Dvig denarja z računa zaradi štipendije?

nkvjnf

Zelenc'
1. sep 2016
5
0
1
Štiri članska družina(starša in dva otroka). Starša z minimalcem.

Jaz delam preko študentskega servisa in sicer programiram. V letu dni nisem kaj prida zapravljal in se je na računa nabralo okrog 8k€ (osem tisoč). Zdaj mlajši brat pa bo sedaj v novem šolskem letu uveljavljal štipendijo in me zanima, če je pametno, da jaz ta denar dvignem ali pustim gor? Skrbi me to, da bi se socialna služba kaj vtikala v moje dohodke, ki so nekje 1k€ mesečno.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Vprašaj po telefonu na kakšen csd.

btw, tudi če sedaj dvigneš, csd lahko pogleda stanje trrjev vseh vpletenih članov in vidi stanje za 6 mesecev nazaj.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.451
3.766
113
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Šparaj. Dobro ti gre tako programiranje, kot šparanje
21. stoletje je - dobro mu gre prodajanje svojega dela. O programiranju težko sodiš.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Vprašaj po telefonu na kakšen csd.

btw, tudi če sedaj dvigneš, csd lahko pogleda stanje trrjev vseh vpletenih članov in vidi stanje za 6 mesecev nazaj.

Gleda se stanje na dan vloge.

nkvjnf

Zelenc'
1. sep 2016
5
0
1
Ja pišem aplikacije za Androida za neko podjetje.

Vloga se je oddala prejšnji teden, če se ne motim. Ne razumem pa tega sistema pri nas. Torej oni, ko bodo videli moj dohodek bodo avtomatsko reagirali, da imam jaz dovolj dobro plačo, da kupim zvezke bratu ter mu plačujem šolska potovanja in izlete ter malico.

Najbrž gre nekaterim v nos od kje mi "toliko" prihranjenega denarja in najbrž doma izkorišča starce. Enostavno preživim veliko ur za računalnikom, kar mi zaenkrat odgovarja, na dolgi rok pa tega ne bom počel ali pač ... Ven ne hodim, ker me niti ne mika in doma plačujem neko vsoto denarja za bivanje ter razna popravila pri hiši. Brat je v taki šoli, kjer veliko potujejo in to stane + še nekaj za sabo potrebuje, zato štipendija prav pride. Minimalna štipendija je 100€, kar znese na leto 1200€ in ima recimo 2 potovanja plačana.

B81

22. jul 2007
37.022
10.543
113
Lepo to prebrat, ampak ven pa le idi malo tu pa tam
smile-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Jah no....

Ce te skrbi, dvigni denar in dej v stunf.

Brat naj odda vlogo.

Ko dobi odlocbo od CSD, jo preberi. Ce so pogledali Tudi tvoj TRR, pust v stunfu.
Drugace pa nazaj polozi denar.

Simpl
tongue-1.gif

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Da izkoristim temo

Za koliko casa nazaj pa CSD gleda trr pri subvenciji za vrtec?
Ce recimo dobim nakazano par k€ in isti dan dvignem?

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Ne gledajo nazaj. Gledajo en x dan po oddani vlogi. Takrat, ko csd da zahtevek za vpogled

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zadnja izkušnja (osebna)... Hčeri sem na TRR nakazal 100€ da si je šla kupit tekaške copate (plačilo s BAKartico) in so seveda veselo upoštevali to stanje, ki je bilo na računu celih 10 minut...

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Citat:
Uporabnik nkvjnf pravi:
Ne razumem pa tega sistema pri nas. Torej oni, ko bodo videli moj dohodek bodo avtomatsko reagirali, da imam jaz dovolj dobro plačo, da kupim zvezke bratu ter mu plačujem šolska potovanja in izlete ter malico.
Da, ker se pričakuje in je normalno, da si družinski člani medsebojno pomagajo pri preživljanju. Zato se tudi gleda premoženje in dohodki vseh članov družine. Državna štipendija je socialni transfer in če imajo družinski člani možnost se preživljati (gledano kot celota), ni potrebno, da to plačuje država.

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
kaj se res šteje otroški dodatek k dohodkom družine, ko se gre za državno štipendijo?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Lepo to prebrat, ampak ven pa le idi malo tu pa tam
smile-1.gif

Če ne bo čez 10 let vse nazaj pretopil za boljše zdravje...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik spanspan pravi:
kaj se res šteje otroški dodatek k dohodkom družine, ko se gre za državno štipendijo?
Za placilo vrtca se šteje.

Avtor: ce jurja mesecno dobis legalno, pa da imata starse nizje dohodke, potem bratu pošteno pljuvas v skledo. Bistveno BOLJ kot pa z 8 jurji na računu. Ekvivalentno bi moral imeti "mio" na racunu.
Ker od 8 jurjev nan acunu je manj kot 80 evrov letnega dohodka(obresti) . Tvoj letni dohodek je pa 12 jurjev.

Resitev je selitev. Dejanska ali birokratska (kot koruzniki/samohranilci).
Roberto;zanimiv podatek tole o hčerki. A se pri tebi tudi uposteval teh 100 evrov? Saj vem da je nesmisel teh sto evrov (evro letnega dohodka, ampak postal bi zanimivo ce bi to uposteval obema, ti pa hcerki nakazal 100k. Recimo.

Letos zna biti moja odlocba zanimiva. Jo ze skoraj en mesec "obravnavajo" na csd.

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
tako je, večji problem v tem primeru je dohodek OP, kot prihranki.
razmisliti bi bilo treba o ločenem gospodinjstvu, čeprav to lahko potegne za sabo druge stvari