Electronic4you, Majdič in nakup kompakta

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Kupujem fotaparat, ki ima kvalitetno avtomatiko, ki na avtomatiki dela slike s čimmanj šuma in ima ob tem po možnosti še velik razpon zooma. V oči mi je padel Panasonicov TZ10 in njegov intelligent auto.
Ima kdo predlog za kaj boljšega za ta namen - cenovno do 200, 300 €?

Pri nas so cene navite, poleg tega pa niti ni zaloge, je pa izbire precej v avstrijski electronic4you, po vrhu vsega pa še za skoraj 1/4 ceneje.
Menda je electronic4you = Majdič v Celovcu. Zanima me, če to drži in če zaloga napisana na spletni strani elctronic4you ustreza zalogi v Majdičevi trgovini. Malo me begata 2 naslova, čeprav sta praktično sosednji stavbi. Cene imajo v fizični trgovini enake kot na spletu?

Mogoče še kdo ve, kje dobiti slovenska navodila za TZ10? Na panasonicevi spletni strani jih ne najdem.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik darwin pravi:
Kupujem fotaparat, ki ima kvalitetno avtomatiko, ki na avtomatiki dela slike s čimmanj šuma in ima ob tem po možnosti še velik razpon zooma. V oči mi je padel Panasonicov TZ10 in njegov intelligent auto.
Ima kdo predlog za kaj boljšega za ta namen - cenovno do 200, 300 €?

Pri nas so cene navite, poleg tega pa niti ni zaloge, je pa izbire precej v avstrijski electronic4you, po vrhu vsega pa še za skoraj 1/4 ceneje.
Menda je electronic4you = Majdič v Celovcu. Zanima me, če to drži in če zaloga napisana na spletni strani elctronic4you ustreza zalogi v Majdičevi trgovini. Malo me begata 2 naslova, čeprav sta praktično sosednji stavbi. Cene imajo v fizični trgovini enake kot na spletu?

Mogoče še kdo ve, kje dobiti slovenska navodila za TZ10? Na panasonicevi spletni strani jih ne najdem.

jaz sem ga kupil gor. rezerviral na spletu www.Electronic4you.si ter ga šel iskat v celovec.
čeprav zdaj že pošiljajo po pošti tudi v slovenijo.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
Jaz sem v Majdiču kupil za isti denar kot ga je prodajal Electronic4You.

lp

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
O, vidim, da je na electronic4you.si dražji, kot *.at.
Zaloge kaže še dosti, tako da se lahko kar zapeljem. Bom pred odhodom še enkrat preveril.
@KStoner - ti si prevzel prav v electronic4you, se pravi pri sosedu od Majdiča?

Kaj pa menite glede izbire aparata?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Imam slovenska navodila za tz-10 vendar je tisto bolj bogo, mislim da je ene 6 listov. Originalna (angleška) na CD-ju jih imajo pa 180.
Avtomatika v zaprtih prostorih mi ne deluje najbolje. Zadnjič sem slikal v gostilni in je bila bolj slaba svetloba pa mi je delal precej rumene in nič kaj ostre slike. Saj potem sem našel eno scensko nastavitev, ki je bila OK. Preden najdeš in preizkusiš tapravo nastavitev je dogodek že mimo
frown-1.gif
. V SLO me je prišel 247€.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Če boš poklical Majdič-a, ali pa electronic4you, imajo tam človeka ki obvlada slovensko in se lahko z njim natančno pogovoriš kako in kaj.
V osnovi je to ista firma, le da je electronic4you pretežno internetna trgovina, Majdič pa fizična.
Nekaj časa so imeli manjši problem glede cen (treba je bilo plačat tudi poštnino, čeprav si blago dvignil sam, pri njih), kolikor sem slišal, pa tudi tega ni več.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
-jaz sem svojega samsunga wb650 nabavil v gradcu, naročil preko spleta, poklical možakarja da mi rezervira za 5 dni-drugače samo 3, odšel ponj ter preizkusil v trgovini, če vse deluje
-tako da pozitivna izkušnja
zmaga.gif

LPWWY

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
jaz sem kupil tz7 in sem ga šel iskat...čeprav sem iz primorskega konca...en izlet pa še cenejši je bil...drugače pa sem poklical če ga imajo preden sem šel na pot.....u bistvu je zaloga držala.

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
@jetamp - kje pa si ga dobil za tako ceno? Uradna SLO navodila so tako skopa?! V kolikor jih je res tako malo, bi te prosil, če bi si ti jih dalo poskenirati ali pa vsaj posoditi, da jih dam na xerox. Za našo mami, bo teh 6 listov nastavitev itak čez glavo
smile-1.gif
, angleška sem pa že snel s Panasonicove strani. Kaj pa kvaliteta avtomatike zunaj?

Hvala vsem za deljenje izkušenj! V soboto bom šel gor in bom prej poklical. @kazamurnik - ti niti preko spleta nisi delal rezervacije, ampak samo poklical?

Se pravi, je pa vseeno, kam potem grem v e4y ali pa h M, povsod bi morali imet. No, sicer je pa itak eno zraven drugega, tako da ni panike. Se bom pa malo sprehodil.

Morda samo kdo lahko svetuje, ali je izbira prava ali naj raje vzamem kaj drugega?
@KStoner, @jetamp, si na splošno zadovoljen z izbiro, @WWY, kakšno pa je menje o tvojem samsungu? +/-?

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
za družinsko uporabo na automatiki več kot dovolj , edini minus je zvok motorčka med snemanjem filmčkov, kateri je rahlo moteč pač malo manj zoomiram med snemanjem in se da preživet, sicer tudi drugi fotoaparati ne blestijo pri tej funkciji sodeč po youtubu, za 200€ veliko muzike
LPWWY

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Sigurno je Samsung best buy v tej klasi. Najširši kot in največji zoom.

Pri zumiranju se zvok izključi, tako da ni nobenega motečega zvoka. Včasih bi celo raje slišal zvok motorčka in še kaj iz ozadja, kot pa tišino.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
no jaz imam vedno vklopljen zvok, ce kaj snemas je nerodno ce kdo kaj govori in je potem prisluhnimo tisiniLPWWY

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Dobil sem ga septembra v Leclercu (akcija). Navodila dobiš jutri, če slučajno pozabim me spomni. Z avtomatiko zunaj sem zadovoljen.
Ti pošiljam par primerov kako zumira. Na ekranu napiše 24,9X zoom
confused-1.gif

1081489-P1000068.jpg

Priponke

• 1081489-P1000068.jpg
    1081489-P1000068.jpg
    125,7 KB · Ogledi: 406

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Druga fotka je narejena z majšo resolucijo od nazivne (najbrž 5MPix) in z vklopljenim iA, ki je izbral Landscape program ter z IS Mode1, omogočena pa sta bila EZ in iZoom in zato je povečava kar 25 kratna. Če bi fotkal na 12MPix, bi dosegel le nazivno, 12x optično povezavo. Pa kljub temu, Panasonik s to programsko obdelavo naredi čisto sprejemljive izdelke in tudi jaz sem zelo zadovoljen z njim, pravzaprav so to, vsaj zame, daleč najboljši kompakti v tem trenutku.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Res je, vse je tako kot si napisal
smile-1.gif
Tega pa nisem vedel, da ti pri 5MPix dovoli do 25x povečavo pri 12MPix pa ne. Ponavadi če si šel preko optičnega v digitalni zoom se je slika drastično poslabšala tukaj je pa še vedno OK.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik darwin pravi:

Hvala vsem za deljenje izkušenj! V soboto bom šel gor in bom prej poklical. @kazamurnik - ti niti preko spleta nisi delal rezervacije, ampak samo poklical?

Ne ne.....jaz sem poklical in se zmenil...potem sem naredil rezervacijo preko splata kot so mi rekli...pootem ko so potrdili da lahko pridem sem še enkrat poklical, če je fotič tam in pol sem šel na pot....pol sem pa pri njih kupil še 100dvd jev za 11 eurou (pri prevzemu foto)
grims-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
DMC-TZ6-TZ7-TZ65_SLO.pdf (14.03 MB) http://www.multiupload.com/B0BXTCV9QN

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
electronuc4you je zakon! Edin problem je, ker dobiš samo en email (potrdilo o naročilu), potem pa noben email več. No, paket je vseeno prišel do mene zelo hitro (so imeli na zalogi radio).

lp