Imam električni bojler Gorenje Tiki, ki pa je nehal greti vodo. Lučka sveti, ko vrtim gumb za nastavitev temperature se sliši klik, ko naj bi se vklopila grelca, ampak voda je mrzla. Odstranil sem pokrov in v njem je bilo za ≈ ½ cm³ črnega prahu, za katerega mi ni jasno od kod se je vzel. S "fazenbriferjem" sem ugotovil, da sta grelca pod napetostjo. Nekako imam na sumu termostat, ki je takšen:
Tudi spodnja kontakta termostata sta pod napetostjo. Čemu služi rdeči gumbek, ki se v mojem primeru brez odpora premika za kaka 2 mm? Če ni pokvarjen termostat, kaj bi lahko bilo še narobe?
Aja, še to: dan preden sem ugotovil da ni več tople vode, je vrglo ven varovalko za vejo, na katero je priključen bojler.
Tudi spodnja kontakta termostata sta pod napetostjo. Čemu služi rdeči gumbek, ki se v mojem primeru brez odpora premika za kaka 2 mm? Če ni pokvarjen termostat, kaj bi lahko bilo še narobe?
Aja, še to: dan preden sem ugotovil da ni več tople vode, je vrglo ven varovalko za vejo, na katero je priključen bojler.
Nazadnje urejeno: