En pocen prenosnik

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Mati so crknili stara prenosnik in sedaj kupiti nova. Išče se 15, tudi 17 col je opcija, nekaj za čimmanj denarja, a da ni iz praška zadeva. Uporablja se za net, mail in pregledovanje slik in to je več al manj to. Sem totalno out, ve kdo za kakšno ugodno akcijo?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Nad rabljenim ne vem če bodo navdušeni!
smile-1.gif
Pa še samo eno toshibo majo trenutno. :p

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Za mamo bo tudi vsak dovolj hiter, ampak glede na to, da so razlike par €, v hitrosti procesorjev pa ogromne, priporočam recimo tega:

http://www.ceneje.si/racunalni...030CB09?tab=pod
Ali slabo vidim ali je to s prestopom državne meje "magično" 100 EUR ceneje?
(oziroma, cena podobna, a vključuje Windows 8, ki ga pri nas ni zraven)

Pa izogibaj se procesorjev Atom, C-60, E1800 in podobnega. Pentium B960 je dva do štirikrat zmogljivejši od naštetih.
(in ne, ni za mamo itak vse dovolj hitro, razen če bi jo rad zamotil za čim več časa...)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Statistično sta Asus in Toshiba res najboljša, ampak tu not so všteti vsi prenosniki, od 300 do 3000€. Pri tistih za 300€ vse firme šparajo in dajejo not iste komponente, včasih niti sami ne naredijo prenosnika ampak samo ime gor nalimajo.

Hanzi-jeva ideja s prenosnikom iz Hoferja se mi zdi dobra, sem čisto pozabil, da imajo 3-letno garancijo. Včeraj sem s kotičkom očesa opazil enega za 400€, če je to dovolj ugodno.

Osebno pa bi raje kupil rabljen poslovni model, za 250€ dobiš model, ki bo po hitrosti prekašal vse nove 400-evrske prenosnike, deloval pa bo tudi bolj dolgo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Za mamo bo tudi vsak dovolj hiter, ampak glede na to, da so razlike par €, v hitrosti procesorjev pa ogromne, priporočam recimo tega:

http://www.ceneje.si/racunalni...030CB09?tab=pod
Ali slabo vidim ali je to s prestopom državne meje "magično" 100 EUR ceneje?
(oziroma, cena podobna, a vključuje Windows 8, ki ga pri nas ni zraven)

Pa izogibaj se procesorjev Atom, C-60, E1800 in podobnega. Pentium B960 je dva do štirikrat zmogljivejši od naštetih.
(in ne, ni za mamo itak vse dovolj hitro, razen če bi jo rad zamotil za čim več časa...)

Za Word, Youtube, Facebook in podobne zadeve so tudi razni Atomi dovolj dobri in bodo delali tekoče. To so procesorji, ki delajo s podobno hitrostjo kot najzmogljivejši enojedrni Pentiumi oz. prvi dvojedrniki, rešujejo pa jih dovolj zmogljiva grafika, da prebavi HD filme, flash, Aero ipd.

Se pa strinjam (in kot sem tudi napisal), da je njihov nakup brezvezen, če za enak denar obstaja dosti zmogljivejša varianta, točneje 3x zmogljivejša.

Pred nakupom je dobro pogledat ta seznam, ker so razlike med procesorji lahko res ogromne, pa stanejo enako: http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Se hecaš? Včeraj sem na Atomu N2800 par ur browsal (forumi, novice, YouTube ipd.).
To crkneš zraven.

Na PassMark ima oceno 644, Pentium B960 pa 1870. Kaj misliš z "To so procesorji, ki delajo s podobno hitrostjo kot najzmogljivejši enojedrni Pentiumi" ? Tudi če B960 eno jedro odšteješ, je še vedno hitrejše (in če browsaš recimo z Firefoxom, ki je enoniten, je konkretno hitrejši od Atoma).

Na netbooku recimo da ima Atom smisel, zaradi porabe, na kaj več pa je bedarija.

Ne rečem, 5-10 let nazaj, v časih Windows XP bi to bila res uporabna stvar, ampak danes, ko ena spletna stran vsebuje 2 MB JavaScripta...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V mislih sem imel razne E1200 procesorje, ne B980
tongue-1.gif

Sicer pa sem vsak dan na zboxu s D525 Atomom in ne dela niti malo počasi. Strani odpira v trenutku, nobenega čakanja ni, pravzaprav deluje brskanje enako hitro kot moj Athlon X4. Malo preveri kaj je narobe s tistim računalnikom.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Ne bit užaljen, pač nisem pogledal linkov..

No avtorju lahko povem, da ga imam 4 mesece in zaenkrat BP.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Imam Hoferjevega Chiligrina. Po treh mesecih je crknila matična (popravljali 2x, ker so mislili, da so rami), po 9 mesecih pa disk (valjda izgubil vse, kar je blo gor). Servis je korekten; na mail javiš napako, hitra pošta pride iskat in hitra pošta pripelje nazaj. Zdaj dela in ko dela, je super. Strah me je konca garancije...