Email klienti za Android

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Vem, da za Android aplikacije obstaja poseben thread, a se mi zdi tema malo specifična.

V zadnjih parih mesecih sem zaradi problemov z emaili sporočili (nedostavljeno, bad user experience, buggy...), le te kot mačka mlade vlačil iz enega Android email klienta na drugega.

- Native email klient
- K9
- Gmail

Kaj uporabljate vi in kaj se vam zdi najoptimalnejša, uporabniku prijazna varianta (za POP ali IMAP)?

LPM;

I

Izbrisan uporabnik 3287

gmail meni dela brez problema. druge nisem niti probal.

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kako si zrihtal obveščanje o prispelih mailih? Za gmail dela instantno, za exchange pa nikdar ne dobim obvestila, čeprav imam nastavljeno preverjanje na 1 uro...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Pišem na pamet - v nastavitvah je treba nastaviti, kako naj te obvešča. Mislim, da lahko izbereš tam malo pod tistim, kjer te sprašuje kako pogosto naj preverja.
Je pa res, da se je tudi meni že zgodilo, da kdaj ni bilo obvestila. No, to je bilo na začetku in sem imel mogoče kakšno otroško bolezen.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Odvisno od telefona. E-mail klient na Galaxyju S z native julijskim firmwarom je zelo bugast in se je vsakih nekaj ur nehal sinhronizirati, tako, da sem moral telefon nekajkrat dnevno restartati. Po nadgradnji na tisto beta 2.2 na RAM2, je klient glede sinhronizacije OK, je pa zelo počasen in se včasih pri pregledu mailov obesi. Gmail klient je posebno po zadnjem Googlovem updatu zelo v redu in bliskovito hiter.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ja, tisto o počasnosti pa drži. Načeloma so "originalne" aplikacije na mojem SGSju hitre, tale splošni e-mail klient pa kdaj kar malo zaspi ...
Na Froyota pa še nisem šel - načeloma stvari dobro delujejo in sem s telefonom zadovoljen.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Vse sem pregledal in so vse notifikacije vklopljene, pa še vedno nič. Klinc ga gleda
smile-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ali ti ne zapiska? Ti postavi vsaj opozorilce v zgornjo vrstico?
Kaj pa e-maili - so na voljo takoj, ko prideš v tega klienta (iz drugega programa) ali pa jih takrat šele začne vlečti dol?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne nič ne piska, niti opozorilca ne pokaže. In res začne maile dol vlečt šele ko odpram mail klienta. Zdaj razmišljam da je verjetno krivo, ker vse aplikacije pobijam
smile-1.gif
Drugje očitno ne vpliva, tukaj pa.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Isto se je meni dogajalo, dokler nisem dal mail klienta na ignore listo, da ga ne ubija sproti

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Citat:
Uporabnik disco pravi:
Isto se je meni dogajalo, dokler nisem dal mail klienta na ignore listo, da ga ne ubija sproti

Jaz sem imela s tem iste probleme. Podobno se mi je dogajalo z budilko. Je treba biti malo pozoren, katere aplilkacije se ubija.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz načeloma vse lepo pazim kaj ubijam in kaj excludam. Samo mi pa ni prišlo na pamet, da je preverjanje maila stvar aplikacije. Exchange imam nareč dodan pod accounti in sem bil zihr, da je za preverjanje zadolžen kak servis. Važno, da je problem rešljiv.