El. kitara nevarna?

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Že včeraj sm nekaj brenkal, nič posebnega, pač kot ponavadi, potem pa sm na najtanjši struni opazu da me rahlo trese štrom v prst. Dons spet brenkam in isto. Kitara je stara komaj pol leta ojačevalec pa še manj. Kabli so normalno povezani, nič posebnega torej.
Zdej ne vem, a me misli ta kitara ubit al kaj?
rolleyes-1.gif
Slišal sem da je nekoč nekoga ubila električna kitara toda, verjetno so bile okoliščine povsem drugačne.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Našga kitarista je ruknel najmanj 2 x na vajah, pa je še dons živ. Mal mu je prebijal.
grin1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Nekaj naj bi jih dejansko šlo pri brenkanju ja. Zaj ne vem koliko je pri tem wikipedija relevantna, se pa spomnim da sem slučajno celo našel 2 ali 3 članke kako so šli rakom žvižgat zaradi kitare.

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Najbrž je na tak način storilo smrt kar nekaj anonimnežev, med znanimi muzikanti je pa do smrti streslo Keitha Relfa (Yardbirds, Armageddon) in Johna Rostilla (The Shadows).
Na odru je krepko streslo tudi Garyja Thaina (Uriah Heep), ki je sicer preživel. So ga pa kmalu potem vrgli iz U. Heep zaradi heroinske zasvojenosti, ki ga je leto za tem pokončala.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Zgleda je res nevarno, če nimaš dobro ozemljitev. Sem že zamenjal vtičnico, tako da zdaj me ne trese več. Zdej čakam samo še na inspiracijo.
wink-1.gif