Elektro stimulator za mišice

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Ima kdo kak elektro stimulator za mišice? (Compex, Perfex....)
V Lidlu bodo imeli v ponedeljek neko akcijo pa malo kvačkam če si ga privoščim
Sicer pa rabim za nogo....in sem po ustganovah že sprobal compex, perfex in ppodobne samo so kar dragi....

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hm, mamo ene omron [nekaj takega], 2 komada, en starejsi, pa en mal novejsi.. bila sta cca 100€ each.. Pojma pa nimam koliko sta dobra, ker sem se vsekupaj 2x "masiral"..

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
take stvari pridejo par 100€ in ne 30€ kot ta jajc. tiste drage so res dobre, tole pa sigurno ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Ker sem za njega izvedel na reh v toplicah čakam na mnenje tukajšnjih terapevtov....
Da ni slučajno tale tvoja izjava v stilu da je se računalniška oprema kupuje v BB in enaa in ne med paradižnikom v Hoferju, pa čeprav v obeh primerih kupuješ isti izdelek, samo da je v hoferju nekaj 10% cenejši

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
take stvari pridejo par 100€ in ne 30€ kot ta jajc. tiste drage so res dobre, tole pa sigurno ne.

Qrac. Kaj dela en in kaj dela drugi?

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Mi imamo tudi stimulator, kupila sem ga ob neki priliki prodaje na domu, imam ga že 6 let, dela super in res predvsem blaži bolečine. Drugo ime zanj je tens, priporočajo ga vsi fizioterapevti, tako terapijo sem imela po operaciji v zdravilišču Laško (zadeva je bila večja) zato sem ga tudi kupila. Verjetno bo zadeva kupljena v Lidlu delovala kako leto manj, ko kak dražji stimulator, učinek pa bo isti.
Če ti bo všeč se lahko kdaj kasneje odločiš in kupiš brezžičnega kar je še bolj udobno, da se ne zapletaš v žice s katerimi so spokjene blazinice na stimulator.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Citat:
Uporabnik MG3 pravi:
Mi imamo tudi stimulator, kupila sem ga ob neki priliki prodaje na domu, imam ga že 6 let, dela super in res predvsem blaži bolečine. Drugo ime zanj je tens , priporočajo ga vsi fizioterapevti, tako terapijo sem imela po operaciji v zdravilišču Laško (zadeva je bila večja) zato sem ga tudi kupila.

Hm ,meni se zdi, da Hanzi želi nekaj drugega. TENS je oblika protibolečinske terapije, kjer z el. stimulacijo poskušaš prekiniti bolečinski krog (in tako zmanjšati bolečino).
Namen mišičnega stimulatorja je pa krepitev mišic, se pravi da se spodbuja krčenje mišic in s tem veča mišična masa in krepi njihova moč.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Lidlov naj bi delal vse (tens, stimulacija, masaža...). Po sliki sodeč pa znajo biti težave s sistemom priprenjanja elektrod(podoben sistem imajo v soči), pa tudi firbec me matra kje in po koliko se dobijo rezervne elektrode....pač lepilo na njih ni večno.....

fizoterapevti so predvsem skeptični glede moči- dobili so v roke razne aparate, ki je na največji moči od sebe spravil samo malo mravljincev.....(zanimivo je tudi kak vir napajanja uporablja - AA? ali kakšno drugo obliko akumulatorjev)

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Jaz sem testiral večino elektrostimulatorejv in prisegam na compex. Če koga zanima kaj se s tem u resnici dela lahko pogleda tukaj:
https://www.youtube.com/watch?v=h_R3jzwCBjw
Če hočeš kaj resnega delat z elektrostimulatorjem potem kupiš Compex ali Cefar. Če bi pa se rad mal igral z nekim novim geđetom pol si pa kupiš takle jajček iz hoferja.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:

Qrac. Kaj dela en in kaj dela drugi?

hofer igračka ti sprazni denarnico in pokuri živce, dražje pa dejansko opravljajo svojo nalogo. pri določenih zadevah se kvaliteto res plača in tut ta naprava ni izjema.

že logika ti pove, da če bi bla ta naprava res tako dobra, da potem drugi ne bi prodajal svojih po 20x višji ceni.
priden.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ima kdo kak elektro stimulator za mišice? (Compex, Perfex....)
V Lidlu bodo imeli v ponedeljek neko akcijo pa malo kvačkam če si ga privoščim
Sicer pa rabim za nogo....in sem po ustganovah že sprobal compex, perfex in ppodobne samo so kar dragi....

Tega imam sam, gre pa za beuer 40, ki drugače stane 70€. Je OK zadeva za domačo uporabo. TENS je lajšanje bolečin, EMS pa za segrevane mičic pred in po vadbi. Elektrode stanejo enih 10€, pri npr sanolabor.
Lidl ima torej dobro ceno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
No končno nekdo napisal nekaj "uporabnega"
Že res da mogoče korejec ni dober avto, ampak ne moremo si vsi privoščit mercedesa....Edina težava je v tem da ga sam trenutno ne morem kupit,nekoga drugega pa tudi ne bi rad po kostanj pošiljal v žerjavico.
BOm videl če jim jih bo kaj ostalo...

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Hoj, sam sem si pred kakimi tremi meseci nabavil ravno tale Compex-ov model (po premisleku in z določenimi nameni):

http://www.peloton.si/index.php?productID=2774[/COLOR]

Gre za napravico, ki je specializirana za pokrivanje zelo širokega spektra različnih bolečinskih stanj (moj prvi namen), poleg tega
pa je zelo uporabna še za marsikakšno drugo aktivnost (glej tabelo!), od osnovnega fitnesa (brez obremenjevanja sklepov) naprej. Naprava je sicer relativno draga (še vedno pa je bistveno cenejša od nekaterih drugih modelov istega proizvajalca). Seveda obstajajo tudi 10× cenejše naprave drugih proizvajalcev kot tudi 10× dražje naprave (istega in drugih proizvajalcev), pri katerih praktično že lahko odpreš zasebno terapevtsko ordinacijo na črno ...
grin1.gif

Možne aplikacije na telesu so razvidne iz priloženih slik (objavljam ju, ker bo zelo gotovo prišla komu še prav za rezervno oziroma delovno kopijo
wink-1.gif
):