Ekonom lonec

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ze nekaj casa razmisljam o nakupu ekonom lonca, sam so dokaj dragi. Zena je za, sam je rahlo rezervirana, ker je njena mama imela pred leti eno slabo izkusnjo z njim, ko ji ga je razgnalo v faco in je imela veliko srece, da ni imela trajnih opeklin po obrazu. Tudi jaz imam eno izkusnjo, ko sem bil otrok in sem sedel v kuhinji, na stedilniku pa se je nekaj kuhalo v ekonom loncu, pa je sam pocilo kot pok iz pistole. Mama je takoj priletela, ker je mislila, da se je meni kaj zgodilo. No spet je bil happy ending, a ti prizene strah v kosti.

Sem pred casom gledal ekonom lonce, seveda "taboljse" in sicer Tefal Jamie Oliver ter WMF Perfect Ultra, sam stanejo 150 EUR in več. Včeraj sem pa videl, da imajo v Sparu neko akcijo in sicer 2 ekonom lonca (6l + 4l) z enim pokrovom s 50% popustom za 50 EUR. Kar deluje precej ugodno, a poraja se mi vprašanje ali so to jajca, ki jih bo slej ko prej "razneslo" ali pa bi znala biti solidna zadeva. Namreč nikjer ne piše, kdo je proizvajalec ali kaj podobnega?

Pa nasplošno, kakšne imate kaj izkušnje z ekonom lonci? Fajn investicija? Kateri so vam kul?

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Mi doma imamo že leta ekonom lonec (nimam pojma, katere znamke, ampak sigurno ni bil drag), pa dela, "ko šus" in do sedaj še nismo imeli nobenih težav. Sicer pa ga mi največ uporabljamo za kuhanje krompirja.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Če so bili nevarni, so bili predpredpredpredpotopni, pa še ti ne bi smeli biti, saj so bili narejeni tako, da če ni bilo "domačih izboljšav" se ne bi smelo nič zgoditi.

Drugače pa je zelo fajn zadeva.

Mi imamo dva Fissler-ja.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Bili so taki, da so imeli na vrhu tisti ventil, al kaj je ze bilo, in tisto je "odfukalo" v luft.

Drugace sem pa vceraj gledal te ekonom lonce v Sparu, so neki Alzo Omega ekonom lonci. Kolikor sem uspel na netu preverit je to neka estonska znamka, Omega pa je entry level model. Tako da bom pomoje raje preskocil, pa enkrat kupil tapravo zadevo, ko bom namenil denar za to. Ti sparovi mi izgledajo poceni.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.537
3.891
113
Ljubljana
hmpg.net
Po mojem je pameten nakup kompleta, ko dobiš dve posodi in en pokrov, tako lahko kuhaš govejo juho (čistunski kuharji ne pljuvati prosim) ali pa mali golaž. Samo po golažu moraš dobro oprati gumo, da ne bo naslednja runda smrdela po čebuli:)

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Če kupiš kakšne čudne lonce, zna bit problem z nabavo tesnilne gume (s časoma je treba tudi to menjat). WMF lonce imajo v Müllerju občasno v akciji. Ampak ta akcija je bolj tako-tako... 10 eur znižan lonec ali pa komplet dveh z enim pokrovom za mogoče 20, 30 eur ceneje od dveh loncev. Pa še vprašanje je, če ti velikost ponujenih dveh odgovarja.
Jaz čakam da bo kje kakšna res ugodna varijanta dobrega lonca... ampak je še nisem zasledil.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kej novga na tem področju, kak uporabnik več:)?

boljš kupt 6l, ker od viška glava ne boli, al breze veze pretiravat:)?

pa zanimam me kako se večja količina riža skuha v tem loncu, kolk dolg traja...

Podobne teme