DVD writer - napake pri pisanju

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
Pozdravljeni, imam dva DVD writerja (BD + DVD). Ker sem mislil, da je z enim kaj narobe, sem ga zamenjal, vendar še vedno pri preverjanju javi na vsakeka drugega (ali od 5 je dober 1 ali 2), napako. Pišem z Nerom, vendar je isto tudi z ostalimi (tudi če image zapisujem) z ImageBurn-om. Mogoče kdo ve, kajk bi bilo narobe - imam Win 7. Vse ostalo dela OK.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Podatkovni kabel si tudi zamenjal ali si pustil starega? Velikokrat je za napake pri prenosu kriv prav defekten kabel.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
Ja, snemam z najnižjo možno hitrostjo, z različnimi mediji..... A je možno, da bi bilo kaj narobe zvezano tudi - preveč na en kabel.... pardon, samo nisem doma preveč tukaj. Bom probal še z drugm kablom.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Glede na to, da pc normalno prepozna dvd, da lahko normalno gor zapisuješ z dvema programoma, je najverjetneje zanič ta serija dvdjev. Sploh ko še upoštevaš , da zapisuješ na najnižji hitrosti. Vseeno pa lahko zamenjaš sata (roza/vijolčen) kabel. Odpri kišto, najdi dvd in ti bo takoj jasno.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
Vem, da je nekaj serviser govoril, da je moral "štukat" ker je bilo premalo SATA (dva dodatna hard diska, dva writerja...)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Ne vem kako bi sata kabel podaljševal.
Če je sata kabel direktno iz matične eno to je ok.
Enako velja za napajanje.