elektro/strojna/gradbeba

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Ja naj si pogleda katere poklice zavzemajo posamezni faksi, pol pa se naj odloči kaj bi raje delal.
Za strojnike vem da je kar veliko povpraševanje, za ostala dva pa ne bi vedel.

Če ne pa še vedno lahko kocko meče
grin1.gif

tommas

Pripravnik
11. avg 2007
242
0
16
razviti zahod
ja vsi 3je so mu prbližn isto zanimivi
smile-1.gif
js sem slišal da je pri strojnikih problem da majo nizke plače

kolk so pa kej težki ti faksi

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
isto sranje drugo pakovanje

odvisno kaj maš rad..... štromarija je fina, gradbeništvo je bolj grobo, strojništvo pa je vmes
smile-1.gif

matematiko pa fiziko pa majo enako se mi zdi

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Ti trije faksi niso ravno med lažjimi, ampak če imaš voljo itak skoraj vse gre.
Mogoče še edina razlika med temi tremi: na elektru je pri fiziki bolj poudarka na štromu (doh
grin1.gif
), na ostalih dveh pa na mehaniki. Meni recimo štrom ne leži kaj preveč, tako da bi se verjetno odločil za kakšno strojno.

Naj še gre skozi predmetnike vseh treh programov (pa če bo čas, naj še prebere njihove opise), mogoče mu bo tako kaj lažje.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Jaz bi se od teh treh tudi za strojno odločil
smile-1.gif

Pa želim mu vso srečo pri študiju
roza.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Sam sm na strojni, tko je matematika in fizika združeni v vseh predmetih, zdej verjetno se je na UNI vpisal, to pomeni kar nekaj dela, predvsem sprotnega. Sej bo še vidu
evil.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Vse tevečje firme, bodo šle cugrunt, kjer si delal za 700-800€. (unitech, unior, gorenje, hidria......) Ostale pa tudi ne verjamem, da bodo veliko zaposlovale. Vpis je na strojno padel za 1/3 sem nekje prebral. Trenutno je edino informatika še od teh tehničnih.

Citat z enega foruma
Citat:
ampak morte vedeti, da so plače strojnikov majhne 700 evrov za univ.dipl inž stroj, polega tega jih zaposljujejo veliko privat firme,ki te skoristijo do konca in ti nedajo pogodbe za nedoločen čas.

Pa še plače...
crazy1.gif

Ocena%20plac%20po%20poklicih%20Adecco%20480.1163413246.jpg

V glavnem raje, bi šel za vodovodarja kot pa še enkrat na strojno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tistale postavka za inženirja gradbeništva po petih letih velja samo, če si prilezel kam višje (torej 1 % inženirjev). Povprečen inženir ima pa krepko manj.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
No če potegnemo črto strojnistvo oz. tehnika se ne splača.

Da ljudje mislijo da so službe v strojništvu je po eni strani zarad teh večjih firm, ki so drobiž plačevale in so rabile, čiim več izbire za kadre po drugi strani pa so faksi delali reklame, da so imeli vpis. Kakšen Kuzman je mogoče še tolk fuknjen, da je res mislil kar je govoril. Asistenti so se pa vsi malo bolj grenko smejal.
smirk-1.gif

Ravno zdaj je bilo še od LTH-ja, da je v riti po tv, ko bodo te firme pocrkale jih pa ne bo noben oživljal po krizi oz. jih bo bolj na jugu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Jaz itak računalništvo študiram, tako da bo glede na tabelo kar super plača
grin1.gif

Sem pa se tudi odločal med kemijo/fiziko/strojništvom

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Tale Maja Murko, ki je ocenila plače v tej tabeli je pa krepko pretiravala (z nizkimi plačami).... ali pa je tabela izpred 10-ih let. Verjetno je diplomirala na kakem družboslovnem faksu in ne ve, kaj naj sploh počne
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
tabela je iz 2006, nisem dobil druge.
tongue-1.gif

Plače pomoje bi morale še kaj gor it v 2007 in 2008 in sedaj pasti zaradi recesije....

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Ja zneski so kar nizki, vsaj kar se tičče sodnikov, zdravnikov in ostalih pijavk. Pri inženirskih poklicih pa greš lahko tud precej nad te cfire, lahko pa seveda tudi pod, odvisno koliko se ceniš.

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Pravijo, da je na gradbeni izredno težka matematika.

Stroni fax ni tako težak in ga lahko vsak naredi, če le hodi na predavanja in sproti dela izpite. Jaz sem sicer hotel delat strojni fax najprej visoka in višja no na koncu se nisem odločil za nobenega.
Nisem dovolj pameten za strojnega inženirja. BI pa drugače dobil v Žireh za delat v Kladivarju in v drugih podjetjah sam nisem štručko za strojno, morša bit rojen za to delat.
Tako da dokončan FAX je samo vstopnica in NIČ druzga.
Fax bom lahko naredil kadarkoli, medtem, ko delat pa se ne da naučiti čez noč, ampak traja nekaj let.

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Vse tevečje firme, bodo šle cugrunt, kjer si delal za 700-800€. (unitech, unior, gorenje, hidria......) Ostale pa tudi ne verjamem, da bodo veliko zaposlovale. Vpis je na strojno padel za 1/3 sem nekje prebral. Trenutno je edino informatika še od teh tehničnih.

Citat z enega foruma
Citat:
ampak morte vedeti, da so plače strojnikov majhne 700 evrov za univ.dipl inž stroj, polega tega jih zaposljujejo veliko privat firme,ki te skoristijo do konca in ti nedajo pogodbe za nedoločen čas.

Pa še plače...
crazy1.gif

Ocena%20plac%20po%20poklicih%20Adecco%20480.1163413246.jpg

V glavnem raje, bi šel za vodovodarja kot pa še enkrat na strojno.

Ta tabela je čisto MIMO.
Strojni inžinir iam alhko tud 2 t evrov plače, lahko pa 3x manj.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
Stroni fax ni tako težak in ga lahko vsak naredi, če le hodi na predavanja in sproti dela izpite

Sem na strojni, pa se s tem ne bi ravno strinjal, da jo lahko naredi vsak. Če si len, pozabi strojno. Faks je težak, ampak se da. Vse je v sprotnem delu. Obvezne naloge vsak teden, pa noben ti ne garantira, da jo boš sploh znal naredit. Poročila praktično vsak teden, potem so tu obvezne vaje itd. Skratka od življenja res nimaš nič, ampak pravijo, da se splača
smile-1.gif
Tako da kar pogumno, vse se da, če je le volja.

LP

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pol pa mamo opravka z računalničarji, kateri nit igrc neb smel prodajat ne pa delat v IT firmah.
uf-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik hondas pravi:

Ta tabela je čisto MIMO.
Strojni inžinir iam alhko tud 2 t evrov plače, lahko pa 3x manj.

ponavad velja tista 3x manjša bi si pa zaslužili več