Električni priključek za v avto

hrast

Zelenc'
13. jan 2009
9
0
1
Kaj sploh pride v poštev razen cigaretnega?
Moram naredit nek zanesljiv priključek, da bom lahko napravo vzel iz avtomobila.
Skozi bo šlo 70A. Kabel mam primerno debel.
Pri cigaretnem se že pri 15A preveč segreje vse skupaj.
Help.

hrast

Zelenc'
13. jan 2009
9
0
1
Ja tako bom povezal kabel do kabine pri sovozniku.
Zdaj rabim v kabini nek priključek da bom lahko priklopil in odklopil

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.068
113
A to govorimo o priklopu pretvornika 12V na 220V (inverter)?

Mislim v vsakem primeru se izogibaj katerikolih priklopov ampak veži direkt - 70A ni šala in osnovne vtičnice to ne bodo zdržale. Opcija je profi vtičnic, ampak vprašanje je smislenosti - dobiš posebne vtičnice za industrijo ki zdržijo take tokove.

Če gre za priklop inverterja (12->220V) OBVEZNO na kleme na akumulatorju in OBVEZNO inverter dobro fiksiraj na maso - najlažje je inverter z vijaki (fiksno) prtrdit nekje na kovino, če to ne gre pa dovolj debela žica na maso vozila.

hrast

Zelenc'
13. jan 2009
9
0
1
Inverter ja
Samo sem upal da mi bo uspelo naredit kaj bolj na komot kot da bom mogu vsakič odpirat kofano in vezat kable.
Ja vem da s 70A ni šale:) imel sem že opravka z ojačevalci.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.068
113
Ne vem, nekako bi ga bilo bolje fiksno pritrdit .. če rabiš dva si pač kupi dva!
evil.gif

Pa ko boš priklapljal na kleme in predvsem na strani inverterja namaži z mastjo ker tudi kakšna manjša korozija oz. slab kontakt zna hitro naredit štalo.

Od vtičnic/vtikačev pa poskusi iskati kaj pod "industrijske vtičnice", dobiš take ki zdržijo tudi 100A in več, samo cena je tudi primerna (in pa niso ravno majhne) ..

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Ne, mast ni preveč dobra za to. Se dobijo potrebni spreji. Drugače pa, saj če hočeš inverter dati ven ga samo na avtomobilski strani odklopiš (od klem in je) če hočeš da je dobro prenosno, si pa smo še en kabelj za inverter s klemami kupiš in je. Kater inverter pa maš-boš kupil? (priporočam waeco)