Ekološka nalepka

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
V kratkem sibamo na sever. Ima kdo izkusnje kako je s preverjanjem nad stanjem vozil s to ali brez nalepke? Malo butasto je, da niti ne ves kje se lahko vozis brez nje, velja to za strogi center (kot npr. kongresni) ali tudi za sirso okolico? Namrec kazen menda znasa 40 eur nalepka pa dobro polovico tega. Torej kupit to ali ne?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Najbolj butasto se mi zdi, da neka kvazi firma to trzi in da je cena nalepke enaka za vse, tudi tiste, ki kadijo na polno in se vozijo v starih jajcih.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Prejsnji teden smo vprasali v Berlinu na eni crpalki, kje se da kupit in ce jo tujci tudi potrebujejo, pa zenska ni vedela odgovora niti na eno niti na drugo vprasanje
smile-1.gif
...

Imas pa ob vstopu v cono veliko tablo, vendar nic kaj dosti ne pise na njej... Ce ne ves, zakaj gre, je problem...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
problem je tudi v imenu? kaka neka jebena eko nalepka...mi isto pride naprej ko placas EKO takso za plin... ces za ekolosko nekaj... bolniki.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak so pa ogromne te nalepke...
smile-1.gif
...

Aja... glede cene... Kje si jo pa nabavil? Na spletni strani so cene precej visje od 5€
smile-1.gif

Tukaj https://umwelt-plakette.de/plakettenshop.php pise, da je cena 8,90 oz. 18,90 € + 1 € stroskov posiljanja znotraj nemcije... odvisno ali imas svojo registrsko rocno napisano ali tiskano na nalepki ...

Za tujino pa so cene tukaj >> http://umwelt-plakette.de/foreign_cars.php (sramota, da nimajo slovenscine na izbiro
frown-1.gif
... med drzavami pa je tudi Slovenija... ). Cena za v tujini registrirana vozila je po teh podatkih 29,90€ oz. 39,90€ (spet odvisno ali bos sam napisal registrsko oznacbo ali bo ze tiskana na nalepki)...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
10 evrov doplačila, da ti oni sprintajo registrsko označbo na nalepko. Ekološka taksa ...
hysterical-1.gif

Aja, a barvo si sam izbereš preko interneta, ali kako?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
10 evrov doplačila, da ti oni sprintajo registrsko označbo na nalepko. Ekološka taksa ...
hysterical-1.gif

ne-ne-1.gif
barve si ne mores izbirat ker gre po kategorijah Euro 2,3,4..
tako da ce imas rdeco se lahko zgodi da v sam center tudi ne mores. da se pa montirat Partikel filter da se pomaknes po lestvici navzgor.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
hysterical-1.gif

Barvo ti dolocijo na podlagi podatkov o vozilu...
smile-1.gif

točneje... glede na normo (euro 2,3...) vozila

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Če sem prav razumel ko sem bil gor, in če se prav spomnim, moraš it na njih TUV al kaj je že oz. tehničnega, kjer ti jo izdajo. Pač ni tako, da jo kupiš na bencinski
sprasujem se.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda ne, morajo oni ''strokovno'' pogledat v kateri razred spada tvoje vozilo.

Glede razredov:

1. razred – brez nalepke - ostala osebna vozila z dizelskim ali bencinskim motorjem, ki ne spadajo v nobeno od zgoraj navedenih kategorij.

Torej če imaš avto pred 1993 sploh ne smeš v središča mest, pa če se na glavo postaviš?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Seveda ne, morajo oni ''strokovno'' pogledat v kateri razred spada tvoje vozilo.

Glede razredov:

1. razred – brez nalepke - ostala osebna vozila z dizelskim ali bencinskim motorjem, ki ne spadajo v nobeno od zgoraj navedenih kategorij.

Torej če imaš avto pred 1993 sploh ne smeš v središča mest, pa če se na glavo postaviš?

ne

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Mene je bolj zanimalo ce kdo ve kako redne kontrole imajo oz. ali je ze kdo fasal kazen. Kje jo dobit mi je jasno!
smile-1.gif