Dvig strehe

themix

Pripravnik
27. sep 2009
114
0
16
Kakšnega majstra z nekaj več izkušnjami kot jaz (0) bi prosil za zelo grobo oceno.

V kakšnem znesku bi govorili pri dvigu strehe za kak meter, dve mansardi in izolacijo oz. ureditvijo neizdelane podstrehe v velikosti 100m2?
Vem da je vprašanje zelo začetniško in teoretično, zato me zanima tudi zelo groba ocena. je to 20-30k? 40-50k? nad 70k? 100k?

hvala vsem za mnenje!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.145
6.959
113
pri taščici
tisto o dveh mansardah mi ni jasno
kako je narejena obstoječa streha? (zračni kanali narejeni, sekundarna kritina?)
20-30 pozabi za ureditev mansarde. razen če boš sam delal.
Če pa je streha v slabem stanju oziroma ji manjkajo deli, potem pa si lahko pri 70 ali več, odvisno tudi od željenega cenovnega ranga v notranjosti. lahko položiš namreč laminat in ploščice po 5E/m2 ali pa po 50+. izolacije daš lahko 0, 10, ali pa 40+
Adaptacija strehe pa je itak ponavadi dražja kot novogradja (odstranitev starih elementov).
Za legalno izvedbo teh želja pa itak rabiš kar nekaj paprijev in gradbeno dovoljenje. In ko boš iskal gradbeno boš moral podrobnosti razložiti projektantu, ta bo po tvojih željah naredil načrt in popis, na osnovi katerega boš ti iskal predračune pri izvajalcu.

tvoje vprašanje je skratka podobno sledečemu.
Ali za 5.000 evrov dobim avto?
Dobiš samo ne novega.
tvoje naslednje vprašanje:
Za koliko pa dobim novega?
8.000
pa ima avtomatsko klimo , je dizel in ima 150 konjev?
nima?
koliko pa stane s temi željami?
20.000

no vidiš pa si na 4x dražjem avtu.... in nekaj podobnega je lahko pri strehi, samo da je tam odvisno tudi od trenutnega stanja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
O cenahnimam pojma...vendar ko sem se jaz zanimal za te reči, mi je bilo rečeno daje opcija da se enostavno dvigne celotno ostrešje...torej začnejo na eni strani ter dvigujejo z dvigalkami, hkrati pa se spodaj podziduje, ter nato podobno na drugi strani...vrsta po vrsti pa si ta želenimeter više.

Je pa to tako..načeloma rabiš za to gradbeno dovojenje...tako da..če so zaje...sosodje in te prijavijo boš imel težave.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
A za vse spremembe na hiši rabim gradbeno?
Koliko je znesek takšnega dovoljenja in ali rabim še kakšen načrt kaj bom delal?
Avtorju teme pa sory za off

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.145
6.959
113
pri taščici
Kot je vincent napisal. Streha se lahko v kpl dvigne s hidravliko, vintami.... To se dela ze "stoletja". Vendar je samo podzidavanje, betoniranje same vezi,bistveno drazje kot novogradnja zaradi manipuilacije z materialom.
Predhodnik: kaj je zate sprememba?
Za vsako spremembo kjer posegas v nosilno konstrkcijo objekta rabis GD, pa se za kaj dodatno. Se pravi drugacna okna vrata, streha, dvig strehe, dodatna vrata okna.....

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Za dvig strehe absolutno GD! Ker se gleda tudi vplivno območje..torej potencialno tudi soglasje sosedov + plačilo davka na povečanje uporabne površine (kar zna hudo zapečt v denarnici). Poleg tega objekt po višini ne sme rpesegati sosednjih....itd...v glavnem zanjo vbit hude komplikacije.

Zato pa je bolje..v kolikor je v špici dovolj višine, vse skupaj narediti s frčadami - najbolje eno, ki gre praktično preko cele strehe (na obeh straneh
evil.gif
)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
sej ti je Hanzi vse povedu. Plus tega, sploh ne vemo kaj do sedaj imaš. Boš rabu komplet nov grušt, ali se s starim lahko kaj pomagaš ...itd, itd. Najlažje boš pa za cene zvedu, če pokličeš kakšnega maistra ... pa ti pove svoj predračun....
En nasvet (če lahko)
Če imaš kje parcelo, ali če je kje prostor zraven omenjene....... pojdi delat na novo. Ceneje boš skoz prišel, pa boljše boš imel narejeno, tako bo narejeno, kot hočeš imeti...itd, itd. Pri raznih povečavah, renovacijah, večjih obnavljanjih itd.... je to vreča brez dna.
Recimo: Ti bi imel tako narejeno, ampak ne moreš tako narediti, ker je bilo že prej drugače zasnovano, če pa hočem že imeti tako, moram pa vse popraviti in to pa ssttaaannneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee več, kot da greš na novo.
GD v vsakem primeru!!

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik themix pravi:
Kakšnega majstra z nekaj več izkušnjami kot jaz (0) bi prosil za zelo grobo oceno.

V kakšnem znesku bi govorili pri dvigu strehe za kak meter, dve mansardi in izolacijo oz. ureditvijo neizdelane podstrehe v velikosti 100m2?
Vem da je vprašanje zelo začetniško in teoretično, zato me zanima tudi zelo groba ocena. je to 20-30k? 40-50k? nad 70k? 100k?

hvala vsem za mnenje!
Svak je pred kratkim imel isti primer. Za cca. 80m2 ga je prišlo vse komplet (t.j. dvig strešne konstrukcije brez podiranja, zidava kolenčnih zidov za ca. 1m, ometi, inštalacije, tlaki, stavbno pohištvo, ploščice in parket) okrog 40k€.

Torej ocenjena vrednosti investicije po mojem mnenju je med 40 in 50k€. Se bolj nagibam za 50k€. Odvisno pa je, kje si doma, pa koliko ljudi kaj poznaš, da ti dajo popust, ali pa da ti pridejo pomagat, da ceneje prideš skozi.

Aja, da dvigneš za 1m ali 2m se ti pri ceni ne bo dosti poznalo, ker je strošek materiala - cegla majhna, majstri pa ti tist meter zidu pozidajo en dva tri.....

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
To sem delal lani. Sicer brez dvigovanja strehe, ampak z menjavo kritine in izvedbo sekundarne kritine + strešna okna, podiranje dimnikov,.....+ komplet izdelava 100 kvadratov mansarde (4 sobe + kopalnica). Vse skupaj za ca. 55k EUR (razen praznenja in občasnega čiščenja gradbišča sam nisem delal nič). Gradbenega dovoljenja nisem imel.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Sem delal enkrat izracun za montazni del mansarde z stresno konstrukcijo, okrog 100 m2. Zunanje stene. par oken in stresna konstrukcija je bilo se mi zdi malo pod 30k. Vse skupaj bi na koncu bilo okrog 50k

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
pri večjem posegu v ostrešje+mansarda 5jurčkov ni nič. Zmeraj se najde en kup stvari, ki niso predvidene in vključno kalkulirane.
Če ne drugega, imaš pri kupu mojstrov zmeraj nekoga, ki je slabo naredil in posledično čez nekaj časa strošek popravila.
V glavnem, iz vaših mnenj in odgovorov je odgovor tipu z grobim opisom del, ki jih namerava narediti.: izpod 50jurjev nič!!(seveda, če bodo delali drugi izvajalci)
Če mu uspe drugače oz. za manj denarja.....
aplauz.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
No ampak ce imas cegle in streho gor postavljeno, bi ti jo dvignili in dozidali tisto vrsto ali dve ceglov in nebi smeli priti nevem koliko ali pac? Samo pri nas smo nazalost ze mimo tega.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
sej to tud stane.... pa še tehnično zahtevneje je.
Cegli v trgovini so še najcenejša stvar.
smirk-1.gif

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Jaz bom letos poleti "dvignil" streho (spremenil naklon, tako da bom dobil pri steni še 1m višine).
Velikost je cca. 9*5 in računam da me bo vse skupaj prišlo tam okoli 10k EUR. To je računano samo dvig strehe (in ne komplet oprema znotraj): cegli dol, les dol, pozidat tist 1m, les nazaj gor, obit, cegli nazaj gor.

P.S.: lokacija -> vukojebina
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
KSZ.
Tudi jaz imam v planu nekaj takšnega. A kdo priporoča kako fajn firmo, ki se ukvarja s tem (predvsem hidravlični dvig strehe in podzidava za cca. 1m)? Lokacija LJ. Verjetno vsak s.p. zidarski mojster ravno nima mašinerije za to.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Enega majstra narocis ki ima dvigalo

No s**t Sherlock...
smile-1.gif

V bistvu sem spraševal, če kdo priporoča kakega majstra, ki ima dvigalo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.145
6.959
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Enega majstra narocis ki ima dvigalo, pa se 2 na crno ki znata zidat
avtodvigalo?
Vagenheber?
Vinta?
Flasencug?
Kaksno dvigalo si mislil.
Podzidava strehe je cenovno priblizno tako kot menjava pvc kolena v odtoku (v tlaku npr)v kopalnici. Koleno stane pol evra, dela pa vec kot en dan, strosek pa 100+ evrov. Tistemu ki bo streho dol vrgel, podzidal in isti? Les vrnil na drug naklon. Za kak teden mu bo kurjave ostalo pa nekaj detajlov bo grdih, ampak vecina bo kasneje skritih