ena iz kmetijstva

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ko bi ti vsaj pisat znal... Še Google Translate ne zna tega skropucala prevest.

Nev em kja b ito pom enlio...
bonk.gif
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
evo..sem sel cez..vsega 7 napak je bilo..parkrat a prehiti druge črke in enkrat presledek. katastrofa.

dej drugič recept od dohtarja v google translate, pa boš videl kaj bo prevedel.

verjetno nič, ker ta jajca niso za doktroske pisave in intelektualce.
 

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
ej, kaj tebi podčrtuje nepravilne slovenske besede, ko pišeš post ? če ne, si nastavi ...
 

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dokler se kmetje ne naucijo ljubljanscine je tema ukinjena

Nev em kja b ito pom enlio...

V mojem zgornjem primeru ne vidim ravno neke ljubljanščine...
Pa ljubljanščina sploh ni problem. Problem je v tem, da ne znaš tipkat... Kot da si tipkarsko nepismen.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..skuhaš, pustiš da se ohladi, daš še za par ur v hladilnik

je treba smetano obrezat, al jo mleko prebija'k bi reku keks'
k maš smetano odrezano itd, jo dvigneš. a se trga, al je v kosu, se drži skupi in ni treba trepetat pred tem, da se bo raztrgala.

take mere
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
V enem kosu je ne boš dobil dol, ker se prime na rob posode.

Potem lahko še precediš, če te moti.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Odvisno kako je mastno mleko. Fejst mastno mleko naredi precej debelo skorjo, ki pa jo moraš z nožem ob strani odlepit od posode pa fino pazit ob dviganju.

Je pa res, ker kmetje delajo mleko za izvoz v mlekarne, ki imajo vse strožje predpise glede maščob, tudi težko dobiš res mastno mleko, niti pri kmetih ni več to, kar je bilo 20 ali 30 let nazaj.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejmo še enkrat.

zavremo mleko, hladimo, obrežemo z nožem, primemo in dvignemo. lahko dvignemo ali se vse raztrga. recimo 2 l mleka v piskru 20cm premera, da smo antančni.

da ma to veze z mašlobo in lalal vem in ne sprašujem to.
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
z žlico preložiš na pol in potem še enkrat na pol pa gre ( vsaj pri nas ) v enem kosu mi še ni ratalo. včasih rata tudi samo če na pol preložim
 

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Pr kmetu, ki dobivam mlek, je tako masten, da sem se prve par piskre posteno usrov. Ko se mleko shladi, je smetana ko mrzla palacinka. Morem rect, da je res mastno mleko. Mi je pravil enkrat, do 4,5.