Elektronski obesek proti klopom

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Kaj misliš?
smile-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
zelo popularno sedaj to ultrazvočno odganjanje. recimo tisti odganjalci muh mravelj in še česa. se mi zdi, da jih še bolj prviabljajo ali pa ni nobene razlike.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Na psih preverjeno deluje. Mi ga za psa uporabljamo že drugo leto in dokler ga ni imel, sem vsak dan z njega pobrala vsaj enega klopa, ko se je začela sezona golazni, zdaj pa je že ene 3 tedne mir.
cool-1.gif
Pa tudi drugi lastniki psov so z njimi zadovoljni.
Glede odganjalcev, namenjenih ljudem, ti ne bi vedela povedati, koliko so kaj učinkoviti. Lani ga je imel mož enih dvakrat gor, pa celo sezono ni fasal enega klopa, letos ga ima gor vsakokrat, ko gre s psom v gozd, pa zaenkrat tudi še ni nič dobil...
sprasujem se.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Supergirl ali lahko prilepiš sliko kateri odganjalec uporabljate za psa, ker jih je več in sam pa imam ravno nasprotne izkušnje imel sem pa takega črno rdečega , ali pa če linkaš, do kake trgovine, da vem, katerega letos kupiti.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Lani smo imeli tega , pa je bilo ohišje tolk švoh, da je po dveh mesecih uporabe na spodnji strani počilo in baterija več ni imela stika. Rešila sem tako, da sem ga zalepila. Sicer je vizualno zgledalo malo mimo, delovalo pa je naprej...
smile-1.gif

Letos sem kupila tega. Ta ima on/ off stikalo in zamenljivo baterijo. Naslednji dan po namestitvi sem mu na sprehodu med ležanjem v travi najdla enega klopa, ki mu je plazil po glavi, pa en dan sem najdla enega prisesanega, samo je bila krivda na moževi strani, ker je pozabil vklopit obesek, ko sta šla ven...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sem pa malo skeptičen glede teh elektronskih odganjalcev. Pred leti sem imel v nekem stanovanju takega za odganjanje miši. Pa je bilo največ drekov prav v bližini gadgeta.
smile-1.gif
Pa tudi tisti za odganjanje komarjev se mi ni najbolje odrezal.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Na taprvem (Zecpet) je stikalo tista velika bela tipka. Ko jo pritisneš, bi morala v notranjosti nekajkrat zasvetiti rdeča lučka. Če se to ne zgodi, je ali prazna baterija ali le-ta nima kontakta, kot se je zgodilo pri nas zaradi poškodbe.
Na drugem (Matura) je na spodnji strani majhno on/ off stikalo. Ko ga aktiviraš, začne na sprednji strani obeska utripati rdeča lučka in utripa, dokler stikala ne deaktiviraš. Predvidevam, da ko je baterija prazna, lučka na "on" ne utripa...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Kaj pa je problem s t.i. "zapestnicami" proti klopom ? Čeprav je tam verjetno isti problem, oz še večji, ker ne veš kdaj neha delat?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
KSZ.

Glede na to da klop nima ušes, orientira se s pomočjo hallerjev organa (ki je neke vrste nos, zaznava namreč kemično sliko zraka) me zanima kako "ultrazvok" deluje na klopih?!

Recimo tipično življenje klopa je da čaka nekje v zasede in ko pride mimo žrtev se jo oprime. Kdaj je blizu užitna žrtev mu pove prej omenjen organ.

Potem nadalje, ultrazvok se kot vsako valovanje odbija od ovir. Da prehaja skozi ovire rabi kar precej moči. Kako torej lahko nošenje nekeg naprave recimo okoli vratu deluje na klopa ki se te prime na riti?!

Skratka bedarija, ne kupovat tega, pa dajte meni za pir ker sem vas rešil pred lastno neumnostjo!
nahrung002.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Poglej blagom prepričanim, samo iz prakse ti povem, da zadeva deluje ni pa popolna, kot nič na tem svetu ni.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Poglej blagom prepričanim, samo iz prakse ti povem, da zadeva deluje ni pa popolna, kot nič na tem svetu ni.

Iz prakse ti povem da lahko hodim cel mesec po grmovju pa ne fašem enega klopa, včasih jih pa v enem dnevu nabašem 5! Klopi imajo namreč svoj dnevni ritem ki je dovisen od mnogih dejavnikov, to je vse od temperature, vlage, vremena ipd.

Lahko pa daš kakšen link do (neplačane) raziskave kjer je opsiano kako stvar deluje in DA dejansko deluje. Sam sem na hitro našel samo 2 znastveni raziskavi kjer piše da stvar NE deluje, niti nima osnovne da bi delovala.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ne bom se pregovarjal, verjameš v tisto, kar želiš, nobena stvar pa ni popolna, vsekakor pa mi, kot osebi, ki ima dostope tudi do opozoril za zdravnike za vsa ta novodobna kemična sredstva na kraj pameti ne pade, da bi kaj takega dajal svojemu psu in ga na tak način počasi zastrupljal. Ja res je naravna sredstva so preblaga, elektronika morda nekaj pomaga, delujejo torej samo močna kemična sredstva , ki klopa ubijejo ali omamijo preden se prisesa, pa ste se kdaj vprašali, kako ta sredstva počasi ubijajo vašega psa ???

Poglejte si posledice takega apliciranja in zastrupljanja psa z sredstvi Heartz :

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/556655_375842722471209_1482342858_n.jpg

https://www.facebook.com/photo...e=1&theater

http://hartzkills.wordpress.com/category/hartz-kills/

https://www.facebook.com/photo...e=1&theater

Torej moje razmišljanje, bolje delno učinkovita elektronika, kot kemijsko zastrupljanje psa.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
1. facebook link: Uporabljena je suspenzija in proizvajalec lepo navaja v navodilu, da se naj pred aplikacijo testira občutljivost. Varnost Etofenprox-a pa je potrjena s strani WHO (http://www.who.int/whopes/quality/en/Etofenprox_eval_WHO_july_2007.pdf)

2. facebook link: Ovratnica je bila absolutno pretesno zategnjena + lastnik ni opazil reakcije kože (ki se pojavi hitro ob stiku z določenim organofosfatom).