Elektromagnetni parkirni senzorjji U301

astra_boy

Pripravnik
15. jan 2008
127
0
16
Zdravo,

ima kdo montirane spodnje parkirne senzorje? Prosim vas za izkušnje z dotičnimi senzorji.

Jaz sem jih navbavil in montiral vendar sem precej razočaran nad delovanjem.

U301

Delovati mi začnejo cca 20 cm od ovire, kar se mi zdi malo premalo kljub temu, da na škatli piše da začnejo kratko piskati na razdalji cca 70-80 cm od ovire. Montiral sem jih na višino 60 cm od tal. Škatlo visoko 40 cm sem zadel brez da bi kaj zapiskalo in imam občutek da delujejo samo v višini antene.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
v bistvu ni res,tile elektromagnetni so lahko tudi 100 € pa ravno tako ne bodo delali,klasični senzorji so amerika proti temu traku

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
Se bolj razocaran pa bos, ko bos imel odbijac vlazen, moker ali usran.

Takrat pa neprestano piskajo pri vzratni voznji.

Jaz sem jih pred leti montiral na avto in tudi vrnil takoj po prvem testu. Neuporabni!

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Tole verjetno deluje na železo. Tako da bo aluminijastega Audija lepo butnil :/

lp

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Glede teh senzorjev je bila že nekaj časa nazaj debata... Zaključek je bil, da so dosti dosti boljši klasični senzorji. Kot je že masevc napisal je velik problem pri dežju/snegu/vlagi/umazaniji. Naj bi pa kot je avtor že sam ugotovil delovali večinoma v višini antene oz. v ozkem pasu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst jih imam, sicer z ebaya...
Žal se res človek ne more 100% zanest na njih.
Kolk visoko jim imam ne vem zdej z glave.
Piskajo, če se rikverc spustim po kakem klančku in se potem klanček zravna.
Piskajo tudi za kak jašek na tleh.
Res prepozno začnejo opozarjat na oviro.
Piskajo na človeka, tko da ne delajo samo na kovino;)
Škatla mislim, da je problem, ker sem tudi sam sprobaval z njo in ni delalo.
Obdržal jih bom, ker ko začnejo piskat, vem, da sem že hudo blizu:) Seveda jih pa vedno jemlem z rezervo in če se mi na oko zdi preblizu, raje odneham, kot da bi jih čakal:)
glede umazanije in dežja, pa nisem zasledil nekih posebnosti, da bi res kr bv piskal.