open id mi zdej dela tako, da ko izberem to opcijo prijave, mi d aže moj profil googla not in kliknem prijavi..in dela

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ok, ampak a je treba vedno nekaj vpisat..kljub temu, da si vpisan v gmail.
Če sem vpisan na gmail, pa gremrecimo na Slo-tech.com, tam samo pri prijavi kliknem googlovo ikono in čez sekundo sem prijavljen v slo-tech. Nič ne rabim dodatno klikati ali vpisovati.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
lačnih je tukaj na alterju več :D

softi kaj pa če mi zberemo za kralja živali pa ti to spečeš bi šlo :D