Ebay, paypal, firma, leasing...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ok, na ebayu se prodaja en rabljen stroj, ki je meni zanimiv. Hec pa je, da tip kot plačilo sprejema samo paypal, morda bi šlo direktno nakazilo tudi čez. Na firmo oz. s.p. nimam nobene kreditne in zatorej je tudi paypal moj privat, kar davčno verjetno spet ni ok.

Stvar je takšna, da bi zadevo kupil in deloma vzel na leasing iz čisto "udobnih" razlogov. Kako to speljat, da bo vse ok? Razmišljam, da bi bilo najlažje, da to neka firma pri nas kupi (tip menda lahko izda račun) in potem dalje jaz od njih z delnim leasingom, saj verjetno leasing drugače sploh ni možen, če zadeva ni v SLO? Prodajalec je v Nemčiji, gre se pa za znesek čez 10.000 eur.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Verjetno bi šlo tako da ti kot fizična oseba kupiš ter spraviš zadevo v Slovenijo , potem si zadevo odkupiš na firmo in preko leasinga sam sebi prodaš.

Seveda predhodno preveri na lizingu ali ti bodo financirali in pa pod kakšnimi pogoji.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kot s.p. zgleda vse skup mal čudno. Pa še v bistvu potem sam sebi posojaš denar, skratka izgledajo mučke.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Kot s.p. zgleda vse skup mal čudno. Pa še v bistvu potem sam sebi posojaš denar, skratka izgledajo mučke.

Nebo nič čudnega,pa tudi neboš prvi primer.

Občasno se srečam s strankam ki imajo avto v celoti plačan,potem pa izrazijo željo da bi dal 30% pologa, ostalo na lizing. S tem pridobi nekaj kapitala za poslovanje oziroma obračanje denarja,na mesec pa plačuje po par 100€ za avto.

Drugače pa povprašaj na lizingu kakšne so možnosti.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ok, hipotetično. Kupim kot fizična oseba. Nato prodam svojemu s.p.-ju? In v bistvu rabim dvojno kupnino. Prvič kot fizična, nato pa moram kot fizična posodit svojemu s.p.-ju in nato kot s.p. kupim mašino in gre nakazilo na fizični račun. Ali jaz narobe razumem ali pa gre za totalno bedarijo in mešetarjenje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Ti kot fizična oseba prodaš lizing hiši in vzameš kot poslovna oseba v lizing. Jaz tukaj ne vidim popolnoma nič problematičnega.
In kot rečeno, sell an lease back je popolnoma normalna finančna transakcija.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Aha, ok, zdaj je samo vprašanje, če je leasing hiša pripravljena odkupit neko rabljeno stvar od fizične osebe, četudi gre takoj dalje. Je pa hec v denarju. Za določen čas nujno potrebuješ dodaten denar. Vsaj tko laično predvidevam, "prodajalec" že dobi recimo takoj poplačano kupnino, ampak jo s.p.-ju zmanjka in je treba praktično vse vzeti na lizing in potem pomešetariti denar nazaj in delno poplačati leasing.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Po moje ne bi bilo treba nič mešetarit, saj bi se verjetno lahko z lizingom zmenil, da ti nakažejo kot fizični osebi zgolj del, ki se vzame na lizing, preostalo pa pobotaš s poslovno osebo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Za lizing hišo je pomembno samo, da dobi svoje obroke in procente. Problem bo samo, če obrokov ne boš več mogel plačevati.