Eko nacizem. Gre še komu na živce?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Občina vsake toliko časa organizira čistilno akcijo, ki mobilizira vse zagnane ljudi, da hodijo naokoli in brezplačno pobirajo smeti za tistimi, ki jih razmetavajo. Razmetavanja seveda ne podpiram, vendar je tudi res, da prav veliko smeti niti ne opazim.

Opazim pa tečne eko nacije, ki potem s tisto vrečko lazijo povsod, še posebej radi pa hodijo po tujih dovozih in zemlji, ter oprezajo kaj imajo ljudje doma. Danes sem enega nagnal, ker si je dovolil priti po privatni 50m dolgi dovozni cesti do mene in soseda, nato ke šel k sosedu na dvorišče, obrnil in se namenil še na naše dvorišče, ter čez njega na vrt, od tam pa na travnik naprej. Seveda smeti ni našel, jih niti ni iskal, ker je bil preveč zaposlen z gledanjem avtomobilov in hiš. Dobil je svoje od mene in z dolgo faco odšel.

Vedno bolj imam občutek, da so te akcije super za lokalna zijala, ki tako ne rabijo niti daljnogleda več.

V imenu ekologije - z buljenjem naprej.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Čuj, čist dobronamerno......vključi logiko....
v primeru da je res tolk bolan, se ti ne zdi da bi raje guglal tvojo bajto, a res misliš da so mu višek življenja vaše kolibe firbcat
sprasujem se.gif

Poskusi se postavit v njegovo kožo....že ene dve uri pobira svinjarijo okol, pa bi že počasi pasal kakšen kafe, šilček al pa pivo, mogoče celo sendvič......in ker pivo verjetno ne bo samo prišlo do njega, je vključil logiko, zapustil skupino in se sam, približal pivu......AMPAK......ejejej
rolleyes-1.gif

jst bi se v zemljo ugreznu od sramu, da sn ga raj nadrl in nagnal kot kozarc ponudu,
sramotno žalostno kako izginjajo stare od pamtiveka, slovenske navade.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Sam se je javil za pobiranje smeti. Nima jih kaj pobirat na privat zemljiščih. Če je revež od pobiranja par smeti v eni uri tako hudo zmatran, da išče nujno pivo, bi moral ostati doma.

In ja, vsakega, ki nepovabljen vohlja okoli hiše povprašam kaj ga muči. Če pa mene ni doma, pa to storijo sosedje in dva vlomilca smo tako tudi že dobili. Enemu je žal uspelo že razbiti okvir vrat prej.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ja , no , če pa še js logiko uporabim, bi pa tud to blo mogoče
in je res čistilna akcija idealna prilika za ogled,
vrečo za smeti v roke in si v živo ogleda pristop, če ne drugo se prepriča kje je pes in kje okno.......
sej mogoče maš pa res prav, danes je verjetno res bolje poštenega nagnat kot raskirat da morebitnemu vlomilcu sam vse razkažeš in še za pijačo daš.
bonk.gif

pasej je res čudno, da je hodil sam, ponavadi so v skupini, pa tudi če pijačo fehtajo, bi bila vsaj dva zaradi družbe.
Se mi vedno bolj zdi, da si prav naredil.

Nazadnje urejeno:

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Trda buča vidim.
Torej po tvoje je vrečka za smeti v roki hkrati dovoljenje za hojo po vseh privat zemljiščih v občini, torej tudi dvoriščih, vrtovih, skratka povsod. Pa še pir ti je dolžan vsak častit?

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Mi imamo tudi vsako leto eno manjšo čistilno v naših koncih. Pred začetkom se dobimo in se pove, kaj ima kdo čez. Tam se tudi precej jasno pove, da se po privat zemljiščih NE HODI. Ker 1. nimaš tam kaj početi, ker ni tvoje in 2. če nekdo svinja po svojem, mu ne bomo zastonj smeti pobirali. Tako da se potem gre večinoma ob cesti in pobira piksne in plastenke.

Ampak pri nas gre za manjše naselje pa še razdeli se tako, da pobereš v bližini svoje bajte ponavadi. Tako da takoj opaziš nekega neznanega, če vohlja okoli.

In mimogrede, nobenega eko-nacizma ne vidim. Glede na to, da ne več kaj si je tip sploh mislil.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ne rabiš vreče za smeti za oprezanje 1x letno, dovolj je štirinožni generator dreka, daš ga na štrik in že imaš alibi.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.064
478
83
tam ko se terc po tori rola
Stvar je jasna, da bolj ne more biti. Nima ti kaj hoditi 'z vrečo za smeti' po tvojem. Dobro, če je to travnik, bi še nekako razumel. Da bi ti pa pred bajto (znotraj ograje) nekaj hodil... bi ga pa kaj hitro povprašal 'po zdravju'.
Zbiralci odpadnega železja so pa spet poglavje zase. Vsake toliko se mimo pripelje kombi in možakar povpraša, če imamo kaj starega železa. Smo enkrat ravno staro ograjo z balkonov odstranili in se je ravno pripeljal mimo. Veš, da smo mu ga dali. Ker pa so bile cevi predolge, jih je bilo treba prerezati z brzinko. Dobro, potegnem podaljšek iz garaže in začnemo rezati. Rezilka se je izrabila, vpraša, če imamo ključ, da zamenja. Imam..in grem v garažo ponj. Model pa za mano in kar sprašuje 'kaj pa tole, še rabite?' , ko je videl železo ob delovni mizi. Malo gledam modela....kar domač se je hotel počutiti v delavnici. ''Zdaj pa spokajta in to takoj, dokler sem še dobre volje..'' Madona, kot neki Jehovci....