Dve vprašanji

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
1. že pred časom mi je na domačem PC-ju riknil napajalnik, takrat pa je bil v DVD-pekaču en DVD, Sims 2 - sestra ravno igrala. zdaj me zanima, če obstaja kakšen način ta DVD dobiti ven s pekača, glede na to, da je računalo kaput.

2. ne gre in ne gre povezati notesnika na LCD monitor. enkrat samkrat mi je uspelo brez kakšnih težav, zdaj pa vsakič, ko ju priklopim, vrže ven varovalko. enkrat je celo tako užgalo, da mi je pošmelcalo spoje, naredila se je iskra, spoji pa so zdaj celo vijolčni.
redface-1.gif
sem mislil, da mi je kaj skurilo, a mi ni, saj oba še vedno delata, le povezat ju ne smem. ma kdo kakšno idejo, kaj naj naredim?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
1) DVD pogon ima skoraj zagotovo eno majceno luknjo, v katero porineš šivanko oz. kaj podobnega in predalček se bo odprl. Sicer pa ga probaj odpreti s kakšnim ostrim predmetom (ni ravno priporočljivo) ali pa ga preprosto "razšraufaj".

Primer luknjice na DVD pogonu (pod napison RW Combo).

sh_m522_img_l(dvd%20combo).gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Lahko ga tudi odmontiraš in ga priključiš samo na napajanje na drugem računalniku. Priporočam, da to delaš pri ugasnjenem računalniku in ga poženeš, ko je pogon priključen. Pritisneš eject gumb in odklopiš.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
imaš prav pri nasvetu z luknjico kajti vse optične enote imajo to luknjico ravno iz razloga okvare, definitivno pa naj se ne loti šraufanja

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hehe, prvo vprašanje teoretično rešeno, jutri dopoldne poskusim, zdaj šibam delat. skratka, upam, da bo DVD šel ven, ne bi pa ga rad fental, ker ga nameravam uporabljati v novem računalu, katerega s sestro nameravava nabavit.

2. vprašanje mogoče kakšen predlog?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:

2. ne gre in ne gre povezati notesnika na LCD monitor. enkrat samkrat mi je uspelo brez kakšnih težav, zdaj pa vsakič, ko ju priklopim, vrže ven varovalko. enkrat je celo tako užgalo, da mi je pošmelcalo spoje, naredila se je iskra, spoji pa so zdaj celo vijolčni.
redface-1.gif
sem mislil, da mi je kaj skurilo, a mi ni, saj oba še vedno delata, le povezat ju ne smem. ma kdo kakšno idejo, kaj naj naredim?

To bo mogoče kak štromar znal pojasnit kaj se dogaja.
Kaj pa če je prenosnik na bateriji ? Mogoče bo takrat kaj boljše
grin1.gif

Je pa definitivno nekaj (hudi) narobe.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne, to pa sploh ne upam, da mi baterije ne bi poknilo plus, da bi jo verjetno pojedlo domah. aja, ne, ne bi je, ker je itak sklopljen zaslon, še dlje bi držala, sam - če na bateriji edino lahko delam, skor ni smisla ... ker pol ni poante priklapljat monitorja gor ...
tongue-1.gif

skratka, a lahko en štromar tole pomaga razjasnit?
redface-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
evo, spet - izklopim vse, čisto iz štroma, zvežem. priklopim prenosnik. okej. priklopim monitor - puf, menjava varovalke, samo pobliskal se je.

če bi obratno, bi verjetno pa na kompu to naredilo, ko bi povezal napajalnik z računalom, pa bog ve, kaj bi bilo potem - se mi je sicer že tudi to naredilo, pa mi je hvala bogu samo konektor pošmelcalo, da je zdaj lepe vijolične barve ...
bonk.gif

mater, kaj je to!? kot rečeno - enkrat samkrat, ko sem prvič to delal, mi je uspelo priklopit prenosnik na monitor.

monitor je pa Dellov, sam ne vem točno kater model ...

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Kolega, ne se igrati s tem, boš skuril monitor, prenosnik in še sebe zraven. Dobi si enega elektrikarja in premerita malo tvojo elektro instalacijo.

L.p., Kloko

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Ali imaš takrat notebook priklopljen na elektriko? Probaj z izključenim iz elektrike.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
po vseh teh kratkih stikih ne upam, da mi ne skuri baterije ...
tongue-1.gif
Ne vem, kaj bi lahko bilo narobe, enkrat in edinkrat, ko je delal, sem imel zvezano tako:

seveda oba normalno na štrom, zunanji monitor je bil celo priklopljen na navaden PC, ki takrat sicer ni laufal, pa je vse štimalo, edino poigrat sem se moral z nastavitvami za resolucijo, ker je ni hotel spravit na več kot je normalna resolucija za primarni LCD prenosnika, pa še to mi je potem uspelo.

potem sem veselo delal, pustil priklopljeno celo noč, zjutraj pogasnil, razklopil in šel delat. ko sem poskusil spet isto - ni več šlo, samo varovalke je ven metalo.

je bil pa vmes prenosnik na servisu, ker se enkra vmes med prvim in drugim priklopom na zunanji zaslon kar naenkrat mrknil - se sploh ni več hotel zagnat, je pa bilo to naslednji dan po prvem priklopu na zunanji monitor. menda je nek čip šel sam od sebe. skratka, od takrat, ne gre več sploh.
tongue-1.gif