Emergency calls only - emergency help :))

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ta teden sem kupi Motorolo Motoluxe.

S telefonom je vse ok, laufa super, ima pa en bistven problem - že od začetka se dogaja, da izgubi signal in izpiše 'emergency calls only'. Sem malo guglal za rešitvami:

a) ugasniti in prižgati telefon: deluje, ampak mislim da ni normalno, da to počnem petkrat na dan, vmes pa sploh ne vem, če sem dosegljiv.

b) spucati sim kartico: sem obrisal z bombažno majico, nič bolje

c) med sim kartico in ohišje sem postavil prepognjen košček papirja, če bi bil problem v tem, da je sim kartica slabo v ležišču

Glede na to, da pišem tole, nič od zgoraj naštetega očitno in delovalo.
grin1.gif

Kaj storiti?

Mislim, da lahko odštejem serijsko napako na telefonu, ker google ni našel nobenih specifičnih linkov za moj telefon. Vzrok bi verjetno lahko bila slaba sim kartica, ampak neposredno pred prehodom na drug telefon, je delovala čisto ok v Nokii 5230. Zadnja in najbolj nezaželjena možnost - telefon na servis in čakati, da mi ga čez 1 mesec vrnejo nazaj enakega, ker je 'pri njih deloval normalno'... tiste pol urce, kolikor so ga imeli prižganega.
tongue-1.gif

Ima kdo kakšno drugo idejo?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
Preizkusi Motorolo še s katero drugo sim kartico. Če bo enako, je problem v telefonu, če bo bolje, je problem v sim kartici.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
To malo težko, ker sam uporabljam samo eno sim kartico, telefona pa nimam komu poturiti, da bi ga testiral... Catch je namreč v tem, da lahko dela 5 ur popolnoma normalno in potem enkrat vrže ven.

Sem pa sedaj dal sim kartico v staro Nokio 5230 in prvič ni delala, drugič pa mi je med pogovorom prekinilo povezavo ("napaka v omrežju") in potem vzpostavilo nazaj. Je možno, da telefon pač izgubi signal in ga zaradi ene butaste nastavitve potem ne vzpostavi nazaj in moram najti samo to butasto nastavitev...?
tongue-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Pojdi do operaterja in naj ti dajo novo SIM kartico. Huawei Ideos X5 je punci delal podobne stvari, sma šla zamenjat kartico in je bilo potem vse OK.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Si imel očitno prav.

Sem šel danes na Simobil po drugo sim kartico in imam sedaj 5 ur uptime brez težav. Zanimivo samo, da google ni našel te težave... ali pa samo jaz nisem znal prav iskati. Anyway, sedaj dela, hvala za uporaben nasvet.
smile-1.gif