Ekatarina velika (EKV)

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Se jih še kdo od malo starejših spomni? Po naključju sem na youtubu našel posnetek nastopa v Novem Sadu leta 1989 in kar ne morem verjet, da sem čisto pozabil nanje. Ena najboljših YU rock skupin, hkrati pa tudi najbolj nesrečna. Vsi standardni člani skupine so že pokojni. Milan Mladenoviæ (kitara, vokal) je umrl 1994 (rak trebušne slinavke), Bojan Pečar (bas) 1998 (uradno infarkt), Margita Stefanoviæ (klaviature) pa 2002 (umrla je v centru za brezdomce, potem ko je za drogo razprodala vse kar je imela). Umrla sta tudi bivša člana Ivan Vdoviæ (1992, AIDS) in Dejan Dejanoviæ (2000, AIDS). V Margito je bilo takrat zaljubljeno pol Jugoslavije, kar verjeti ne morem, da je tako končala
crazy1.gif

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Dober bend so bli, sem jih gledal. Takrat si nisem mislil, da bodo tako tragično končali. Prej bi to rekel za Bareta iz Majk, ki je po K4 hodil in spraševal Izvinite, ima li ko žličicu i malo limuna?

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Sem bil na njihovem koncertu v Mariboru!
Tega dogodka NE bom NIKOLI pozabil -bilo je nepozabno, večno!
" Jesen "

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
those were the days my friends,bil na dveh koncertih v zagrebu....magi je bila pa res huda mačka
f035.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Spomnim se, da sem stal 1meter od zvočnika! Dobesedni mi je še potem 2 dni zvonilo v ušesih
smile-1.gif
Pojma pa nimam, katerega leta je bilo to? Tam okoli 1990.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
EKV je res eden legendarnih YU Rock bandov. Sedanje ustvarjanje na področju EX YU je po mojem mnenju žal daleč od produktivnosti in kvalitete tedanjega časa. Kljub temu, da sem bil rojen v 70-tih žal nisem bil na nobenem od koncertov v takratni EX-Yu, saj si tega nekako nismo mogli privoščiti.

Kar se muske tiče je res kar je dejal dkivi... those were the days my friends.

Je pa res, da je vsa ta muzika še vedno na stalnem repertuaru v avtu, saj mi današnja produkcija ne da tistega...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Kar se muske tiče je res kar je dejal dkivi... those were the days my friends.

Eh, dejte no neko depresijo zganjat.

Včasih in danes je isto.
Razlika je samo v tem, da se danes luzerji bolj slišijo, ker vsak Pepe lahko posname štikel in ga rukne na Youtube.
Pač poiščeš dobre komade, neke Rebeke pa odpikaš.

BTW - Hvala za linke na komade.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno: