električni razdelilec med gips stenami

Dejan80

Zelenc'
13. jan 2013
10
0
1
Maribor
Pozdravljeni
Imam eno vprašanje mogoče nesmiselno ampak...

Tv je montiran na steno in ima veliko luknjo odzadi skozi katero gredo njegovi kabli. Znotraj stanovanja imam priključne kable od vseh aparatov v dnevni sobi speljane skozi gips/volna/gips/stiropor. In vsi priključki za elektriko so vklopljeni v električni podaljšek, ki visi na stiroporu,to je na suhem podstrešju.

Vprašanje, ker opcija da mi vsi kabli od Tv , ozvočenja, ur... ne potekajo po stenah stanovanja, me samo zanima ali so lahko kakšni problemi če vgradim električni razdelilec s prenapetostno zaščito znotraj teh gips sten in imam dostop do vseh priključkov, ko snamem tv.(z zunanje strani bo sosed naredil stanovanje na podstrešju in potem nimam več dostopa do teh kablov.)

Upam, da me ste kaj razumeli.
Lp Dejan

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede samega razdelilca nebi smelo bit problema, ker se ne greje in ne potrebuje prostora okoli sebe. Bi ti pa toplo priporočal, da izdelaš/kupiš plastično ohišje, s katerim ločiš razdelilec od izolacije. Ker če vseka v njega lahko hitro kakšna iskra vžge izolacijo. Ali pa že dovolj, da se iztakne oz. kdo cukne ven kako napravo, skoči iskra in smo spet pri 'veselici'. Dobro bi bilo tudi, da celotno luknjo za TV-jem prekriješ (magari gips plošča s malo kuknjo, toliko da kabel/kabli gredo skozi), da ti TV nebi povzročil kakšnega požara.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Mislim, da te razumem kaj bi rad.
Jst osebno ne bi kar "vrgel" podaljška v steno.
Kot je SouthPark predlagal, da se ga nekako loči od izolacije. Vrjetno imaš vštekan tudi kak pretvornik, ti pa se kar lepo grejejo. Sicer ne do vžiga, nikol pa ne veš.

Če najdeš kako vgradno elektro omarico in v njo pospraviš razdelilec?