E.Leclerc AKCIJA - Solata samo 7,89 EUR/kg

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nekateri že vedo, da v Leclercu prodajajo solato po kosih in ne na kile kot druge normalne trgovine. Evo eden boljših nategov dosedaj, kupljeno in slikano danes popoldne.
Kupiš recimo dva kosa, kos stane 1,05 € (251,61 SIT), torej skupaj 2,10 € (503,23 SIT). Kaj dobiš za ta denar? Poglejmo:

Dva kosa solate, še zapakirana v vrečki:
leclerc-solata1.jpg

Vaga pravi 429 g, torej staneta obe glavi v povprečju 4,90 €/kg oz. 1.174,19 SIT.

Poglejmo posamezne kose; prvi kos, največji, ki sem ga lahko izbral na pultu z zelenjavo:
leclerc-solata2.jpg

Vaga pravi 275 g, torej stane ta glava solate kar 3,82 €/kg oz. 915,39 SIT.

Drugi kos, manjši, a zdaleč od najmanjšega na voljo, vendar stane popolnoma enako:
leclerc-solata3.jpg

Vaga pravi 133 g, torej stane ta glava solate kar 7,89 €/kg oz. po starem neverjetnih 1.890,68 SIT.
stupid-1.gif

Seštevek sfali za dva dekagrama, ker je malo težko tako razčefukano solato točno zmeriti, ampak občutne razlike ni. To, da je solata v ne najbolj kvalitetnem stanju in da je treba kak del tudi stran vreči, celotno zadevo še podraži.

Mimogrede, v Leclercu stane kilogram laškega piva (torej en liter) 1,90 €, kilogram zelene paprike pa 2,19 €, torej med 2-4x ceneje kot solata. V glavnem, takšne nategancije pri nam še nisem videl. Saj si misliš, solata en evro po kosu, jah klinc, ni poceni, je pa vsaj velika glava. No potem komaj preseže četrt kile. Zdaj ti pa še poturijo male glave (priznam, sem jo kupil nalašč, da pokažem to razliko), pa pride cena solate na nivoju cen zrezkov mlade govedine.

To, da so pri Leclercu prav zaradi očitno zelo velikih marž pri solati spremenili način obračunavanja, pa najbrž ni treba ugibati.

Pa še to: link do tele teme bom poslal še dotičnemu trgovcu, pa recimo še kakemu časopisu. Pa da vidimo odgovore in izgovore.
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Zagotovo imajo kontrolno tehtnico, si pač stehtaj glavo pred nakupom.
bonk.gif

Meni se tole ne zdi nobena afera, vsi vemo da nas je € pof...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
v merkatorju so glave ledenke 0.50 eura, ampak oni to po mojem pakirano dobijo, in bi se folk bunil, če bi morali vagat z embalažo

to da ti pa po kosih nepakirano solato pakirajo je pa..
bonk.gif

meni se zdi 2.80€/kg drago za solato, kje šele 8
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
bonk.gif
In? Tudi če tehta en kos samo 50 gramov, še vedno stane 1,05 €. Na to ciljam.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.536
113
Za tiste, ki ne marajo solate, pa imajo trdi disk 2.5" elements WD 750 GB USB po 79,56 EUR.
cheer.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vedno sem vzel veliko glavo in je bila cena posledično primerljiva tistim pri konkurenci.

Sem pa se vprašal kako je zakonsko to urejeno. Hofer ima tudi recimo na glave (oz. večino zelenjave), ampak so pri njih glave praktično identične in so verjetno še v nekem zakonskem odstopanju (pa še kontrolna tehtnica je zraven).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.055
113
pri taščici
sem cca rx mesecno v leclercu,vendar ponavadi sadja in zelenjeve ne odnesem veliko ven,razen ce je kaka akcija. Tehnika, pivo,plenice, se pa ostali skrijejo

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

V Mercatorju dobiš otrebljeno in očiščeno zeleno solato za 3,75 EUR/kg. Enostavno ne vidim več računice drugje...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj prej je bila med 0,5- max 2,0 € po kili (za tista dva evra se pa že pomujam pri trebljenju). Tole s kosi pa zdaj čisto pretiravajo. Bomo videli, kaj (če sploh) bodo odgovorili na mail.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Kaj bojo rekli?
"Oprostite, prišlo je do neljube pomote. Prinesite solato, skupaj z računom, nazaj v trgovino in dali vam bomo 2€ dobropisa, ki ga lahko vnovčite na blagajni ob naslednjem nakupu!"
smile-1.gif

To, da se tako pobuni 1 od tisočih, seveda ne upoštevajo, oz. unim, ki se ne pobunijo, ne bodo dali dobropisa. In to je 1000€ čistega na dan (tko od oka). Bruto plača 1 zaposlenega.
smirk-1.gif

Fajn je tale nategovalski kapitalizem, ni kaj.
stupid-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
če teb rata se grem še jaz začet pritoževat. Veliko stvari rada kupim tam, solato pa z odporom, ampak če bi hotela se ustavljati zaradi te solate drugje, je pa škoda časa

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
ksz
podoben štos so pred leti izvedli v Tušu. tisto zimo, tik preden smo uvedli evre, so namreč prodajali solato ledenko po 1500 SIT/kg. sem se spraševal, kako je lahko solata dražja od mesa
bonk.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
bonk.gif
In? Tudi če tehta en kos samo 50 gramov, še vedno stane 1,05 €. Na to ciljam.

ahaa....se pravi da zate pa ni natega, če ti prodajo kilo solate od tega pol kile gnile?...
z trgovčevega vidika pa....dej poglej, koliko uredu listov solate je okrog košare, ker vsi nekej trgajo pa se zmišljujejo...sej jih nič ne stane, tud če zdrave liste trebijo, predno dajo na vago...

glej obe strani je za razumet...
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Velikokrat vidim budale, kako prešlatajo vso zelenjavo, z golimi rokami, preden milostno vržejo en kos v košarico. Pet zvezdic za trgovine, da sploh prodajajo to preseratorjem. A sploh kdo pomisli da smo sredi zime in pričakujemo solatko normalno vsak dan na mizi?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kolikokrat grem v trgovino in vidim trgovino, ki se iz ljudi dela budalo!

V Mercatorju v Šiški dobit lepo sadje je loterija, res. Vsakič isto. In ja, vse bom prešlatala, zato pa imajo rokavice, da bom izbrala najboljše od ponujenega, če si že želim in če že kupim (je pa res, da grem v trgovino po 18.uri)

Oh solatka se lepa dobi, tudi zdaj, v Intersparu v Kranju sem zadnjič kupila prav lepo in nič nisem rabila izbirat.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz ne glede na letni čas solato pričakujem na mizi in jo tudi imam. Če pa se trgovci bunijo nad tem, da folk potrebi gnile liste solate pred vaganjem (pa ne vem, zakaj bi se, itak dobijo tisto solato po par 10 centov po kili), jo pa naj zapakirajo predhodno kot kup drugih zelenjav in sadja.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.247
1.398
113
Alternativa je da greš na vrt in si zbereš tisto, ki je največja in najlepša. Ni problemov z gužvo, vagami, itd...
smile-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ja jst pričakujem in jo načeloma tudi delam vsak dan oz. recimo 4x do 5x tedensko.

Špar v Domžalah 90% kul solata, ni gnila, sam mal preveč napojena z vodo, vseeno še nekako v okviru sprejemljivega (pa hodim pozno popoldne v trgovino).

Glede na to, da solato itak v večini trgovin dajo v vrečko (ni zaprta) bi lahko tudi tist gnil list solate stran dal pa nebi kupci stran trgal.

Na vrt po solato? Hm....a kr vsa stanovanja po celi Sloveniji imajo vrtičke? Hmm...zakaj ga potem jaz nimam?