Električarji, ma kdo kaj od take muzke?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Naletel sem na tale posnetek:

.. in moram rečt, da mi je zelo všeč.. jazz zmešan z house muziko... Sicer poznam izvajalca Dimitri from Paris, a pozna kdo še kaj podobnega?

Thx

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Zelo popularna zvrst letošnjega poletja, lahko bi rekli kar "swing house" (ali pa tudi ne).
Komad iz videa se sliši kot DKS - Sing With A Swing, Gramofonedzie poznaš, prav tako verjetno Yolanda Be Cool & D-Cup - We No Speak Americano, potem imaš pa recimo še (malo manj poznane):
- DKS - That's Jazz
- DKS - Babarabatiri
- Manyus and Dario Guida - Fever (Extended Swing Mix)
- Parov Stelar - The Phantom (1930 Version)
- The Swing Kids - Nonsense (Original Mix)
- Der Dritte Raum - Swing Bop (Tanz Variante) (zanimiva priredba znanega elektronskega komada izpred 10+ let)
- Fm Sound - Copacabana Side (starejša zadeva (2005), mogoče ne paše tok zravn, sam sam se mi zdi da ma podobn groove)
...

Nazadnje urejeno:

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Lepe!
zmaga.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.263
113
42
Dobr način da uničiš dobro muziko. To je moje mnenje, ker pač sovražim house (mi sploh ni všeč). Sicer se najdejo dobri komadi ampak to je 1 na 1000

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dobr način da uničiš dobro muziko. To je moje mnenje, ker pač sovražim house (mi sploh ni všeč). Sicer se najdejo dobri komadi ampak to je 1 na 1000

Če ti ni všeč elektronika in house glasba potem je sploh brez veze razpravlati karkoli. Vsak ima jasno svoj okus. Čeravno največ poslušam house, moram poudariti, da je to, kar se dandanes označuje kot house (electro, minimal) daleč od tega kar je meni všeč. Če sem bil pred 10 leti navdušen nad cel kup plat ki so izhajale, je sedaj tudi pri meni skoraj tako razmerje med všečnim in podnom kot pri tebi (1000:1).

Kar se tiče semplanja, je pač to zelo kočljiva tema, nekatere stvari izpadejo super (recimo, meni je bil vedno najbolj všečen disco, funky house), marsikatera totalni podn, da se pa isti sample pojavla v večih komadih zna biti pa precej moteče. Veliko teh zadev pa je sproduciranih zares preprosto.

matrix: zaenkrat nimam kaj več dodati na seznam, ker sem na te naletel, ko sem iskal nek komad

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/Kz1E1fvmPMA"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/Kz1E1fvmPMA" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Ja kako pa tole šopaaa
cheer.gif