Eliptik (orbitrek)

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Razmisljam o nakupu elipticnega trenazerja ali kako se rece orbitreku podobnim napravam. Kupil bi kaj malo boljsega. Recimo nekje do 400e. Nasel sem, da mora biti magneten. Pa da nekateri spreminjajo kot pod katerim je stopalo,...
Znamk in produktov je na stotine.

Ima kdo kako priporocilo? Kater model ne bo skripal po enem letu?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
No, no, no. Še una Top Shop jajca se niso tako hitro zjebala. Verjetno ne planira imet fitnes studio, kjer bo kolo v pogonu 16 ur na dan.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ja sem gledal, da bi verjetno moral kar na tisocaka it. Oz vec. Saj verjamem, da se da tudi s cenejsimi zadevami rekreirat dlje casa, samo jaz zgubim veselje, ce mi zadeva skripa, se maje,..

Zdaj gledam, da so veslaci cenejsi in bom verjetno sel raje v to smer. Sicer tudi tu preko 400e, pa ok. Vseeno ceneje.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Kar sem jaz gledal se zelo hvali Kettler ...

Najtežje je najti takega, kjer je "korak" oz elipsa tako narejena, da te ne nagiba naprej in pa da je zadeva res kvalitetno narejena (kroglični ležaji, kvalitetno in močno ogrodje) ne pa da si 2x gor in že vse škriplje ...

Če najdeš kaj primernega sporoči ...

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Nikakor ne kupit brez da ima uležajene vse zglobe. Če so puše potem to škriplje. Ta Hofer deluje ok, sam je treba it pogledat kako je vse skupaj uležajeno. Ker če vse škripa izgubiš hitro voljo za vadbo, pa še vse ostale v prostoru motiš.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Jaz imam kettlerja za 400€ že cca. 1 leto. Je pa res, da stvar ni več prav tiha, tamveč kar škriplje. Res je pa, da je kar v pogonu. Ampak razen škripanja deluje brezhibno......... .

asamasam

Zelenc'
17. jan 2011
3
0
1
Nocem smetit , ampak ker sem ravno opazila temo- Lecter ce isces dober orbitrek, jaz prodajam svojega (Kettler- Satura p).

Cena novega je bila 950€ (aprila 2010), jaz ga prodajam za 750€ (je se v garanciji do aprila 2013) in sem glede cene se felksibilna.

Je kot nov- prodajam pa ga, ker po fitnesu doma nimam več časa in energije za orbitrek in ga je res škoda.

http://www.bolha.com/elipticna-kolesa/eliptik-kettler-satura-p-orbitrek-oglas1272968224

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Kako pa se vidi če so povsod ležaji? (so okrogli "spoji")?

huh, okrogli so tudi če so navadne puše v uhljih vpetja. Po moje je treba mal specifikacije pregledat, al pa probat exponat natančno pregledat, če se da zaščitne plastike dol odkačit.
wink-1.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
He he tam sredi trgovine kovček z orodjem pa mal pajsat plastične pokrovčke dol ... če gre al pa ne gre
smile-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik asamasam pravi:
Saj ta Hoferjev za svojo ceno ni slab, zelo me moti samo teža vztrajnika, ki je samo 8kg.

je kupil kdo tega iz Hoferja?
kdo že sprobal?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.737
113
pri taščici
Kaj novega okoli tega?
Moja fantazira okoli sobnega kolesa, meni bolj nekako disi orbitrek (nisi na riti). Moja ni bila nikdar v fitnesu, jaz nekajkrat tako da sem obcutil tudi te zadeve. Rabiva za "zimsko rekreacijo, poleti bo najbrz obešalnik.
Poleti greva na kolo ven.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Orbitrek je malce bolj zahtevna zadeva od kolesa in vprašanje če je primerna za čiste začetnike, da ne bi odnehali.

Ampak, kot sem rekel v drugi temi, je bolje ciljati na intervalni trening, 10min, v katerem skuriš več, kot 1h "laganega" gonjenja, kar pa bi moral vsak začetnih nekako zdržati, tempo pa se potem stopnjuje.

So pa dražji od sobnega kolesa.

Ena opcija so še "air dyne" kolesa, to je neka mešanica med orbitrekom in kolesom, enako delajo noge/roke, le da sediš: http://nautilus.scene7.com/is/image/Nautilus/100250

Nekako se za domačo vadbo najbolj priporoča veslač, potem ta air dyne, potem orbitrek, potem kolo. Seveda mišljeno za amaterje, drugo je nek profi kolesar, ki ima trenažer in vadi namensko.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.737
113
pri taščici
Naj ponovim. Noben trening ni v igri. Gre se samo zato da se tudi v zimskem casu malo pozene srce v obrate in razmiga sklepe. Vem da se to da tudi zunaj ali pa drugače kot s sobnim kolesom ampak.. Najraje bi mojo poslal v fitnes za en mesec, ker je ceneje mesecna karta, kot pa nakup obešalnika. Vendar tudi za fitnes rabis varuško.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Saj to je to, bolje je intervalno, kot pa gonit 1h lagano. intervalno pomeni da delaš nekje 10min, od tega 30sec "na polno", 30sec pavze, etc.

tudi za srce je taka vadba bolj primerna, kot pa "nonstop" zelo visok utrip.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.737
113
pri taščici
Vidim da ste precej pisali o hoferjevem eliptiku.
Ga kdo ima, kakšno mnenje.
https://www.hofer.si/sl/posebn...crosstrainer-1/

Na bolhi bi nekatari rabljeno robo prodajali kar po ceni novega. Niti sporočila ne napišem, kaj šele da bi začel glihat.

ležaji ali puše: dvomim da pri hobby cenah dobiš še kaj več uležajneno kot glavno kolo.
Če so ležaji, potem je "spoj" običajno precej debeljši od osi. Pri puši pa je vse skupaj praktično "iste debeline"

Kaj hudiča je pri tem začelo skripat po nekaj dneh
tole verjamem da so vzeli nazaj bp

Nazadnje urejeno: