Elektronski stimulator?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Oj...

Ker so leta že pustila svoj pečat in se pojavljajo razne bolečine v "kosteh" me zanima, koliko je na teh elektro stimulatorjih?
Trenutno se mi pojavlja bolečina v rami, ko dvignem roko v določeni višini. Seveda je faktor bolečine večji, ko hočem kaj dvigniti
preko te višine. Je pa res, da malčka (cca. 10+ kg) dvigujem in po navadi nosim na tej roki.

Se da s temi stimulatroji pomagati pri odpravi bolečin?
Gledam Omrone in so cene okoli 100€. Je kateri drugi proizvajalec boljši?

Hvala...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.647
6.704
113
pri taščici
Jaz sem kar nekaj doz dobil tega. "Profiji" bolj ali manj uporabljajo compexe. Vsaj pred leti so jih. Je pa cena visja od tvoje omrona. Sam sem potem kupil nekopoceni zadevo(lidl), pa se ne more primerjat po moci s compexom. Pri compexu si ze na polovici moci nehal navijat, pri poceni zadevi na ful pa je se vedno bolj kot ne bozalo. Mogoce je tudi odvisno od blazinice. Pozanimaj se tudi kaksno ceno imajo blazinice. Za manjso obrabo blazinic in boljsi kontakt je dobro mesto naleganja pobriti. V toplicah je bil to kar obvezen ukrep.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Zdaj se prodaja ena nova firma, ki naj bi bila nekje na pribl. Ravni compexa, je pa pol cenejsa. Po reklamah sodec, naj bi te stimulatorje uporabljalo ze kar nekaj slov. Sportnikov. Sem bil skoraj na tem, da si ga kupim, ker so imeli eno akcijo pa sem si potem premislil.
Firma pa je SportElec ali nekja podobnega. Malo posurfajte. Prodaja jih pa ista firma kot compexe.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Sport eleca imam doma, varjanto s štirimi kanali. Hja, zadeva načeloma pomaga, če prav razporediš diode.

Sem ga uporabljal za koleno, pa sedja sm pa ke ob bolečinah v hrbtu.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

sportElec, štirikanalni
Uporabna zadeva, vendar moraš vedeti, kam postaviti elektrode

Karkoli boš kupoval, mora biti tokovno krmiljeno. Razni TopShit stimulatorji so krmiljeni napetostno in so stran vržen denar.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
OK. Hvala za nasvete.
zmaga.gif

Vsekakor gledam nekaj v smeri odprave bolečin in masažo in ne nekaj za oblikovanje telesa. Mi je pred kratkim kolega razlagal, da ima neko superduper zadevo na lučke. Baje uporabljajo tudi v bolnicah in je cena nekaj čez jurja in pol...
rolleyes-1.gif
No toliko ravno ne bi dal, bi pa šel max do 200€. Torej grem iskat kakšnega sporteleca.

TNX AGN
cool-1.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
901
91
28
select 1 from dual;
No nahitro še en glas za SportElec. Mam 4 kanalnega in mi je kar fajn pomagal pri regeneraciji poškodbe obeh gležnjev (zlomljena desna paetnica, popolni izpah levega stopala).

Sem ga pa uporabljal za krepitev mišic na stopalu in blaženje bolečin (TENS) in regeneracijo po naporih (so me nekaj časa noge bolele 2 dni da sem komaj hodil po 8km teka).

Zdaj sem malo pozabil na njega, ker za krepitev zdravih mišic se vsaj meni ne zdi uporaben oz. rajši grem v naravo/fitnes.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
648
113
Verjetno ti je pravil za Zepterja, gre za BF stimulator na ledice isto, kot ga ima votan. Pomaga odlično pri bolečinah v sklepih in mišicah.

lp D

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Jaz uporabljam elektrostimulatorje pri svojem delu že kakšne 10 let. Imel sem pa sigurno ene 5 različnih vrst. Še vedno imam comexa sport elite ampak to novo stane neki čez 800€! Zato sem probal tudi sportelec. Ta je bistveno cenejši pa niti ne tolk slabši. Pogrešam pri njemu tisto Mi elektrodo, ki jo ima compex. Compex ima pa tudi boljše nastavljanje saj lahko izbiraš med 0 in 999. NA ta način si lahko zelo natančno določiš intenzivnost. Sportelc ima pa to narejeno veliko bolj površno, tako se zgodi da je 6 premalo 7 pa že preveč.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No, ker tudi jaz ne vem, kako bi nastavil jakost, če je merilo to, da pač daješ +, dokler je še ok, potem razumem.

Če pa mi nekdo reče, da takšno jakost, da mi paše, pa mi jasno kako bi naj to zgledalo
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.647
6.704
113
pri taščici
Jakost se pac stela po obcutku kozi. Odvisno tudi od vrste tokov.
Ce delas na "misicah" potem lahko navijas do hude bolecine. Enkrat je bil na tv posnetek treninga neke slo sportnice(Maze, Majdic?) ki je s pomocjo stimulacije trenirala. Dobesedno se je videlo kako mocno je zategnila- krcila nogo zaradi stroma.