E izvršba - COVL

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Upam, da ima kdo kaj več izkušenj s temi izvršbami.
Jaz sem sicer že nekajkrat vlagal e izvršbo in do zdaj je bila skoraj vedno uspešna, čeprav so se enkrat dolžniki pritoževali in se je zavleklo. Edino enkrat nisem prišel do znseka, ker je bil dolžnik neki s.p., ki ga ni bilo nikjer več najti in sem zaradi majhnega zneska dolga odstopil od nadaljne izvršbe.

Glede izpolnjevanja obrazca za e izvršbo me zanima kako je pri "rubriki" PREDLAGANA IZVRŠBA: Denarna sredstva pri OPP - rubež in prenos. Dolžnikov TRR račun, ki ga najdem na strani bizi_si ima namreč oznako blokiran. Zdaj pa ne vem ali naj vpišem tisti njihov račun ali raje pustim prazno in bo že sodišče potem ugotovilo kateri račun je pravi. Ali je možno, da imajo še kakšen drugi račun preko katerega poslujejo?

Hvala za informacije in lep podzrav,
burgy

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Kolikor sem sam seznanjen, in sem vlagal izvršbo dober mesec nazaj automatsko doda trr iz baze podatkov. Ne vem za kako velik znesek gre, ampak če je znesek večji bi vsekakor sam raje dal predlog na nepremičino če podjetje ima seveda, ker v kolikor ima že sedaj blokado na računu, verjetno nima razpoložljivih sredstev. Vsekakor pa lahko pokličeš na sodišče ali pa malo pooguglaj kjer se najdi marsikatera informacija.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
Drugega računa nimajo, vsaj v SLO ne, poglej na bazo računov na ajpesu, tam so vsi. Edino če so odprli enega isti dan, potem je šele naslednji dan v bazi.

Glede s.p. mi ni jasno, kako je lahko zginil..saj s.p. ima isto davčno kot fizična oseba in jo preko tega najde sodišče.

Če se hoče terjati d.o.o. je potrebno razmisliti, če se splača, ker če je račun blokiran, potem denarja na njem ni več, če pa je nek mali d.o.o. pa itak nimajo nepremičnim, edino OS potem, pa še to so verjetno vse že spraznili, če so vedeli, kaj bo.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Kolikor sem sam seznanjen, in sem vlagal izvršbo dober mesec nazaj automatsko doda trr iz baze podatkov. Ne vem za kako velik znesek gre, ampak če je znesek večji bi vsekakor sam raje dal predlog na nepremičino če podjetje ima seveda, ker v kolikor ima že sedaj blokado na računu, verjetno nima razpoložljivih sredstev. Vsekakor pa lahko pokličeš na sodišče ali pa malo pooguglaj kjer se najdi marsikatera informacija.

Ma jaz sem poskusno naredil vlogo kak mesec nazaj, brez da bi vpisal TRR in potem ko sem vlogo oddal ni bilo izpisanega TRR. Samo nisem potem vplačal takse in je vloga propadla.
Gre za znesek dobrih 1000e. Se mi pa zdi, da kadar vneseš nepremičnine, te potem portal zaprosi za podatke o dolžnikovih nepremičninah in javi napako če jih ne vpišeš. Jaz pa seveda ne vem ali in če imajo sploh kaj v lasti.
Drugače pa klikor sem gledal po bazah v stečaju še niso imajo pa blokiran račun že dolgo ... zato ne vem ali vpisati ali ne.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Drugega računa nimajo, vsaj v SLO ne, poglej na bazo računov na ajpesu, tam so vsi. Edino če so odprli enega isti dan, potem je šele naslednji dan v bazi.

Glede s.p. mi ni jasno, kako je lahko zginil..saj s.p. ima isto davčno kot fizična oseba in jo preko tega najde sodišče.

Če se hoče terjati d.o.o. je potrebno razmisliti, če se splača, ker če je račun blokiran, potem denarja na njem ni več, če pa je nek mali d.o.o. pa itak nimajo nepremičnim, edino OS potem, pa še to so verjetno vse že spraznili, če so vedeli, kaj bo.

Glede računov moram res še na ajpes pogledati (mislim da imam nekje geslo za dostop), ker ne vem kako je kaj bizi.is ažuren s posodobitvami podatkov.

Drugače pa tudi sp-ji dostikrat poskrbijo za to da tistega premoženja, s katerim bi odgovarjali ni več v njihovi lasti. Če se potem naredi stečaj, verjetno upravitelj lahko izterja nazaj premoženje, ki ga je s.p. malo pred tem "podaril" kakemu družinskemu članu.

Za ta moj primer je bilo tako, da sem moral vplačati varščino 250€, potem je izvršitelj šel na ogled, ugotovil da dotičnega ni več na naslovu, kejr je bil prijavljen prej. Poslikal je vhod in zvonce zraven vrat, jaz pa sem dobil račun 70€. ko bi spet doplačal na sodišče, da bi bilo polnih 250€ varščine bi se lotili naprej ugotavljati kje je sedaj ... med tem sem pa izvedel, da je dolžen še kar nekaj drugim, da ni sedaj nikjer zaposlen, da nič nima in sem raje odstopil od izvršbe, ker se mi zdi da bi drugače imel od nje korist samo izvršitelj. Dolguje pa mi nekaj manj kot 500€.
Od kolega žena je delal pri njem in ji dolguje nekaj plač. Jim je tudi odvetnik svetoval, da naj raje pozabijo vse skupaj, ker je dolžan okrog in okrog.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ksz...

A pozna kdo firmo, ki se gre izterjavo oz. odkup dolgov? Kolegu je en pezde dolzan par jurjev, na oko 5, racuni blokirani, izvrsba podana, izterjevalec al kaj je tist uraden pobalin ni pa se nic naredil, samo okol bajte hodi in jamra, da je ograja previsoka. Pa bi bilo pocas za ukrepat, kolega je pa dolocen del pripravljen odrect, vazno, da se principi izpolnijo in da vseeno dobi nekaj ven.

I

Izbrisan uporabnik #488

s.p. je fizična oseba zato je možno, da ima še kakšen račun, ki pa seveda ni viden v javnem delu Ajpesa. Pri izvšrbi na s.p. je popolnoma vseeno ali kot dolžnika označiš s.p. ali samo fizično osebo. Ker s.p. NI pravna oseba.

V takem primeru moraš izpolniti obrazec za pridobitev podatkov o TRR fizičnih oseb, ti piše na ajpesu.

http://www.ajpes.si/Registri/T...e_zahtev?id=585

Akasha

Pripravnik
23. sep 2007
240
0
16
Ljubljana
Za s.p. naredi poizvedbo o TR na Ajpesu, priložiti moraš pravnomočni sklep o izvršbi (tudi sklep na na s.p. bo ok - itak s.p. odgovarja z osebnim premoženjem).
Pa poizvedba o TR je plačljiva kolikor vem in imeti moraš davčno številko dolžnika.

Če je nimaš, naredi poizvedbo na davčni upravi za davčno - predloži pravnomočni sklep o izvršbi spet. (moraš imeti od sodišča potrdilo o pravnomočnosti!).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
Saj pa fizična oseba, nosilec s.p.-ja, ima enako številk kot s.p., zakaj bi jo moral iskati?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Akasha pravi:
Za s.p. naredi poizvedbo o TR na Ajpesu, priložiti moraš pravnomočni sklep o izvršbi (tudi sklep na na s.p. bo ok - itak s.p. odgovarja z osebnim premoženjem).
Pa poizvedba o TR je plačljiva kolikor vem in imeti moraš davčno številko dolžnika.

Če je nimaš, naredi poizvedbo na davčni upravi za davčno - predloži pravnomočni sklep o izvršbi spet. (moraš imeti od sodišča potrdilo o pravnomočnosti!).

Ja, a samo za poslovni račun s.p-ja, torej tistega, ki ga je s.p. prijavil. Oziroma za s.p. si kar sam pogledaš in je brezplačno, le registriran moraš biti.

http://www.ajpes.si/ertr/JavniDel/Iskanje.aspx

Za fizičarske račune, ki niso pod s.p. pa moraš vložiti vlogo s prilogami (pravni interes)

To pa ni nujno, da je pravnomočni sklep o izvršbi!

Le kako boš imel pravonomočni sklep o izvršbi, če pa izvršbo šele vlagaš in zaradi predloga za izvršbo potrebuješ te podatke
smile-1.gif

Priloži se dokument, iz katerega izhaja pravni interes, npr. izvršilni naslov (pravnomočna in izvršljiva sodba) ali kaj drugega.

Če nimaš ne EMŠO in ne davčne številke pišeš sem (pošljejo oboje):

Ministrstvo za notranje zadeve
Direktorat za upravne notranje zadeve
Sektor za informacijske storitve upravnih notranjih zadev
Oddelek za centralni register prebivalstva in upravljanje s podatki
Štefanova 2
1501 Ljubljana

- poizvedba o osebnih podatkih dolžnika