e-štacuna

ime_za_prikaz

Zelenc'
1. nov 2009
2
0
1
Gledam po netu in vidim, da je tukaj zbranega še največ znanja in izkušenj, zato sprašujem.
Voham malo po e-štacuni, a nimam pojma o tej temi.

Zanima me naslednje:
Izhodišča: do 50 artiklov, trg- slovenski, mogoče enkrat tujina, način plačila- različna (kreditna, moneta, prek "klika")

Ali se splača razvijat klasično štacuno iz nule ali zadevo najeti?
Kje najeti? Slovenjia ali tujina? Zakaj?
Katere kupljene rešitve uporabljate?
Kdo so slovenski ponudniki najema?
Katere merchante najeti (paypal, google account?)
Kakšna je praksa pri nas z Moneto? Kakšna je provizija?

OK, dovolj vprašanj za enkrat, ker boste rekli, da sem lenuh in naj Googlam. Sem že, pa sem dobil samo tuje nasvete in rešitve. Zanimajo me lokalne izkušnje.

LPNeo;

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No, jaz ti ne bom ponudil rešitve
shocked-1.gif

V razmislek naj zapišem le to, da si odprl veliko vprašanj, ki so povsem odvisna od tvojih srednjeročnih in dolgoročnih ciljev. Kratkoročne cilje tu odpiši.

Odgovori si na vprašanja:
- Ali se bom vedno omejeval le na Slovenijo?
- Ali bo število artiklov in skupin rastlo?
- Ali bo na spletu vzporedna marketinška aktivnost (portali, forumu ipd.)
- Ali bo v bodoče potrebna povezava s skladiščnim poslovanjem, CRM ali ERP?
- ali ...

Glede na vse to si boš sam lahko odgovoril ali bi nekje zunaj najel ali pa prilagodil obstoječo rešitev, katero ti lahko kasneje prilagajajo glede na rast tvojih potreb. Sam si poglej čim več rešitev, dobi cene tudi za nadgradnje in neki okviri naj bodo že del osnovne pogodbe, da ne boš čez leto ali dve, ko se boš še kaj spomnil presenečen nad cenami za nadgradnje.

Verjamem, da boš tudi tu na forumu našel kakšno dobro ponudbo.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
predlagam, da najdeš nekoga, ki že ima spletno trgovino nekaj časa in jo je mogoče že celo širil. njemu plačaš, da ti pomaga izbrati primerno ponudbo. naj ti ne bo žal dat par sto evrov za dobr nasvet od že obstoječega uporabnika, kot pa se it odkrivat toplo vodo. tukaj imaš na forumu, kar nekaj ljudi, ki zgleda imajo spletno tgovino in bi ti dali kakšen dober nasvet.

lp

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Citat:
Uporabnik tis pravi:
shocked-1.gif

V razmislek naj zapišem le to, da si odprl veliko vprašanj, ki so povsem odvisna od tvojih srednjeročnih in dolgoročnih ciljev. Kratkoročne cilje tu odpiši.

- ali ...

- to da bi se omejeval na eno državo nima smisla, ker se vsako spletno trgovino bp razširi in naredi več-jezično. Res pa je, da če ne misliš to narditi vsebinsko kvalitetno in ne prevedeš celotne vsebine takšno početje ni smiselno. Raje narediš kvalitetno vsebino za slo stranke.

- kategorije in izdelki po številu niti niso tak problem. Širina in globina ponudbe je samo en del kjer programerji dobijo razlog, da lahko več računajo
evil.gif
- koda je itak ista.

- portal in forum - res je - to je treba res razmislit in se dobro pripravit predvsem, pa imeti idejo kaj se bo dogoajalo na spletni strani.

- takšna rešitev je že v štartu zelo draga in za manjši posel ni primerna - začetni stroški so preveliki

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Sem ti odgovoril kar v mailu.

Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
shocked-1.gif

- ali ...

- to da bi se omejeval na eno državo nima smisla, ker se vsako spletno trgovino bp razširi in naredi več-jezično. Res pa je, da če ne misliš to narditi vsebinsko kvalitetno in ne prevedeš celotne vsebine takšno početje ni smiselno. Raje narediš kvalitetno vsebino za slo stranke.
"Vsako spletno trgovino"... no ja, to sploh ni res. Kakšen šalabajzer, ki se mu čez dve leti s tem ne bo dalo več ukvarjati ali morda kaka najeta rešitev v tujini morda ne bosta najboljša izbira.

- kategorije in izdelki po številu niti niso tak problem. Širina in globina ponudbe je samo en del kjer programerji dobijo razlog, da lahko več računajo
evil.gif
- koda je itak ista.
Niso, pa so, pa niso... Zopet, če kupi nekaj, kar bo težko širiti ali, kar ima koncept v okviru katerega bo težko prilagajati potem so problem. Čisto konceptualno npr. rešitev vshop.si niti slučajno ni podobna mimovrste.com;
- portal in forum - res je - to je treba res razmislit in se dobro pripravit predvsem, pa imeti idejo kaj se bo dogoajalo na spletni strani.

- takšna rešitev je že v štartu zelo draga in za manjši posel ni primerna - začetni stroški so preveliki
zakaj je pa v štartu draga?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Jaz imam tudi vprašanje:

-imam s.p.
-imam kapital

Ideja: spletna prodaja kartuš, na začetku - kasneje morda še trgovinca

Uvažal bi predvsem iz Avstrije ali Nemčije kartuše in jih naprej prodajal tukaj v Sloveniji, cene bi bile zelo konkurenčne saj ne bi dajal nekih hudih marž......

Torej kaj rabim?

- SPLETNO -> REGISTRACIJA DOMENE
- PROGRAM za naročila,račune itd
- RAČUNOVOSKI SERVIS za obračune mesečne?
- ugodno pošto

PREDLOGI, upam, da nisem prezahteven?