DVI razdelilnik na 2 monitorja

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Zanima me, če razdelim DVI na 2 enaka priključka ali bosta monitorja sploh delovala? Iz grafične kartice imam sedaj navaden vga speljan do TV-ja, en DVi pa na monitor. Bi pa sedaj gor priključil še en monitor in če razdelim DVI na 2 dela, me res zanima ali bo to peljalo?

Hvala

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
samo boš imel na obeh monitorjih enako sliko.
če monitorja ne bota enakih ločljivosti bo nekje popačena slika ali pa črni robovi.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, se zavedam tega in v bistvu ravno to hočem. Monitorja bosta oba 23 col z enako resolucijo, le znamke ne bosta iste.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v digitalnih časih je težko 100% rečt, da bo delalo;)
po moje bi moglo saj ni neke tople vode vmes.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Evo, dobil splitter in sem poštimal. Vse dela normalno, le 1 problem je nastal, ki sem ga kar hitro na pol rešil. Oba ekrana delata, vendar, ko ugasnem računalnik oz. ga ponovno zaženem, ne dela nobeden več. Stvar rešim tako, da iztaknem kabel iz drugega monitorja in ponovno zaženem računalnik in potem dela ta glavni monitor in potem samo priključim drugega, medtem, ko windowsi laufajo in delata zopet oba dva brez težav. Moram povdarit, da gre signal vedno le iz enega izhoda. Kaj bi lahko bilo narobe?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
DVI je digitalen signal... za določene stvari tudi dvosmeren (računalnik iz monitorja prebere podatke o tem, kakšne resolucije podpira itd...). In če imaš na en kabel priklopljena dva monitorja, verjetno pri tej komunikaciji na začetku pride do zmede in zato nič ne dela...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, na drugem (ta novem monitorju) imam 3 vhode (D-Sub, Dvi in HDMI) Mogoče pa bi rešil zadevo, če bi vezal v D-Sub (še ta star), kateri je analogen.
rolleyes-1.gif

Probat ne morem, ker je monitor že na nosilcu par metrov stran in niti pretvornika D-Sub v HDMI nimam, kajti ta drug monitor imam vezan preko dolgega HDMI kabla, ki sem ga imel na zalogi.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Janez_Krajnski: ne, ne pomaga. Sem imel vštekan kabel in zadaj stikalo preklopil na 0 in vseeno ni delalo. Kabel mora biti nujno izklopljen in ponovn zagon in potem vštekaš in dela.

TMJ: zdej imam tako, da imam že od prej navaden modri VGA 10m kabel lepo speljan do TV-ja kot "secondary" zaslon, DVi izhod pa sem sedaj razdelil na 2 izhoda, ker rabim 2x "primary" zaslona oz. 2 zaslona, ki kažeta miško in ikone. Ker sem imel že od prej tudi 10m HDMI kabla, sem prejšnji teden kupil splitter, ki razdeli Dvi izhod v enega HDMI, ki gre v monitor na pisalni mizi in en HDMI izhod, ki gre do drugega, ki pa je na nosilcu obrnjen stran od mene. Želim si, da recimo na monitorju na pisalni mizi naštimam full screen in ta drugi monitor isto kaže.

Je pa problem, če odprem škatlo in dam novo grafično noter, se mi razveljavi garancija, kajti nedolgo nazaj sem kupil novo škatlo, zato sedaj čaram s temi razdelilci

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj nimata Dvi, pa HDMI isto vodilo, tako, da bo isto, ker sta oba digitalna. Pomoje, če bi vezal na navaden moder D-Sub oz. VGA, bi delalo, saj je analogen.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Je pa res, da imam še eno grafično, ki mi stoji že nekaj časa in če res ne bi šlo drugače, bi odprl kišto in jo dal noter. Vendar imam vprašanje?

Iz grafične, ki bi jo dal noter, bi v vsak vhod vštekal oba monitorja in v Windowsih nastavil, "duplicate" display, da bi imel na obeh zaslonih enako duplicirano sliko, iz original grafične, ki je v kišti, pa bi dal navaden D-SUb oz. VGA izhod v televizijo. Bi delalo to?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Evo, sem poštimal. Vtaknil drugo grafično noter, speljal iz vsakega izhoda nove grafične v namizni monitor in ta novi monitor, ki sem ga nabavil. Iz stare integrirane grafične pa v televizijo. Potem pa sem še v biosu vklopil pod grafiko, naj poleg PCI-E uporablja še IGC in sedaj dela vse super, kot sem si želel.

Hvala vsem
cheer.gif

Nazadnje urejeno: