DVD glasbeni stolp

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Nekaj časa sem gledal za domačimi kini a se za razumen denar (okoli 200 EUR) dobi samo neke čudne zadeve.
Sedaj sem videl neke glasbene stolpe, ki predvajajo tudi DVD in DIVX filme.
Ima kdo kakšne izkušnje s temi napravami. Osebno nisem glih neki audio frik, ampak kakšeno pesmico si pa navijem tudi malce bolj naglas in kakšno majšo domačo zabavo mora stopl preživeti. Filme, ki imajo neke hude efekte si pa raje ogledam v kinu. TV imam pa od Philipsa LCD 32PFL73632.
Gledal sem Philips MCD289 http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/izd_639_EL8712581387693_PHILIPS_Gl__stolp_MCD289
ali Philips MCD710 http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/izd_639_EL8712581392260_PHILIPS_Gl__stolp_MCD710
Morda kakšna druga fitma?

Kakršno koli mnenje dobrodošlo!
Hvala!

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
MCD289 se meni ne dopade (ne zvokovno in ne dizajn), dočim MCD710 je pa precej boljša stvar.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
s temi all in one stolpi je po mojem še večji križ pri predvajanju fajlov in podnapisov kot kakimi namenskimi dvd komponentami.
če boš gledal samo dvd-je potem je po mojem še vredu, za kake divx si pa jst tega ne bi upal vzeti.
okol teh micro stolpov sem jst čist obupal, ker za za kar veliko ceno do 300€, so vsi neki plastik fantastik, kateri niso sposobni dveh aux vhodov, nekateri niti enega nimajo.
s kvaliteto glasbe je pa spet odivsno. nekaj časa sem imel že krepko starega panasonica, kater je imel ZELO dober zvok in tudi sam radio je bil težek. ko sem gledal te današnjse micro stolpe, pa imajo mogoče tam okol 1kg.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Kar se tiče glasbe se strinjam s teboj. Imam 15 let staro Aivo in špila kot šus. Sam ji je CD crknu, kasetarji pa itak ne vaufaji že celo morje cajta (kot da jih še kdo rabi).
Rabil bi nekaj majhnega za na polico nad TV, ki špila predvsem DVDje. Nabijat musko pa v bloku itak ne moreš nevem kako in tudi neke pretirane želje nimam.
Sem pa malo v dvomih ali je bolje vzeti nek domači kino z 2.1 sistemom ali nek glasbeni stolp kot je Sony CMT-DH3 z 2.0 in zna predvajat DVDje.
Nevem če pridobiš pri takšnih basovcih neko kvaliteto al bolj neko roporanje. Sicer sem nekaj poslušal po trgovinah ampak nisem dobil pravega občutka.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
lofčen wofer in ostala dva bodo sigurno bolj zapolnili prostor kot pa eni mali zvočniki.
problem pri malih je tudi to, da pri nizki glasnosti niso sposobni, ker enostavno ne morejo dati vsaj malo basov, kar pa je pri glasbi in flimih vsaj meni zelo pomembno.