ekonomika...

konjskafiga

Pripravnik
14. jan 2008
33
0
6
37
Around the world
Lep pozdrav!
Eno vprašanje za ekonomiste oz. tiste ki bi to znali obrazložiti, če se le da na konkretnem primeru.
Nikakor se ne morem spomniti, ker je že nekaj časa minilo od takrat ko sem to moral znati, kako iz realne cene neke surovine dobiti nominalno ceno... približno se mi sanja, da je potrebno upoštevati povprečno letno inflacijo, ampak mi ne gre in ne gre
uf-1.gif

Zanima me pa še, kako se izračuna oz.kako se sploh definira "gibanje relevantnih cen" ?
Super bi bilo, če bi kdo znal to pokazati na konkretnem primeru...

LP

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik konjskafiga pravi:
Lep pozdrav!
Eno vprašanje za ekonomiste oz. tiste ki bi to znali obrazložiti, če se le da na konkretnem primeru.
Nikakor se ne morem spomniti, ker je že nekaj časa minilo od takrat ko sem to moral znati, kako iz realne cene neke surovine dobiti nominalno ceno... približno se mi sanja, da je potrebno upoštevati povprečno letno inflacijo, ampak mi ne gre in ne gre
uf-1.gif

Zanima me pa še, kako se izračuna oz.kako se sploh definira "gibanje relevantnih cen" ?
Super bi bilo, če bi kdo znal to pokazati na konkretnem primeru...

LP

Skovani izrazi niso iz splošne strokovne terminologije, ampak jih je nekdo po domače nekje skupi sklomfal in se nanašajo na točno določen članek. Zato ti tudi gugelj po moje nič pametnega ne najde. Dodaj še kakšne podatke...