ebay in replika ipod shuffle

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
V praksi je odvisno od sreče.
Osebno sem naročil pred časom iz kitajske kup DVDjev "sumljivega" porekla, pa so šli brez problema skozi. Ko je isto naredil nekdo drug je ostalo na carini. Od takrat se s tem ne igram več.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
V praksi je odvisno od sreče.
Osebno sem naročil pred časom iz kitajske kup DVDjev "sumljivega" porekla, pa so šli brez problema skozi. Ko je isto naredil nekdo drug je ostalo na carini. Od takrat se s tem ne igram več.

ostane na carini v smislu zaplenjeno?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Da. Ubistvu je tako, da je vse, kar pride iz Kitajske, pa ima na sebi ime branda avtomatsko označeno kot ponaredek. Sploh, če zadevo naroča fizična oseba. Nato steče postopek, pokličejo predstavnika podjetja, ki potrdi, ali gre za ponaredek ali ne....

Uglavnem, tako robo je precej težko potem tudi dobit od carine.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Da. Ubistvu je tako, da je vse, kar pride iz Kitajske, pa ima na sebi ime branda avtomatsko označeno kot ponaredek. Sploh, če zadevo naroča fizična oseba. Nato steče postopek, pokličejo predstavnika podjetja, ki potrdi, ali gre za ponaredek ali ne....

Uglavnem, tako robo je precej težko potem tudi dobit od carine.

v mojem primeru ime branda ni nikjer omenjeno. je pa izdelek na oko identicen originalu. ampak ime i pod shuffle se nikjer ne pojavi ....

potem gre zadeva skozi?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
to ti pa ne vem povedat, kako oni gledajo. Kar sem napisal vem, ker sem imel pred časom podoben primer z Gillete klincami.

sem klical na brnik. zadeva je sledeca. ce se carinik zapici v nekaj, za kar misli da je kopija, se zadeva zadrzi na carini in se pozove . zastopnika (beri uradni uvoznik), da se izjasne ali gre v tem primeru za krajo intelektualne lastnine. ce je odgovor da ja, potem zadeve najbrz nikoli ne dobis. komisijsko unicenje kao. ce pa se zastopniku ne da s tem ukvarjat ali pa se carinik ne vtakne v tvoj paket, gre zadeva skozi ....

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
samo te naše carinske hijene se vpičijo v 99% stvari, tak da je verjetnost da gre skozi, bolj mala

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Dobil "original" Ray-Ban očala, ki so med' i' čaj...
grims-1.gif

Šlo čez carino BP.
cheer.gif

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Sem naročil ravno takle ½iPod shuffle½ pred časom za male pare pa je prišel brez problema. Še presenečen sem bil, ker je iz Hong Konga prišla pošiljka v dobrem tednu.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Mihail pravi:
Sem naročil ravno takle ½iPod shuffle½ pred časom za male pare pa je prišel brez problema. Še presenečen sem bil, ker je iz Hong Konga prišla pošiljka v dobrem tednu.

koliko si placal ce ni skrivnost? link mogoce?

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Okrog 8 evrov. V bistvu je bilo tako, da sem mp3 slučajno videl ko je bilo še par minut do konca dražbe pa sem bidal in ga kupil za 0,01 funta, ostalo je bila poštnina (pri večini teh ½iPodov½ služijo na poštnini). Linka pa nimam ker je bilo že kake pol leta nazaj. Malo pobrskaj pod Mp3 Players.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
ali je res, da tak izdelek http://buyeng.ebay.com.hk/buyi...ack?_trksid=m38 ob prihodu v slovenijo (EU) avtomaticno zaplenijo, ker kao da ne gre za originalni izdelek?

to se sicer meni zdi bedarija, ker bi slo v tem primeru za max 2 kosa, ampak me vseeno zanima, kako je to v praksi?

hvala za odgovore

Tole bi pomoje moralo iti skozi. Zadeva je samo podobna iPodu, ves hardware je drugačen.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
ali je res, da tak izdelek http://buyeng.ebay.com.hk/buyi...ack?_trksid=m38 ob prihodu v slovenijo (EU) avtomaticno zaplenijo, ker kao da ne gre za originalni izdelek?

to se sicer meni zdi bedarija, ker bi slo v tem primeru za max 2 kosa, ampak me vseeno zanima, kako je to v praksi?

hvala za odgovore

Kupiš pri nas malo rabljenega, orginal za isti denar?
confused-1.gif

Sicer pa je odvisno kako je spakirano, če zadevo prejmeš kot "darilo", oz. nekaj kaj si pozabil pri bratrancu v honkongu,
pol ni niti davka oz. carine... Sam naročam ogromno namšetnih gumbov, dozdaj še niso šli škatlice odpirat, ki pa je
na podobni velikost kot tvoj kitajski ipod...

V vsakem primeru ne kupi.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:

hvala za odgovore

Kupiš pri nas malo rabljenega, orginal za isti denar?
confused-1.gif

Sicer pa je odvisno kako je spakirano, če zadevo prejmeš kot "darilo", oz. nekaj kaj si pozabil pri bratrancu v honkongu,
pol ni niti davka oz. carine... Sam naročam ogromno namšetnih gumbov, dozdaj še niso šli škatlice odpirat, ki pa je
na podobni velikost kot tvoj kitajski ipod...

V vsakem primeru ne kupi.

Za 10€? Ne me smejat...
hysterical-1.gif