elektro razdelilec

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Ali obstaja še kaka firma, ki izdeluje elektro material pri nas? Poznam samo Euro M.

Oz., katera je najbolje založena trgovina z elektro materialom pri nas.

Potreboval bi pa takle razdelilec, kot je na tej sliki.
em_razdelilec_euro3_suko.jpg

Le da bi bila luknja levo na sliki zarotirana za 90°.

Vse možne kombinacije sem že našel na spletnih trgovinah, samo te ne najdem nikjer.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Točno take najdeš v Big Bangu (fizični trgovini), pa verjetno še kje.

EDIT: ali ti točno taki ni všeč? Nekaj glede "ena luknja mora biti obrnjena"?

Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.116
649
113
glih takega (ne vem glede rotirane luknje) sem gledal danes v Jager trgovina.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Taki so v vseh trgovinah. Tale npr. je od Euro-M podjetja.

Jaz pa potrebujem vse enako, le da bi imel tisto čelno luknjo na levi strani slike zarotirano za 90°. Žal imam neko ožino pri vtičnici in en širši element ne gre noter po širini.
confused-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Mogoče ena neumesna... kaj pa če dozo v steni zarotiraš za 90 stopinj?

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
To bi blo v redu.
zmaga.gif

Ampak je problem, ker ne pridem dovolj zraven ker je na poti omara (luknja je minimalna, zvrtana skozi zadnjo steno omare do vtičnice).

Saj če bi lahko premaknil omaro za kaka 2 cm, bi bila stvar že rešena. Omara je pa celoten regal, skupaj šraufan, fajn napolnjena ...

Saj to bom moral naredit, jo izpraznit in delno razstavit, da jo bom premaknil, če ne bom našel razdelilca.

Hvala vseeno.
zmaga.gif

*Jager pa nima nobene spletne strani, trgovine so pa na drugem koncu države.
grin1.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Ali pa razdelilec na krajšem podaljšku in ga nekje skriješ - pa še vsi priklopi so normalno dosegljivi.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Sedaj imam podaljšek, ampak mi zavzame precej prostora za brezveze. Mogoče, če bi ga ob rob notranje stene omare pritrdil.

Pa še to. Na tem razdelilcu bo powerline adapter. In kao ni zaželeno, da je priklopljen na podaljšek. Ne razumem sicer, kaj bi bilo zaradi tega slabše (razen dodaten meter več žice), ampak v vseh navodilih piše, da to ni zaželeno.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Pa ima ta powerline adapter na sebi vtičnico, aje brez nje?
Če ima vtičnico za 220V, ga elegantno vtakneš v stensko vtičnico, na njega pa ta kabeljski podaljšek, pa je stvar rešena.
Če pa je ta powerline adapter brez vtičnice je pa druga pesem. Kaj pa, če zanj poiščeš drugo bolj dostopno vtičnico v prostoru, saj boš moral potegniti še UTP kabel.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Sedaj imam podaljšek, ampak mi zavzame precej prostora za brezveze. Mogoče, če bi ga ob rob notranje stene omare pritrdil.

Pa še to. Na tem razdelilcu bo powerline adapter. In kao ni zaželeno, da je priklopljen na podaljšek. Ne razumem sicer, kaj bi bilo zaradi tega slabše (razen dodaten meter več žice), ampak v vseh navodilih piše, da to ni zaželeno.

Meter žice ni tako problematičen, bolj problematičen je en dodatni spoj - tukaj so večje izgube kot na kablu (vsaj tako kratkem).

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Nima vtičnice.
Ne bi pa tudi koristilo, ker je ravno ta adapter preširok (luknja je tik ob stranici omare), zato bi tudi moral biti razdelilec točno tak kot hočem.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik burst pravi:

Meter žice ni tako problematičen, bolj problematičen je en dodatni spoj - tukaj so večje izgube kot na kablu (vsaj tako kratkem).

Spoj je problem?
confused-1.gif
Potem je isto sranje razdelilec ali pa podaljšek. Pri obeh nastane 1 dodaten spoj.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Očitno tudi prodajalec tega ni vedel, ko mi je predlagal razdelilec.

Zdaj mi je jasno, zakaj ima večina adapterjev vgrajeno vtičnico.