DVD+R9 DL za pod 2 evra !

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
10pack za 17 EUR.
To v EU skor* nimajo tak poceni.

Nisem mogel verjeti očem.
Na polici v normalni trgovini. Brez fint.

Niti ni kaka leva firma.
Traxdata
8x brzina.

* - geizhals pravi, da imajo v Nemčiji ponekod za 9 EUR 10pack.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
samo a so kej vred? da ni pol kšnih problemov če popolnoma zapolniš tale DL

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Točno teh sem porabil že tri pakete. V vsakem paketu se najde vsaj eden, ki ga DVD snemalnik ne prepozna. Probano na treh različnih snemalcih. Za kakšne filme bi bili lahko kar v redu.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Kako je pa z življensko dobo?
Bom povedal čez 5 let
wink-1.gif

Če pa kdo ima kaki test, naj linka ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Naj bi držali enako dolgo kot enoslojni. Drugače pa imam sam probleme z nekaterimi 4 leta starimi SmartBuy DVD+R (ne prebere kakega fajla, včasih ga kak drugi pekač prebere), sicer pa delajo vsi normalno. Imam pa vse shranjene v torbah na temnem in pri sobni temperaturi.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Naj bi držali enako dolgo kot enoslojni. Drugače pa imam sam probleme z nekaterimi 4 leta starimi SmartBuy DVD+R (ne prebere kakega fajla, včasih ga kak drugi pekač prebere), sicer pa delajo vsi normalno. Imam pa vse shranjene v torbah na temnem in pri sobni temperaturi.

Glede na sestavo medija je zivljenska doba/zanesljivost avtomaticno manjsa. Koliko manjsa je pa odvisno od uporabljenega medija, pekaca, ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem zdaj v drugi trgovini (ne da bi sploh iskal) našel enako ponudbo. Zraven pa tudi še cenejšo:
MediaRange DL DVD 2,4x 10pack za okol 15 EUR, če se prav spomnim.

Zgleda da tole vseeno ni indikator stanja v Sloveniji.

(pa nekaj me mede, sem zraven na polici videl DVD 10pack z napisom 240 min in 16x. 240 min je DL, kolko vem. Žal na onih DL medijih zraven ni pisalo minut, tako da takrat nisem mogel primerjat. Napis 16x pa me je prepričal, da gre za enoslojne DVD-je. Zdaj pa na zgornjem linku vidim, da pomeni 240m DL disk... hmm. Če se da komu pogledat, je to v Janustrade v Q-Landiji, MB)

Nazadnje urejeno:

anejc

Zelenc'
8. maj 2008
8
0
1
Sam že full dolgo uporabljam Mediarange medije in sem full zadovoljen.Še nobenega defekta (prej sem uporabljal druge blagovne znamke in so včasih bile težave).Na začetku sem bil malo skeptičen ampak mi je prijatelj prinesel medije iz Nemčije , ko pa sem jih sprobal pa sem bil navdušen.najstarejši medij - CD je star 7 let in dela brezhibno.Kupujem jih v Janusu ali na Bolhi.Preizkusite - ne bo vam žal

anejc

Zelenc'
8. maj 2008
8
0
1
MediaRange DL ima možnost posneti 240min videa(4 ure)-preverjeno, tisto, kar si videl so double sided mediji(obojestransko zapisljivi enoslojni).Imajo tudi printable varianto.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kul, sem mislil, da double sided "Rohling"-gov ni na planetu.
DS-RW bi bil še bolj kul.

anejc

Zelenc'
8. maj 2008
8
0
1
Proizvajalec je Mediarange(Nemško podjetje)-podlago za medije dela isto podjetje, kot dela te stvari Verbatimu, tak, da kvaliteta ni vprašanje.Je pa res, da niso dolgo v naših trgovinah, kupujem jih cca.pol leta, prej sem jih nabavljal iz tujine(Avstrija,Nemčija).

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik anejc pravi:
Proizvajalec je Mediarange(Nemško podjetje)-podlago za medije dela isto podjetje, kot dela te stvari Verbatimu, tak, da kvaliteta ni vprašanje.Je pa res, da niso dolgo v naših trgovinah, kupujem jih cca.pol leta, prej sem jih nabavljal iz tujine(Avstrija,Nemčija).

ne prodajaj buce, gre za (v najboljsem primeru) drugorazredno robo

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zato ravno sprašujem o TKIP, ker je Mediarange znan po ponarejanju MCC-jevega TKIP, v resnici pa gre za najnižjo možno kvaliteto iz kitajske in hong konga.

anejc

Zelenc'
8. maj 2008
8
0
1
To sploh ni res, ne vem od kot tebi te informacije.Moj dober prijatelj dela v tem podjetju, kjer uvažajo to blagovno znamko, ki je zaščitena.Poglej si malo njihovo spletno stran, kjer se boš prepričal v to.
www.mediarange.de

P.S. Marsikatera blagovna znamka, ki je pri nas v trgovinah ne seže do kolen po kvaliteti MediaRangu.
Vir. testi( Computer Bild , ...)