DVD pekač ???

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63

Ravnokar odpovedal že 4 pekač v zadnjih cca 3 letih. Nobenega masovnega pečenja, v povprečju 1 dvd na teden.

Trenutna statistika kaže, da na vsak paket 50 kom DVD nabavim še nov pekač.
tongue-1.gif

Vsi crknejo enako - dvd-peka, cd-je še gre, prav tako berejo brez problema. Firme ciklal od Samsunga, prek NEC do LG, isti šmorn. (verjetno jih tak delajo v isti fabriki).

To se mi ne zdi ravno normalno no.

Torej, koliko vam zdržijo DVD pekači ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Radoveden sem: ti to peces pri najvisji hitrosti ali si jo kdaj sam znizal (npr. na 2-4X za DVD) ?

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Radoveden sem: ti to peces pri najvisji hitrosti ali si jo kdaj sam znizal (npr. na 2-4X za DVD) ?

dvd ponavadi na 4x, data cd na 16x, audio pa na 2-4x, pač koliko je kdaj časa... max speed ni noben pogon nikoli videl

primarno pečem z imgburn, z cdxpburner ali nerotom je isti rezultat....

glede medijev.... dokler dela ni izbirčen, ko se pa pojavijo prvi simptomi ( zapeče, verify pa ne gre skozi), pa je vseeno kaj vstaviš, od

bofa do verbatina +,-, sem poizkusil že marsikaj
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko je le smola.
Zdaj, ko je komad po 20 EUR ne more biti neka vesoljska kvaliteta...

Sicer pa itak stane manj kot "torta" ploščkov...

Edino hot-swap bay bi mogoče še lahko nabavil.
wink-1.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Imaš pa res smolo. Imel sem NEC ND2510A, kupil 6-7 let nazaj in spekel z njim več kot 2000 DVDjev in dela še danes brezhibno (računalnik sem podaril znancem). Sedaj že pol leta uporabljam ASUSovega externega, pa tudi brez kakih težav na vidiku...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Laserska dioda na pekaču, je bolj potrošni material, ker sčasom začne moč pešati.
Verjetno nisi imel sreče z izbiro modelov. Jaz imam TSSTcorp, ki ga izdeluje Toshiba v sodelovanju s Samsungom.
Sicer, imam še eno samo bralno enoto (ni vrajter) od Toshibe, in je pekač manj obremenjen, ker samo zapisuje.
Nabavi ta model, ker meni dobro služi.