Električno stikalo na ključ

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Išče se električno stikalo na ključ, ki bi ga bilo možno namestiti na dovodni 230V kabel od TV, tako da bi lahko izklopil elektriko televizorju in zaklenil stikalo s ključem ali pin kodo ter na ta način preprečil vklop TV v moji odsotnosti.

Dosedaj nisem naletel na nič primernega kljub večeru guglanja. Predlogi dobrodošli.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Nekateri tvji imajo tudi neke starševske kode, kjer softversko zakleneš tv.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
JMR, hvala za idejo, se že bližamo nečemu uporabnemu. Recimo da iščem nadometno različico, zato da ima svoje ohišje, preveriti moram še, če gre 230V čez, ali je pri vratih to kako drugače narejeno.

Numy, tudi tebi hvala, vendar lahko zaklepam le en program naenkrat, kar ni ravno priročno za stalno uporabo, poleg tega na ta način ne morem zakleniti vhod iz hišnega kina, zato to ni dovolj dobra rešitev.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
870
63
28
Klik Kaj takšnega bi znalo bit uporabno. Sicer pa je takšna rešitev uporabna, dokler se kdo ne spomne kupit podaljška in ga priklopit na drugo vtičnico.
smirk-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.915
-386
113
ah, štekar na ključ bi moral imet v vsaki elektro trgovini.

sam ok... taka rešitev res ni bogvekaj... vsak mulc se bo hitro spomnil in prilekel podaljšek...

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Verjetno mene sprašuješ: Panasonic Quintrix letnik 1999, menjava leto ali dve še ni v planu, sploh dokler še dela.

Ostali: hvala vsem za pomoč, sedaj precej natančno vem, kaj iščem, moram najti le dovolj ugodno ponudbo, ker 50 EUR ali več mi ni dati za tole, raje nesem TV na postreho. V trgovinah ga včeraj še nisem odkril. Kar se tiče podaljškov: kot že zgoraj napisano, bom stikalo montiral direkt na dovodni kabel, torej obvoz s podaljški ne bo mogoč.

Pa kakšna zvezdica je padla.
cheer.gif

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik Tku pravi:
... bom stikalo montiral direkt na dovodni kabel, torej obvoz s podaljški ne bo mogoč.

Ja, če gre kabel direkt iz TV in tam ni EURO konektorja.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Mularija se vedno znajde, brez skrbi
evil.gif

Kupi samo en vmesnik z dalincem ki bo služil za on/off, v bauhausu jih imas kolikor hoces, pa nanj direktno zvezi kable pa je. k bos z dalincem "odklenil" bo elektrika notr, k bos zaklenil jepa ne bo.

Stvar podobna temu, to sm slučajno najdu na googlu
http://www.elektrotrgovina.si/...00w-p-2676.html
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_6084_CO646608_Brezzicno_stikalo_z_vticnico_RSL__komplet

Pa če noces da tamali izklaplajo, zadevo razdres, nalotas gor kable in to je to.
Mogoče pa obstaja tudi podometna, ne vem.

V bauhausu jih imajo ko prides notr, skrajno desno do konca tam kjer so stikala.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ko sem razmišljal o rešitvi za ta problem sem našel rešitev, ki bi jo uporabil sam:

Nakup manjše šatulje s ključem ali manjšo obešanko, v stranici pod pokrovom bi izpilil primerno veliko zarezo za debelino kabla TV-ja in vtikač na ta način zaklepal v šatuljo.
Te vrste izdelki, torej šatulje, so najbolj ugodni v trgovini Sariko BTC, nekaj evrov.
Poleg zanesljivosti je lahko šatulja tudi v okras...

sass

Guru
1. sep 2007
5.204
845
113
varianta je tudi, da nabaviš kakšen nestandardni (neevropski) vtikač in vtičnico in potem to namonitraš na kabel od TV

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Bravo oriolus. Enostavno, ugodno in učinkovito, skratka zmagovalen predlog. Nadaljni predlogi niso več potrebni.

5* še zate.
zmaga.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Bravo oriolus. Enostavno, ugodno in učinkovito, skratka zmagovalen predlog. Nadaljni predlogi niso več potrebni.

5* še zate.
zmaga.gif

Me resnično veseli, da sem bil v pomoč!

LP