Električni motor pri roleti ne deluje

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ena roleta se žal nič več ne odziva. Kaj sem ugotovil do sedaj? Daljinec deluje, saj se ob pritisku gumba za spust rolete dol sliši, ko motorček hočeš nekaj naredit.
Ker trenutno vreme ni ravno najbolj primerno razstavljanju rolete, sem zgolj odstranil dva vijaka od pokrova rolete in ugotovil sledeče: ob pritisku na gumb za dvig rolete, se roleta ne odziva. Ob pritisku gumba za spust rolete, pa hoče motorček nekaj naredit (se čuti, ko cukne), ampak se čuti, da se roleta malenkost premakne NAVZGOR. Torej namesto, da bi motorček probal roleto premaknit dol, jo cukne gor. Ko bo vreme bolj primerno, bom sicer vzel pokrov rolete dol in zadevo bolj natančno preveril, ampak ima morda kdo kakšne izkušnje s tem in me na podlagi teh simptomov usmeri v pravo smer, kaj bi bilo narobe? Še tole: roleta je trenutno dvignjena do konca, kar pa je zanimivo je to, da je popolnoma fiksna in se ne premakne tudi za mm gor ali dol. Medtem ko pri drugih roletah lahko mirno premaknem roleto za mm gor dol. Torej, kot da jo je elektro motor našponal.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.333
9.568
113
EU
Mogoče je kakšno končno stikalo odpovedalo. Moraš motorček odviti stran in roleto ročno potegniti malo dol. Motor nazaj in preizkusiš zagnati s pilotom.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tudi jaz bi sumil končna stikala. Če imaš srečo, ni crknilo ampak treba samo ponovno nastavit... maloverjetno sicer
frown-1.gif

Najlažje je, da probaš kot ti predlaga Gonzo, ampak z eno razliko... razrahljaj vijak na motorju ki drži os, snami motor in pri tem DRŽI žaluzijo, da te ne vžge po buči (
grin1.gif
), testiraj z motorjem "v luftu", v primeru da so res šla stikala, bolje da se vrti v prazno, kot da ti ponovno muči žaluzijo in ti še kaj odtrga...

lp
Peter

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hvala vsem, se bom lotil, ko bo vreme malo bolj prijazno.
Hehe, tista o buči je dobra, sploh ker je do tal 5 metrov
crazy1.gif
.