e-davki & firefox 5.0 - komponenta za podpisovanje

damo

Majstr
4. sep 2007
1.025
153
63
Nikakor ne morem namestiti komponente za el. podpis FF 5.0 na edavkih. Na koncu downloada mi javi da ne more downloadati zaradi "connection failure na edavki.durs.si"

Kako rešiti zadevo?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ceprav so dali tole obvestilo spodaj stvar se vedno ne deluje ,tudi sam sem pred dnevi izgubil zivce s to prekleto mozilo,namestil sem IE in odposlal kar sem imel...
Citat:
Obvestilo
Nazaj
Vrsta: Splošno
Pomembnost: Informativno
Datum, ura: 22.7.2011 11:58:22
Veljavnost: 31.8.2011
Mozilla Firefox 5.0 in komponenta za podpisovanje

Obveščamo vas, da komponente za digitalno podpisovanje sedaj deluje tudi na zadnji različici brskalnika Mozilla Firefox 5.0.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Jaz imam v ta namen in pa za eupravo, ki je podobna zgodba, en starejši IE, ki ga ne posodabljam in ga imam samo kot direkt link na namizju do edavkov. Ker tole s firefoxom in pododobitvami je že prav humoreska.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Jaz imam v ta namen in pa za eupravo, ki je podobna zgodba, en starejši IE, ki ga ne posodabljam in ga imam samo kot direkt link na namizju do edavkov. Ker tole s firefoxom in pododobitvami je že prav humoreska.

In pri tem bo ocitno ostalo, 6.0 naj bi bil na vrsti cez dober mesec
bonk.gif

Mimogrede: v enem vecjih podjetij pri nas (v lasti tuje megakorporacije) je IE6 (ja, sest) zapovedani brskalnik.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.025
153
63
mislim da bom počasi odjebal to lisico in šel nazaj na ie.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sem isto pomislil, a kot kaze je tako, da imajo vmes transparentni proxy in cenzuro, na katero bi bila se mjanmarska hunta ponosna. Pipnes lahko par (ocitno predvsem lastnih) strani, katere je odobril IT oddelek in to je to. Vse dela hitro in brez tezav. Tako imajo menda urejeno po celem svetu, lahko prineses svoj brskalnik, ce ti je ljubsi, a ucinek je isti, le malo pocasneje prides do njega.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
jesus maria...

http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/Introduction/Requirements.aspx

potegni si dol dela v petki brez problemov, je pa res da če direkt nameščaš tole javi kar si napisal.....

Citat:
Mozilla-Firefox / Windows (XpCom extension)
Za podpisovanje je potrebno:
- Microsoft programski paket 'MSXML 4.0' ali 'MSXML 6.0' (za namestitev so potrebne administratorske pravice)
- certifikat za podpisovanje uvožen v Firefox certificate store in Windows certificate store.
uvoz za Firefox: Tools->Options->(tab)Security->View Certificates->(tab)Web Sites->Import
uvoz za Windows: dvojni klik na datoteko ali Control Panel->Internet Options->(tab)Content->Certificates->(tab)Personal->Import
- razširitev (extension) za Firefox hslESignDoc2.xpi.

tole vse namesti in poročej.... če ti ne bo šlo...

damo

Majstr
4. sep 2007
1.025
153
63
reality, rešeno, tenx.

on ku.ac od hermesa se ni hotel downloadad. ko sem probal ročno, je pa šlo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Težit Mozilli, da je extension API enak čez več releasov.
Torej v pisni obliki. (forumi, RFE, ...)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Mimogrede: v enem vecjih podjetij pri nas (v lasti tuje megakorporacije) je IE6 (ja, sest) zapovedani brskalnik.

V Windows XP modu, to je virtualni XP, ki ga vključujejo Win7, je brskalnik tudi IE6 in njegova nadgradnja je za navadnega uporabnika blokirana. To je zaradi tega, ker je bil hudič spacan po nekih samo MS lastnih standardih, tako da spletne strani, ki so bile pisane za njega, niso laufale nikjer drugje. In še vedno je kup namenskih programov, ki IE6 nujno potrebujejo.