earplugs - čepki za ušesa, za spanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Ima kdo izkušnje z omenjenimi zadevicami? imam namreč zelo raleh spanec in me skoraj vsak šum zbudi. Na internetu sem našel veliko izdelkov, a nimam pojma, katerega izbrati. Bi morda bil to problem, ker spim na boku in je uho v bistvu na blazini in se bi lahko pojavljale bolečine?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz bi ti za dolgotrajno nošenje svetoval penaste.

Silikonski in tisti iz voska dejansko zatesnijo uho. Enkrat sem na potovanju na nočnem avtobusu spal s silikonskimi v ušesu. Ponoči smo šli čez ene 1500m+ prelaze in jutranji rezultat - vnetje ušesa.
frown-1.gif

Tudi s stališča pritiska na uho so penasti še najboljši, saj so najmehkejši.

Minus je, da ne zatesnijo hrup tako dobro kot silikonski.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Majhen popravek, penasti lahko tesnijo bolje kot silikonski, po NRR lestvici vse do 33db (Moldex Camo, Howard Leight Max..) , kar je max za cepke. Silikonski tesnijo tam do 18-22db.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če je tako, pa še bolje... Meni se namreč zdi ravno obratno.

Zakaj bi potemtakem kdo sploh želel uporabljati voščene in/ali silikonske?

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
V študenstkih letih v študentskem domu je bila to zame ZELO dobrodošla zadevica (ne moreš čisto vedno žurat, ko se ostalim žura
smile-1.gif
)
Preizkusil sem oboje a sem na koncu uporabljal penaste. Tesnijo izredno dobro, tako da moj glas gre vsekakor zanje.
Malo je sicer nerodno, ker se kljub dobremu čiščenju ušes kmalu zasvinjajo z ušesnim maslom, ampak niso tako dragi da bi bilo potrebno jokat nad tem.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jaz jih včasih uporabljam, prav te z linka. Sicer fajn zatesnijo, tako da hrup ne moti več, je pa vsaj pri meni problem, ker me rahlo tiščijo, in ne morem spati z ušesom na vzglavniku. Tako da moram bit res zaspan, da lahko zaspim z njimi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Pa so kakšni, ki te ne tiščijo? Te tišči znotraj ušesnega kanala, ali zunanjost? Je morda kriva njihova T oblika, kjer je en del izven ušesa?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Jaz sem v Samsonite trgovini nabavil "spalna očala" in zraven so čepki za ušesa. Priporočam toplo. Ko si jih zadegam v uhe ne slišim nič več drugega, samo bitje srca
smile-1.gif
.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jaz imam samo te zgoraj omenjene, z ostalimi nimam izkušenj. Se pa čep skrije povsem v uho, tako da ga zelo malo gleda ven. Drugače ne tišči toliko da bi bolelo,, ampak malenkost, ravno dovolj da me malo moti. Potem si pomagam tako, da dam pod glavo roko, tako da uho ni direktno na vzglavnik, potem je malo boljše. Mogoče če bi jih vsak večer nosil bi se jih navadil, tako pa jih mam not ogoče enkrat mesečno. Se pa ti čepki dajo tudi oprat, tako da jih imaš kar za dolgo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Hvala vsem za odgovore....bom nabavil nekaj, pa da vidimo če mi paše ali ne, na srečo so poceni
smile-1.gif

javim...če bo koga zanimalo.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Jaz imam točno te barvaste in so super. Spim izključno na boku. Nič ne slišim, edino lastno dihanje in srce bolj intenzivno kot ponavadi
smile-1.gif
Se jih pa da kupiti tudi v Mullerju npr.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Sem končno dobil zadevo. Prvo noč se ni dalo spati, preveč se sliši srce, pa tudi občutek zamašenih ušes ni prijeten. Se pa lahko leži na ušesu, le en čas se potrebuje da se čep malo deformira, tisti del ki gleda ven. Tako, da se jih po kakšne pol ure vrgel ven, seveda me je zjutra prebudila galama
smile-1.gif

A bi bilo kaj narobe, če bi jih na koncu malo odrezal, ker se mi zdi da mi kakšne 1cm štrlijo ven in jih komot odrežem. Imam pa tele:

http://solutions.3m.com/wps/po...7glH8630NTGH6bl

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Če ti toliko ven gledajo, jih sploh še nisi zares v uho vtaknil. Najbrž veš, da je treba te penaste najprej stisniti po dolžini, da so čim tanjši, nato stisnjene vtakneš v uho in s prstom nekaj časa blago pritiskaš na čep, da ne zleze ven. V tem času se čep po sluhovodu lepo razširi, ven ga gleda samo še nekaj milimetrov, in v tem primeru ni šans, da te moti med spanjem. Zunaj ga ostane ravno toliko, da ga lahko potem kasneje odstraniš brez težav, ko ga primeš z dvema prstoma za preostanek roba.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Sem naredil tako, kot je v tem videu: https://www.youtube.com/watch?v=bLw_dz62KBg

Torej ene 30sec držim prst, potem pa čepek sam zleze ven, ker verjetno ni več prostora v kanalu...in čez nekaj minut, je tako zunaj že skoraj 1cm, no...verjetno tam nekje 7mm, ampak definitino se razleze ven. Slišim pa skoraj nič ne, niti tipkanja na računalniku ali pa GSM-a, tako da delujejo zagotovo.

Je pa ful neprijeten občutek pritiska, pa srčni utrip fajn moti
smile-1.gif
.. mogoče pa so preveliki, pa imam zato takšen občutek pritiska?