Dvig denarja v tuji valuti

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Pozdravljeni!

Na trr imam določene prilive v hrvaških kunah. In ideja je bila, da če bom kaj plačeval na hrvaškem bom plačal s kartico brez preračuna v eur in po vsel logiki mi bo potem banka zmanjsala stanje kun na trr. Ampak ne Delavska hranilnica potem naredi preračun v eur in zmanjsa stanje eur. Dobro saj razumem, da se jim tako bolje izide finančno, samo neke logike pa ni zadaj.

A je to pri vseh bankah enako?

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Domnevam, da ti tudi priliv preračuna iz HRK v EUR.

Ne, ker imam "dva stanja" zabeležena na trr. Redno v eur in potem drug "zavihek" hrk. Na banki so mi svetovali " prodajte hrk".

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Upam, da ne bo zamere, bi si sposodil tole temo o bankah. Kako je najenostavneje prenesti ves denar iz enega računa na drugega?Zamenjal sem banko, pa preden bo stara banka prenesla denar na novo, se mi zdi, da to lahko hitreje storim sam. Spletno banko stare banke imam še aktivno, vendar sem moral vrniti vse kartice in je vse skup malo nerodno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Skreiraš UPN in plačaš na nov TRR ves razpoložljiv denar. Računaj da boš plačal nekih 30 ali več centov za ptovizijo (ali pa ne, samo s take banke se ne seliš, kajne?)

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Roberto, hvala. Sem mel obcutek, da lahko naredim tako, pa sem raje preveril. Grem z Abanke na Unicredit. Ni posebnega razloga...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Žal utopična ideja. Ti imaš devizni podračun, na katerega lahko nakazuješ, polagaš sredstva, dviguješ pa jih na bančnem okencu. Denar lahko preneseš tudi na osnovni EUR račun, kjer se ti obračuna po bančnem tečaju in pretvori v EUR. Vsi ostali plačilni inštrumenti, ki jih imaš na banki, so vezani na ta *osnovni* EUR račun in to velja za vse banke.