Ena naročnina dve kartice

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Kdo od operaterjev tle v SLO ponuja eno številko na dveh SIMKAH (Klonih), namreč vzel bi si eno naročnino in jo koristil na dveh lokacijah, telefon in GPRS modem, recimo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kolikor vem, samo Si.mobil ... Mobitel ima sicer podobno... vendar sta dve stevilki, le preusmeritve med njima so brezplacne... in navzen jih sistem prikazuje kot eno...

Pri Si.mobilu pa je dejansko klon, kjer je tista, s katere je bil nazadnje opravljen klic ali poslan SMS, aktivna... Ce se prav spomnim, je ravno Jonas nekje napisal, da DATA ni zaznan kot dogodek in lahko hkrati uproabljas eno kartico za klicanje in SMS, drugo imas pa za DATA povezave... Edino hkrati pomoje ne moreta obe kartici uproabljati storitev DATA... ali pa tudi lahko... ne vem
smile-1.gif
...

http://www.simobil.si/sl/services.cp2?cid=4F63C439-9BC7-6247-D2A6-2E2AF8157448&linkid=service

http://www.mobitel.si/Storitve/avtotelefon.aspx

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
KSZ....
V akciji pri S! bi rad kupil Omnia II in si ceno aparata znižal z opcijo ZNIŽAJ SI ...vprašanje pa je sledeče.... Je možno kombinirat storitev 2 sim 1 kartica tako da bi bila 1 sim namenjena samo za klic SMS MMS...itd drugo pa bi vtaknil v USB modem K3565 ter uporabljal samo za internet npr paket 20GB ??
Bi to delalo BP?? ali ne ??

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Jaz sem si to pri Simobilu dal delat že leta nazaj ampak zadeva je nefunkcionalna, sploh brezveze imet takšno storitev. Zakaj? Eno SIM sem imel v GSM aparatu drugo pa v avtotelefonu. Zadnji klic naredim iz avtotelefona, grem iz avta, po 10 min se avtotelefon ugasne in sem lepo nedosegljiv, namesto da bi zadeva funkcionirala tako da ko se ena kartica deaktivira (oz. postane nedosegljiva) da se vklopi druga. No tako pač je tu ni kaj. Hočem zadevo odjavit in vrnit eno kartico ampak ni šanse. Šapci bi mi radi računali nevem kak denarce za preklic in moral bi vrnit obe kartici in bi dobil eno novo
bonk.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kartici sta v sistemu zavedeni kot dvojni in ne moreš vrniti le eno kartico,.. se pa računa menjava kartice,..
b

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Men pa čist lepo špila, ko pridem v avto, dam telefon na "Brez povezave in ko izstopim, ga dam na karkoli že s povezavo. Dela k šus.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
kartici sta v sistemu zavedeni kot dvojni in ne moreš vrniti le eno kartico,.. se pa računa menjava kartice,..
b
Dejte še eno kartico z dvema številkama pa ste zmagal.

Borovnica že ve, vsake toliko moram lobirat za to.
grims-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
b
Dejte še eno kartico z dvema številkama pa ste zmagal.

Borovnica že ve, vsake toliko moram lobirat za to.
grims-1.gif

In da bi lahko imela vsaka številka drugega operaterja
grims-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Men pa čist lepo špila, ko pridem v avto, dam telefon na "Brez povezave in ko izstopim, ga dam na karkoli že s povezavo. Dela k šus.

Ne prdaj zopet na pamet. Očitno še nikoli nisi bil v gužvi in očitno se voziš z avtomobilom samo na kosila in na kavice. Kaj res misliš da bom vedno ko stopim v avto drkal po svoji Nokiji in spreminjal profile in vsakič ko bom izstopil da se bom spomnil zopet spreminjat profile?
bonk.gif
Seveda, se strinjam, če delaš tako je zadeva super in res špila ter služi namenu. No zdaj nimam več težav s tem, kupil avtomobil z BT modulom (ja... vem da bi si ga že prej lahko dal vgradit ampak...) in imam pač nonstop BT na ON in zadeva lepo dela.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No edina uporabna vrednost te kartice je ta, da ko včasih kje pozabim GSM aparat da lepo doma vzamem drug GSM aparat in vstavim drugom SIMko in sem takoj zopet dosegljiv... kar pa se mi je zgodilo v 4 letih ene 3 krat.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:

Ne prdaj zopet na pamet. Očitno še nikoli nisi bil v gužvi in očitno se voziš z avtomobilom samo na kosila in na kavice. Kaj res misliš da bom vedno ko stopim v avto drkal po svoji Nokiji in spreminjal profile in vsakič ko bom izstopil da se bom spomnil zopet spreminjat profile?
bonk.gif
Seveda, se strinjam, če delaš tako je zadeva super in res špila ter služi namenu. No zdaj nimam več težav s tem, kupil avtomobil z BT modulom (ja... vem da bi si ga že prej lahko dal vgradit ampak...) in imam pač nonstop BT na ON in zadeva lepo dela.

Ne prdim na pamet, verjetno je razlika le v tem, da jaz nisem tako histeričen, nimam tako nabitega urnika, da si ne bi mogel vzeti 300ms in preklopit telefon.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ma ne gre se zato da si človek ne bi mogel vzeti, najmanjši problem, drugo pa je če pozabiš in potem ugotoviš da si nekaj ur oz. do prvega odhodnega klica nedosegljiv
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Pa VSAK mesec je 5€ za dvojno kartico!?
Vsaj tako je bilo meni rečeno na 040.
Menda je 2€, samo meni tega ne računajo, vsaj na računu ni. Ko sem menjal paket so očitno to nekje zgubili.
aplauz.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Meni je bilo rečeno pred 2-3 meseci, da je 5€.
Zato me je odvrnila misel, da bi mel 2 kartici
evil.gif